• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker yükleme testi

Ben de yaptırdım. Biraz gönülsüzdüm ama doktorum önceki bebeğimin de büyük olduğu için gebelik şekeri olabilir dedi. Gebelikte şeker bebeğin iri olmasına sebep oluyormuş. Bu da normal doğum da bebeklerde omuz çıkması vs neden oluyor. O yüzden dikkat etmek gerekiyor. Değerlerim normal çıktı.

Gebiş anneler yardım şeker yükleme testi yapmalimiyim doktorum bana yap dedi bende kararsızım yapanlar yapmayanlar yazabilimi.
Ben yaptırmadım doktorum yaptırmayacaksan şeker ölçüm cihazıyla takip et demişti ya 8 saat açlık yada yemekten 2 saat sonra tokluk bak demişti bi süre takip ettim şekerim yoktu problem yaşamadım

Ben yaptırdım. Şeker tüketmememe şeker hastalığı riskim olmamasına rağmen gebelik şekerim çıktı. 4 ay diyet yaptım.. ben faydalı olduğunu düşünüyorum. Gebelik şekeri çok başka bir şey çünkü.

“şeker yükleyince vücudu bir kere maruz bırakıyorsun ama bilmeden sürekli şeker tüketince defalarca maruz kalıyorsun” demişti doktorum. Ben de yaptıracağım çünkü şüpheleniyorum.

Yaptırmazsanız da mutlaka takip edin

Back
X