şeker hastalığı ve ciğer geliştirici iğne

nihaal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
151
7
118
İstanbul
kızlar selam,gebeliğimde 33 haftayı geride bıraktım çok şükür.fakat şekerle başım dertte :( insülin kullanmıyorum.diyetle idare ediyorum.bir önceki hamileliğimde 35 haftalık doğum yaptım ve şekerden dolayı oğlumun ciğerleri hiç gelişmemişti.11 gün küvezde kaldı ki 34 haftalık doğup hiç girmeyenler var.tekrar aynı şeyin olmasından son derece korkuyorum.bu iğnelerin şeker hastalarına uygun olmadığını söyleyerek yapmadı bana doktorum.konuyla ilgili bilgisi tecrübesi olan varmı ?

kızlar selam,gebeliğimde 33 haftayı geride bıraktım çok şükür.fakat şekerle başım dertte :( insülin kullanmıyorum.diyetle idare ediyorum.bir önceki hamileliğimde 35 haftalık doğum yaptım ve şekerden dolayı oğlumun ciğerleri hiç gelişmemişti.11 gün küvezde kaldı ki 34 haftalık doğup hiç girmeyenler var.tekrar aynı şeyin olmasından son derece korkuyorum.bu iğnelerin şeker hastalarına uygun olmadığını söyleyerek yapmadı bana doktorum.konuyla ilgili bilgisi tecrübesi olan varmı ?

istanbuldaysan eger bu işin tek piri var oda prof dr recep has bir kere git sana herşeyi söyler....

cnm neden bu iğneyi yapmıyolar sana anlamadım,ciğer geliştirici iğnenin ne zararı olabilir ki tam tersi yapılmalı bu haftalarda sana.
bende ilk bebeğimi 29 haftalık doğum yaptım,bendede şeker var gebelik şekeri.bebeğimin ciğerleri gelişmemişti şekerden dolayı.35 gün kaldı oğlum hastanede.
ama hastaneye ilk yattığımda doktor bana hemen celestone iğnesi yapmıştı 2 doz.ama çok küçük doğduğu için ciğer gelişimi biraz zaman aldı tabi.
şimdi yine gebeyim ve yine şeker çıktı,diyetle hemen düştü çok şükür.doktor bi problem görürsek hemen yatırırız hastaneye dedi,yani erken doğum yapma riskim var.ama yatınca o iğneyi hemen yaparlar,bence sen başka bi doktora görün.
hatta arkadaşın dediği gibi recep has a git,bende 2 kez gittim,riskli çünkü gebeliğim.şimdilik bi problem yok,28.haftada tekrar gel dei,bi problem görürsem fakülteye yatırırım seni dedi.
inşallah rabbim hayırlı ve zamnınıda doğum nasib etsin bize...

amin arkadaşım inşallah.dediğin gibi ikinci bi doktora görünmek şart oldu.kafam öyle karışıkki :(

Benimde gebelik şekerim vardı arkadaşım,bende doktorumdan istedi,önce gerek yok ,erken doğum riski olanlar için o dedi,bende ısrarla olmak istiyorum dedim,sonra yazdı iğneyi,36. haftam bitti ben doğum yaptım,iyi kide doktorumu dinlememişim ve iğnemi olmuşum..erken doğmasına rağmen,hiç bir sıkıntımız olmadı şükür...

Back
X