Şeker toplayan çocuklar

Ben köyde büyüdüm, bayramı da şu anda köyde geçiriyorum iki gündür çocuklar fıldır fıldır ortalıkta geziyor. Çocukken biz de gezerdik, büyüdük birlikte gezmeye devam ettik, kızlı erkekli gece yarılarına sabahlara kadar eğlendiğimiz de oldu gezilere gittiğimiz de çünkü birbirimizi çocukluktan beri tanıyorduk, ailemiz de izin verirdi çünkü anne babalarımız da birbirlerini tanıyordu, onların anne babaları da birbirlerini tanıyordu. Güven vardı kısacası aramızda. Konuyu okuyunca epey üzüldüm, çocuğa hayvana zulmeden tecavüz eden döl israfları keşke geberip gitse de insanlar da güvensizlik yüzünden birbirinden (ve geleneklerden) uzaklaşmasa. Halbuki ne güzel birşey çocukların bayram gezmesi. İnsanlar güvensizlik yüzünden giderek birbirine yabancılaşıyor, gençken insan anlamıyor ama yaşlılığı güvensiz ve yalnız geçireceğiz böyle giderse.

Bugün on defadan fazla kapım çaldı
Her defasında kapıda bayramınız kutlu olsun diyen çocuklar vardı 5 ile 13 yaş arası tahmini bunlar
Her kapıyı açtığımda ürperdim
Hergün duyuyoruz çocuklara yapılan olaylar zincirini ülke bu konuda kronolojik vaka
Hadi anne baba olarak cahil olabilirsiniz yahu her evde en az bi tv var asgari bu gibi bir habere rastlamama olasılığınız yok gibi birşey
Nasıl evladınızı onun bunun kapısına gönderip açık hedef yaparsınız
Hadi kapıyı katil tecavüzcünün biri açtı
Paroyaya bağladım heralde
Ben o çocuklar adına korkuyorum
Ben de artik böyle düsünüyorum. Eskidendi kapi kapi dolasip el öpme günleri.. Kücücük yavrunun kollarini ayaklarini kuyrugunu kesip yola atan insanlarla ayni dünyada yasiyoruz...

Biz 90'lılar en son çocukluğumuzu yaşadık, tattık diye boşa demiyoruz.
Bu geleneği küçükken uyguladık, çokta hoşumuza giderdi çokta mutlu olurduk, ailelerimizin aklına kötü bir şey gelmezdi korkmazlardı bizde korkmazdık.
Tabi küçük mahallelerde herkesin birbirini tanıdığı yerlerde olur bu gelenek.
Günümüzde özellikle kimse çocuğunu bir yere yollamaz güvenipte ki haklılar.
Bize de sadece bugün 5/6 çocuk geldi, duygulandım kendi çocukluğum eski zamanlar geldi aklıma.
Ama artık bizlere düşen tabi ki koruyabildiğimiz her alanda çocuklarımızı korumak, onlara sahip çıkmak.
Yoksa sonuçları çok üzücü olabiliyor.

Back
X