Bisküvi - Kurabiye Tarifi Şeker Hamuru Kurabiyelerim (çok kolaay tarif)

louisV

Optimist:)
Kayıtlı Üye
22 Mart 2014
79
18
298
Trabzon
Merhaba bayanlar; sözde, nişanda, doğum gününde, diğer özel günlerde pratikleştikten sonra pişmesi de dahil 30 dakikanızı alacak kolay bir tarif. Ben şeker hamuru malzemelerimi Trabzon'da Vanilya pasta malzemeleri'nden Şeker hamuru gibi şeker bir bayandan alıyorum. :) İkinci yapışımda daha güzel oldular.
Malzemelerim:
150 gr PINAR tereyağ
1 yumurta
2 çay kaşığı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri (daha az tatlı olsun derseniz üç parmak azaltın)
2 yemek kaşığı toz fındık (toz fındık eklemedim ben)
Aldığı kadar un

tüm malzemeleri (kulak memesi tabirini sevmediğimden ) gıdı yumuşaklığına kavuşana kadar yoğuruyoruz

Kalıplarımızla şeklimizi verip yağlanmış tepsimize diziyor, önceden 180 derece ısıtılmış fırınımıza veriyoruz.

Kurabiyelerimiz rengini alana kadar şeker hamurlarımızı da merdaneyle ince ince (şekeri yoğun olduğundan baymaması için ince) açıp fırına verdiğimiz hamurlarımızın kalıplarıyla şekil aldırıyoruz. Şeker hamuruna kurabiyelerle birleştirene kadar kesinlikle sıvı değdirmeyin, erir! Kurabiyelerimiz pişince ben muftak balkonumda camı açarak tepsiyi soğukta bekleterek çabucak soğutuyorum. Bir kaseye su koyup fırça yardımıyla kurabiyemize suyu abartmadan sürüp şeker hamurumuzu kurabiyeye yapıştırıyoruz. Bu aşamadan sonra çok hafifçe avuç içimizle bastırıp birleşmesini sağlıyoruz. Hazır, hepsi bu kadar :)

Benim örneklerim:

Bende trabzonluyum canım kurabiyeler hoşuma gidiyor ama lezzetli değil diyorlar öylemi
Canım benim lezzet değişken bir duygudur kendini çok yediren birşey değil doğru, genelde saklama jelatiniyle beraber alıp süslü kurdelelerle bağlayıp, hatıralık hazırlıyorlar ama pudra şekerini abartmazsan kurabiyesi güzel olursa severek baymadan yediriyor kendini :)

ellerine sağlık canım.ben de sevdiklerime yapıyorum şeker hamurundan kurabiye ve pasta çok keyifli oluyor herkese tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…