Merhaba anne adayları,
Şeker taramam varda bilgi almak istedim
şeker taraması yaptıranlar veya bu konuda bilgisi olan bayalar yardımcı olursanız sevinirim :)
Şeker taraması niçin yapılır?
Nasıl yapılır?
Nasıl bir sonuç çıkıyor vs. beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum pek bi bilgim yok çünkü :S
Merhaba anne adayları,
Şeker taramam varda bilgi almak istedim
şeker taraması yaptıranlar veya bu konuda bilgisi olan bayalar yardımcı olursanız sevinirim :)
Şeker taraması niçin yapılır?
Nasıl yapılır?
Nasıl bir sonuç çıkıyor vs. beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum pek bi bilgim yok çünkü :S
Bana yapılan testten bahsedeyim.
75 gram glukoz yükleme testi yapıldı.Sabah aç karnına gittim.Önce açken kanım alındı.Sonra içinde 75 gram glukoz olan bir su içtim.1 saat sonra bir kan alındı.Ondan 1 saat sonra yine kan alındı.
Açlık kan şekeri: 92 mg/dl
Birinci saat kan şekeri : 180 mg/dl
İkinci saat kan şekeri: 153 mg/dl
Değerlerin bu yazanlardan yüksek değilse gebelik şekeri yok demektir.
kan veriyorsun sonra bir su bir limon aldırıyorlar sudan birazcık içip veriyorsun içine şeker ve limonu basıyorlar içiyorsun 1 saat bekleyip tekrar kan veriyorsun.. bu kadar aç gitmen gerekiyor bu arada
merhaba banada 75 gr yapıldı 1.de 76 2.de 67 3.de 62 çıktı doktorum çok düşük bebeğin bu yüzden sıvısı azalıyor dedi şekerin düşük olunca bebeğin sıvısını azaltıyormuş bilginiz olsun.şimdi günde 12 bardak su içmem gerektiğini söyledi meyvayı ve tatlı çukulata gibi şeyleri arttırmam gerektiğini söyledi
Bugün gittim yaptırdım.
Aç karnına gittim kan verdim şekerli su içtim (resmen şerbet :) ) 1 saat bir şey yemedim sonra
tekrar gidip kan verdim sonuçlarım :
Aç -80
Şekerli su ve 1 saatten sonra 100 :) Çok şükür normal :)