şeker testim yüksek cıktı:(

dilekemre

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
338
44
38
Şanlıurfa
kızlar ben 25 haftalık hamileyim dün 50 mg seker yüklemesi testi yaptırdı doktor sonuca baktı vr biraz yuksek dedi. ikinci bi test (100 mg seker yukleme tseti
9 yapmam gerekeyormus. daha once bu testı yaptıran var mı aranızdaa. yaptatdıysanız ilk testten kac gun sonra yaptınızzz

canım kardeşiminkide azcık yüksek çıktı dr. ona 3 gün diyet uygulattı, 100 ml lik testte normal çıkmasına rağmen tatlı, şekerleme, hamurişi yemesine kota koydu, az ama sık yiyor ve akşam 9 dan sonra bişey yemeyip bol bol su içiyor. bende 10 gün sonra yaptırıcam şeker yüklememi şimdiden tatlıları tadında tüketiyorum maalesef:))))

kızlar ben 25 haftalık hamileyim dün 50 mg seker yüklemesi testi yaptırdı doktor sonuca baktı vr biraz yuksek dedi. ikinci bi test (100 mg seker yukleme tseti
9 yapmam gerekeyormus. daha once bu testı yaptıran var mı aranızdaa. yaptatdıysanız ilk testten kac gun sonra yaptınızzz

cnm benimde 50lik yüklemem biraz yüksek çıkmıştı (165) 1 hafta sonra 100lük yaptırdım hatta bgn yaptırdım allah şükür sorun çıkmadı önemli olanda 100lük sonucu biraz yediklerine dikkat edip test yaptır umarım sendede sorun çıkmaz

Son düzenleme:
birazcık demişsin ne kadarcık..
canım kızıma hamileyken bendede seker cıkmıştı.50 lik yüklemem 254 tü.doktorum 100 lükte yaptırdı.sonuç malesef aynıydı hiç düşmemişti şekerim hep yükselmişti.
diyetisyene yönlendirdi.diyete 2 hafta uydum.ama ondan sonra saldım.diyete dair hiçbirşey yapmadım.şekeri kısıtladım sadece.
ama yinede dondurmamı hafif tatlıları azda olsa yedim.doktorum beni bu konuda hiç korkutmadı.eğer hamilelikten önce şekerim olsaymış bu zararlıymış.ama bende daha önce şeker yoktu.gebelikte çıktı.
asıl maksat şöyle.diyete uyacaksın ki bebeğin fazla kilo almayacak.çünkü sendeki şeker bebeğe yağ yapıyor.yani kilo.buda normal doğumu zorlaştırıyor.önemli olan buymuş.başka hiçbir tehlikesi yokmuş.
ama nedense bende öyle olmadı.24 haftalıkken şeker testim yapıldı.ama bende bebeğimde fazla kilo almamıştık.bebeğimin kilosu çok normal gidiyordu.aşırı bir kilosu yoktu.
bense hamileliğimin başından 34. haftama kadar sadece 5 buçuk kg almıştım.zaten hamileliğimide kilolu olmama rağmen 6 buçuk kg la bitirdim.
.demek istediğim diyete uymasanda şekeri kesebilirsin.doktorum öyle söylemişti bana.normal yiyiyordum .bebeğim gayet sağlıklıydı.hareketleri düzenliydi.sıvısı yerindeydi.allahıma bin şükürler olsun bir sorunumuz olamadı.
sende canını sıkma..önemli olan şekerin düşmesin.şekerin düşük olursa işler kötüye gider..eğer daha önceden şekerin olsaymış,bebeğin gelişimini etkilermiş.
ama gebelikte olan şeker 24.haftadan itibaren cıkmaya başladığı için sadece bebeğe kilo aldırır.ama buna rağmen beim bebeğimin kilosu gayet sağlıklıydı.
allahıma şükürler olsun kızım nur topu gibi sağlıklı doğdu.
herkesede aynı şekilde etki göstermiyor bu şeker.doktorunu dinle.:40:

kızlar sonucum 50 lik yüklemede 139 çıktı dr.gayet normal dedi gönderdi başka birşey söylemedi.çok şükür kurtuldum.ama sınıra yakın olduğu için ben dikkat edicem fazla şekerli yemicem. benim gibi 139 çıkan var mı acaba aranızda ?

benım 50 lık yuklemem 186 cıktı carsamba yaptırdım pzartesıde 100 lık yaptırcam inş. sonuc dusuk cıkar cok korkuyorum babamda seker hastası genetık olabılır demıslerdı:18:

cnm ben 50 likte 159 çıktı 100 lük yaptırdım onda düşük çıktı olabiliyor sanırım böyle şeyler.

kızlar melesef 100 luk testımde sınırın ustunde cıktı ve benı dıyetısyene yonlendırdıler.ve farklı bır bolume sevkettıler normal gebelerın gıttığı bolume gıtmıcem artık.dıyet lıstesı verdıler cok zor gercekten hıc sekerlı sey yok gunluk 6 oğün yemek gerek saatle.inş.bebeğime bır zararı olmaz cok moralım bozuk.:43:

50 grmlık sınır 140 benım 142 cıkdı doktorum 100 luk istedi yaptırmaya calısdım ama
malesef 100 grmlık sekeri icdikden 1 saaat sonra kusdum boşa gitti.. bu hafta sonu tekrar denıcez

merhaba (24+4 hafta);
50 gr.'lık yüklemede değer 156 çıktı, 100 grlık test ise 15 dakika sonra çıkartığım için iptal oldu, tekrar yapılsa bile aynı durum olacağından istemedim ve diyetisyene gittim. diyet listesi aldım içersinde hiçbirşekilde tatlı yok. nasıl uyacağım bilmiyorum. bir şekilde 4 ayı geçrimem gerekiyor. inş. sağlıklı nur topu gibi ikiz annesi olacağım.aranızda 100 gr. yüklemeyi yapamayan arkadaşlar varmı? varsa nasıl devam ettiklerini paylaşırlarsa sevinirim.

kızlar benım 100 mg lik seker testım de yuksek cıktı ve doktor gebelık sekerin var dedi. bana bı dıyet werdi.bu dıyetı uygula 2 hafta sonra beni ara gel dedi. acaba diyatten sonra bi daha mı test yapacak. ya bi de ben calsısyorum okulda oldugum ıcın dıyattekılere uyamaıyorum tam olarak ama sekeri ve sekerlı seylerı tuketmıyorum ınsallah insülin falan yazmaz bana ya... cok korkuyorum oyle bırsey olur dıyee insülin iğnesi olmak istemıyorumm:(

aynı seylerı banada dedı dr arkadasım dıyet verdı ıkı hafta sonra tekrar ölçücez dedı dıyete bende uygulamakta zorluk cekıyorum canım cok abur cubur istıyor yoğurt yemekten ıcım dısıma cıktı:( once dıyetı uyguluyorlar fayda vermezse insüline baslıyorlar inş. öyle bırsey olmaz...

Back
X