şeker testini yaptirmalimi

azra53

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
1.908
566
373
İzmir
Arkadaslar 24+5 haftalik gebeyim yr dk kontrolum var şeker testi isteyecek buyuk ihtimal çevremdekiler yaptırma diyor sizce yaptirmalimiyim cvlar için şimdiden tesekkurler

Arkadaslar 24+5 haftalik gebeyim yr dk kontrolum var şeker testi isteyecek buyuk ihtimal çevremdekiler yaptırma diyor sizce yaptirmalimiyim cvlar için şimdiden tesekkurler

Ilk hamilelikte dok.istedi yaptirdim.ikinci yani simdi gerek yok dedi ama ben 19 haftalik hamileyim 1.72 boyla kilom 56.kilodan dolayi gerek gormedi.isteseydi yaptirirdim cunku gebelik sekeri bebegi kotu etkiler allah korusun.

hey Allahım ya.. neden yaptırmayacakmışsınız!? size ve size önerenlere hayretler içinde kaldım.. sanki ameliyat edecekler, altı üstü şekerli su içirip kan alacaklar.. testin önemini yazmaya gerek dahi duymuyorum, açın internetten bakın.. kaldı ki doktor istemişse vardır bir sebebi.... doktorlara güvenmiyorsanız oldu olacak doğumu da evde yapın, size öneride bulunanlar da ebeniz olsun

kusura bakmayın ama çok sinirlendim çoook !!!

ARKADASim sen hiç hayatinda serbetli tatli , iki uç dilim baklava falan yemedinmi , yada pirinç pilavi + patates yemegi .. al sana ayni derecede glukoz

dr ne diyorsa onu yap ..

Dk henüz istemedi bugün gidicem evet bende ilk gebeligimde yaptırdım bundada amniyosentez e kadar olmak zorunda kaldim bende 56 kiloyum normalde boy 1,70 yakın çevrem yaptirma dediler kararsiziz kaldim bende sormak istedim ama hata etmişim sanırım

ben gecen hafta yaptırdım canım hic bişey olmuyo rahat ol hic bir zararı da yok kimseyi dinleme zaten zararlı olsa doktorlar neden böyle birşey istesinki

amniyosentezi yaptırmamanın kişiye hiçbir zararı yoktur ! ama şeker testi yaptırmamanın zararı büyük olabilir !

şeker zayıf insanlarda olmaz kilolularda olur diye bir şey yok kaldı ki bu "gebelik şekeri" yani normalde şeker hastası olmayan kişilerde dahi gebelik sonrası oluşabilen bir durum.. gebelikte oluşan şeker yükselmesi ya gebelik sona erince geçer ya da hayat boyu devam eder.. şekerin yüksek olması anneye de bebeğe de ciddi zararlar verebilir dolayısı ile böyle bir durum varsa diyetle şeker düşürtülür, düşmezse gebeye ilaç tedavisi uygulanır..

ve size bir bilgi daha ; kadın doğum doktorları yasa gereği her gebeden şeker testini istemek zorunda ! yani bu test bu kadar önemli !

Dusuncelerinize saygi duyuyorum tabiki ama benim dk istemedi bugün dk daydim gerek görmedi sadece iki hafta sonra bebeğin kan akisini izliycez dedi bende anlamadim ikinci gebelikte istenmiyor galiba hayırlısı bakalım allah hepimize sağlıkli bebisler nasip etsin

evet doktorunuz 1. gebelikteki şeker sorunu yaşamadığınızı biliyorsa bu testi atlayabilir..

maalesef devletteki bazı işgüzar doktorlar da bazı testleri 1.gebelikte dahi atlayabiliyor.. ama alıp dosyanızı inceleseniz "yapıldı" olarak işaretlendiğini görürsünüz..

bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim..

ben de ilk bebegımde yaptırmıstım nerdeyse bayılıcaktım ama aclıktan cok uzun sure ac kalıyorsun ama tv de şu canan karatay var ya o çok zararlı oldugunu söyluyor hem bebege hem anneye baska bır sekılde kan degerlerinden sanırım tam hatırlamıyorum ordanda anlasılıyormus seker olup olmadıgı yanı okadar agır şeker yuklu suyu ıcmek zorunda degılsın baska bır yolu varsa oyle yaptır bence, ben sımdı de ıkıncıye hamıleyım mesela buna yaptırmıcam doktor ıstese bıle ama tercıh meselesı gelıp sızede yaptırma dıyemem o külfetın altına da gıremem

Cevap için tesekkurler benimde ikinci gebelik ilkinde yaptirdim bunda bu gün dk gerek yok dedi hayırlısı bebisinizi size bağışlasın allah

Bnde cuma gunu yaptirqcagim herkes yatirma diyo dio bende zarqrli olsa niye dr istesinki diorum oglumda yaptirmistim sukur bisey olmadi ortada kaldimmm of of

Bnde cuma gunu yaptirqcagim herkes yatirma diyo dio bende zarqrli olsa niye dr istesinki diorum oglumda yaptirmistim sukur bisey olmadi ortada kaldimmm of of
Bende ilk cocugumda yaptirdim bunda gerek görmediler siz bilirsiniz artık sizin elinizde hayırlı olsun bebisiniz

Araştırın karar verin.İnternette binlerce döküman var bu konu hakkında. Yüklenen glukoz oranından sizin 1 dilim pastadan aldığınız glukoz oranına kadar bir çok şey yazıyor.Bu arada kardiyoloij uzmanının jinekolojik bir durum hakkında bu kadar kesin konuşması ve kişilerin de onun dediğine inanıp bu testi reddetmesi ilginç.O zaman hamile kaldığımız da kardiyoloğa gidelim daha fikir sahibi olabilir.

Konu bebeklerimiz olunca endişelenmek çok doğal ama,testin yapılma amacı
gebelik şekeri ve bebeğe etkileri bunların hepsi için çokça döküman var internnete.Araştırın ve karar zaten sizin en azından içiniz rahat eder.

Prof. Dr. Canan karatayin aciklamslarini dinledikten sonra yaptirmayacam. Ilkinde yaptirmistim.Dinlemeyenler int.ten okusun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…