Arkadaslar 24+5 haftalik gebeyim yr dk kontrolum var şeker testi isteyecek buyuk ihtimal çevremdekiler yaptırma diyor sizce yaptirmalimiyim cvlar için şimdiden tesekkurler
ben gecen hafta yaptırdım canım hic bişey olmuyo rahat ol hic bir zararı da yok kimseyi dinleme zaten zararlı olsa doktorlar neden böyle birşey istesinkiDk henüz istemedi bugün gidicem evet bende ilk gebeligimde yaptırdım bundada amniyosentez e kadar olmak zorunda kaldim bende 56 kiloyum normalde boy 1,70 yakın çevrem yaptirma dediler kararsiziz kaldim bende sormak istedim ama hata etmişim sanırım
Dk henüz istemedi bugün gidicem evet bende ilk gebeligimde yaptırdım bundada amniyosentez e kadar olmak zorunda kaldim bende 56 kiloyum normalde boy 1,70 yakın çevrem yaptirma dediler kararsiziz kaldim bende sormak istedim ama hata etmişim sanırım
Dusuncelerinize saygi duyuyorum tabiki ama benim dk istemedi bugün dk daydim gerek görmedi sadece iki hafta sonra bebeğin kan akisini izliycez dedi bende anlamadim ikinci gebelikte istenmiyor galiba hayırlısı bakalım allah hepimize sağlıkli bebisler nasip etsinamniyosentezi yaptırmamanın kişiye hiçbir zararı yoktur ! ama şeker testi yaptırmamanın zararı büyük olabilir !
şeker zayıf insanlarda olmaz kilolularda olur diye bir şey yok kaldı ki bu "gebelik şekeri" yani normalde şeker hastası olmayan kişilerde dahi gebelik sonrası oluşabilen bir durum.. gebelikte oluşan şeker yükselmesi ya gebelik sona erince geçer ya da hayat boyu devam eder.. şekerin yüksek olması anneye de bebeğe de ciddi zararlar verebilir dolayısı ile böyle bir durum varsa diyetle şeker düşürtülür, düşmezse gebeye ilaç tedavisi uygulanır..
ve size bir bilgi daha ; kadın doğum doktorları yasa gereği her gebeden şeker testini istemek zorunda ! yani bu test bu kadar önemli !
Dusuncelerinize saygi duyuyorum tabiki ama benim dk istemedi bugün dk daydim gerek görmedi sadece iki hafta sonra bebeğin kan akisini izliycez dedi bende anlamadim ikinci gebelikte istenmiyor galiba hayırlısı bakalım allah hepimize sağlıkli bebisler nasip etsin
Arkadaslar 24+5 haftalik gebeyim yr dk kontrolum var şeker testi isteyecek buyuk ihtimal çevremdekiler yaptırma diyor sizce yaptirmalimiyim cvlar için şimdiden tesekkurler
Cevap için tesekkurler benimde ikinci gebelik ilkinde yaptirdim bunda bu gün dk gerek yok dedi hayırlısı bebisinizi size bağışlasın allahben de ilk bebegımde yaptırmıstım nerdeyse bayılıcaktım ama aclıktan cok uzun sure ac kalıyorsun ama tv de şu canan karatay var ya o çok zararlı oldugunu söyluyor hem bebege hem anneye baska bır sekılde kan degerlerinden sanırım tam hatırlamıyorum ordanda anlasılıyormus seker olup olmadıgı yanı okadar agır şeker yuklu suyu ıcmek zorunda degılsın baska bır yolu varsa oyle yaptır bence, ben sımdı de ıkıncıye hamıleyım mesela buna yaptırmıcam doktor ıstese bıle ama tercıh meselesı gelıp sızede yaptırma dıyemem o külfetın altına da gıremem
Bende ilk cocugumda yaptirdim bunda gerek görmediler siz bilirsiniz artık sizin elinizde hayırlı olsun bebisinizBnde cuma gunu yaptirqcagim herkes yatirma diyo dio bende zarqrli olsa niye dr istesinki diorum oglumda yaptirmistim sukur bisey olmadi ortada kaldimmm of of
tsk edrrm cnm saol sennde bn dr umu dinleyimmm yaprirayimmmBende ilk cocugumda yaptirdim bunda gerek görmediler siz bilirsiniz artık sizin elinizde hayırlı olsun bebisiniz
Araştırın karar verin.İnternette binlerce döküman var bu konu hakkında. Yüklenen glukoz oranından sizin 1 dilim pastadan aldığınız glukoz oranına kadar bir çok şey yazıyor.Bu arada kardiyoloij uzmanının jinekolojik bir durum hakkında bu kadar kesin konuşması ve kişilerin de onun dediğine inanıp bu testi reddetmesi ilginç.O zaman hamile kaldığımız da kardiyoloğa gidelim daha fikir sahibi olabilir.[/QU
Haklısın ama canan karatay zararlı dedikten sonra halk arasinda çoğu insan kafasi karisti ne yapacagimizi sasirdik artikin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?