birazcık demişsin ne kadarcık..
canım kızıma hamileyken bendede seker cıkmıştı.50 lik yüklemem 254 tü.doktorum 100 lükte yaptırdı.sonuç malesef aynıydı hiç düşmemişti şekerim hep yükselmişti.
diyetisyene yönlendirdi.diyete 2 hafta uydum.ama ondan sonra saldım.diyete dair hiçbirşey yapmadım.şekeri kısıtladım sadece.
ama yinede dondurmamı hafif tatlıları azda olsa yedim.doktorum beni bu konuda hiç korkutmadı.eğer hamilelikten önce şekerim olsaymış bu zararlıymış.ama bende daha önce şeker yoktu.gebelikte çıktı.
asıl maksat şöyle.diyete uyacaksın ki bebeğin fazla kilo almayacak.çünkü sendeki şeker bebeğe yağ yapıyor.yani kilo.buda normal doğumu zorlaştırıyor.önemli olan buymuş.başka hiçbir tehlikesi yokmuş.
ama nedense bende öyle olmadı.24 haftalıkken şeker testim yapıldı.ama bende bebeğimde fazla kilo almamıştık.bebeğimin kilosu çok normal gidiyordu.aşırı bir kilosu yoktu.
bense hamileliğimin başından 34. haftama kadar sadece 5 buçuk kg almıştım.zaten hamileliğimide kilolu olmama rağmen 6 buçuk kg la bitirdim.
.demek istediğim diyete uymasanda şekeri kesebilirsin.doktorum öyle söylemişti bana.normal yiyiyordum .bebeğim gayet sağlıklıydı.hareketleri düzenliydi.sıvısı yerindeydi.allahıma bin şükürler olsun bir sorunumuz olamadı.
sende canını sıkma..önemli olan şekerin düşmesin.şekerin düşük olursa işler kötüye gider..eğer daha önceden şekerin olsaymış,bebeğin gelişimini etkilermiş.
ama gebelikte olan şeker 24.haftadan itibaren cıkmaya başladığı için sadece bebeğe kilo aldırır.ama buna rağmen beim bebeğimin kilosu gayet sağlıklıydı.
allahıma şükürler olsun kızım nur topu gibi sağlıklı doğdu.
herkesede aynı şekilde etki göstermiyor bu şeker.doktorunu dinle.