Şeker toplayan çocuklar

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.194
498
Bugün on defadan fazla kapım çaldı
Her defasında kapıda bayramınız kutlu olsun diyen çocuklar vardı 5 ile 13 yaş arası tahmini bunlar
Her kapıyı açtığımda ürperdim
Hergün duyuyoruz çocuklara yapılan olaylar zincirini ülke bu konuda kronolojik vaka
Hadi anne baba olarak cahil olabilirsiniz yahu her evde en az bi tv var asgari bu gibi bir habere rastlamama olasılığınız yok gibi birşey
Nasıl evladınızı onun bunun kapısına gönderip açık hedef yaparsınız
Hadi kapıyı katil tecavüzcünün biri açtı
Paroyaya bağladım heralde
Ben o çocuklar adına korkuyorum

Her defasında kapıda bayramınız kutlu olsun diyen çocuklar vardı 5 ile 13 yaş arası tahmini bunlar
Hergün duyuyoruz çocuklara yapılan olaylar zincirini ülke bu konuda kronolojik vaka
Hadi anne baba olarak cahil olabilirsiniz yahu her evde en az bi tv var asgari bu gibi bir habere rastlamama olasılığınız yok gibi birşey
Bizde de kimse gelmedi çocuklar yani şeker toplamak için, ama çok Haklısınız çocuğum olsa ben de yollamazdım,Yıllar önce bayramda şeker toplamak için çıkan çocuklar aklıma geliyor her bayram komşularının evinde bulunmuştu 3 küçük çocuk :KK43: hatırlarsanız.

O kadar haklısınız ki korkmakta.. Neredeyse her gün çocuk kaçırma, istismar, öldürme haberleri duyuyoruz. Ben de büyük bi şehirde yaşıyorum ancak oturduğum bölgede küçücük çocuklar sürekli sokaklarda oynuyor sabahtan akşama kadar. Gördükçe içim sızlıyor Rabbim korusun diye dua ediyorum. Kızımla dışarı çıktığımda elini sımsıkı tutuyorum. Elimi tutmak istemese acayip huzursuz oluyorum. Ne hale geldik böyle eskiden bütün çocuklar sokaklarda büyürdü...

Bizede sabah 2 tane kız cocugu geldi biri 10 biri daha 4 yasında falandır. Seker verdim nerede oturuyorsunuz dedim 3 5 bina altında dedi. Tanıdık cocuklar degıldıler.. Bugun bende düşündüm sizin gıbı.. 6 yasında bi oglum var sanırım hıcbırzaman kapı kapı seker toplamanın zevkini alamayacak.
Biz küçükken güzeldi şeker toplama.. Hatta seker toplamak için sabah erkenden kalkar bayramlık giyer arkadaslarımızı toplar bina bina gezerdik.. O zaman böyle degıldı ortalık.

O kadar haklısınız ki korkmakta.. Neredeyse her gün çocuk kaçırma, istismar, öldürme haberleri duyuyoruz. Ben de büyük bi şehirde yaşıyorum ancak oturduğum bölgede küçücük çocuklar sürekli sokaklarda oynuyor sabahtan akşama kadar. Gördükçe içim sızlıyor Rabbim korusun diye dua ediyorum. Kızımla dışarı çıktığımda elini sımsıkı tutuyorum. Elimi tutmak istemese acayip huzursuz oluyorum. Ne hale geldik böyle eskiden bütün çocuklar sokaklarda büyürdü...

İnanın gönderen gönderiyor cocuklar saatlerce sokakta oynuyor birinin annesı de oglum kızım dıye seslenmiyor.. Apartmanda var bi komsu kızı 6 yasında saatlerce oynar o cocuk.. Kadının evi cocugu gorebılcegı bi cephede değil ve asla kızını merak etmiyor gercekten merak etmiyor.. Baya oldu bi yerden geliyoruz aksam saat 10 bu cocuk tek basına Bı yere gidiyor nereye gidiyorsun x dedım. Arkadasımaa dedi su bina da dedı.. Bınalar yakın evet ama mesafede var ve ustelık karanlık.. Annesini aradım x i gördüm haberın var degil mi bu saatte yalnız basına sokakta dıye. Aaa evet evet arkadasına gidiyor dedi. Pekı ya bısey olsa dedım. Ay sen de cok show haber ızlıyosun dedı. Hep oyle der ve ben her seferinde kızıyla ilgili uyarırım. Bu arada kızını ben bıraktım arkadasının kapısına kadar..

Küçükken biz çıkar toplardk mahallede herkes birbirini tanirdi. Ama öyle bi duruma geldik ki geçmişte kaldı o günler. Kapıya şeker toplamaya göndermeyi bırakın sokağa cikaramaz insan evladını

Bizim kapımıza bir çocuk bile gelmedi.Benim oğlum da o bayramlarda şeker toplama gezme geleneğini hiç bilmez .Haklısınız ortalık çok kötü kimse çocuğunu gözünün önünden ayırmasın bencede!Ne yapalım çocuklar istismara uğrayıp allah korusun sapıklar tarafından canına kast edileceğine o gelenekten bir haber büyüsün birşey kaybetmez..zaman o zaman çünkü

yanında bir yetişkin yokken kapı kapı gezmek hiçbir dönem normal bir şey değildi bence.. ben ilkokula giderken de çocuklar kaçırılıyordu, hep merak ederdim anneler nasıl yolluyor kapı kapı diye.. az önce Twitter da gördüm, minicik dünya güzeli bir kız kaybolmuş.. iki tane şeker için, ya da çocuklar yarım saat başlarından gitsin diye neden bu risk alınır anlamam.. ben altımızdaki bakkala göndermiyorum yahu, ne cesaret..

Bizim mahallede de 10 yaslarinda bir kiz var devamli disarda ve herkesin evine girer kotu düşünemez zeka engelli degil ama kendine zarar gelecegini idrak edemiyir. Mahalledeki yaslilar heo soyluyor bu cocuk cok disarda herkese girip cikiyor bisey gelecek basina allah korusun diye ama annesi elinde telefon ya da komsularla muhabbet derdinde. Birgun bizimle disarda gezmek , ger kendi donmek istedi. Hayur cok issiz geri donerken yalniz olacaksin evine git dedim ve o sirada bizden baska hic kimse yoktu caddede. Annesi naail izin vermis bilmiyorum. Bitanede benim arkadasim var kizi salar bahceye yasi buyukmus diye 7 yasinda. Ya ben baska cocuklar icin endiselenmekten yoruldum lutfen yalniz birakmayin cocuklarinizi. Bugun kac dfa kayip anonsu verildi bizim buralarda agzini açıp gezmeyin cok kaba oldu ama napalm

Benim sosyal sevgi kelebeği oğlum da şeker toplamak istediğini soyledi. Tehlikeli olduğunu açıklayıp geri püskürttüm. Kendim de küçükken bir kere şeker toplamaya gitmisimdir o da akraba çocukları ile onun dışında annem izin vermedi hiç. Nasıl izin veriyorlar aklım almıyor. 20 senelik kapı komşusu bile neler yapıyor insana.

Back
X