şeker yüklemesi aç mı, tok mu yapılır?

pnrcng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2016
1.248
477
123
45
Arkadaşlar günaydın. Hatfa sonu şeker yüklemesi yapılacak. Doktorum tok karnına gelmelisin demişti. Tesadüf okudum bir yerde herkes aç karnına diye yazmış. Bilgisi olan var mı acaba?

Arkadaşlar günaydın. Hatfa sonu şeker yüklemesi yapılacak. Doktorum tok karnına gelmelisin demişti. Tesadüf okudum bir yerde herkes aç karnına diye yazmış. Bilgisi olan var mı acaba?
Canım selam,
Aç gitmen gerekiyo. Çünkü önce açlık kan şekerine bakıcaklar sonra 75 gr. şeker yüklemesi yapılacak, o sırada 1 saat hiç bişey yemiceksin. 1 saat sonra ölçülecek daha sonra tekrar ölçülecek. yani toplamda 2 saat aç kalıcaksın. birer saat arayla ölçülecek kan şekerin. bana ve diğer tüm gebelik yaşayan arkadaşlarıma bu yapıldı.

Doktorunuz ne dediyse o şekilde hareket edin tok da şeker yüklemesi yapılabiliyor
Doktorunuza güvenin bende 10 güne şeker yüklemesi yaptıracağım ve doktorum tok gelebilirsin dedi

Doktorunuz ne dediyse o şekilde hareket edin tok da şeker yüklemesi yapılabiliyor
Doktorunuza güvenin bende 10 güne şeker yüklemesi yaptıracağım ve doktorum tok gelebilirsin dedi
Tabiiki doktorun dediği yapılmalı ama ben ilk defa denk geliyorum. Neye göre açlık kan şekeri ölçülecekmiş acaba, gerçekten bende bunu merak ettim. sorarsanız bana da bilgi vermeniz mümkün mü bende biliyim. Bilmemek ayıp değilmiş Önemli olan öğrenmemek miş :))

Herkes aç gelmesi gerektiğini zannediyor ama hayır tok geleceksin dedi. Kafam karıştı benim de sormak istedim

bana da öyle dedi, herkes aç gelir ama tok gelmelisin dedi :)

Ben daha cumartesi günü yaptırdım.
Aç yapılıyor, önce kan alıyorlar, sonra şeker yüklemesi 1 saat sonra tekrar kan alınıyor.
Ona göre de değerler belirleniyor.

Şeker yüklemesini ne zaman yapiyolar.haftaya gore mi yoksa her zaman olabiliyo mu

şeker yüklemesi 32. haftada yapılır diye biliyorum. gebelik şekeri biraz daha yüksek olanlarda daha erken yapılıyor, bende insülin direnci olduğundan ve risk olabileceği için anlatmıştı doktorum. ayrıca normal zamanda açken yapılan şeker yüklemesi, hamilelikte tok da yapılıyor.

bende onu anlayamıyorum. hangi hastaneye gidiyosunuzki siz? benimde randevum 14:00teydi ve bana sabahtan gel ben labt. gerekli bilgileri giriyorum sen sadece kan ver açlık kan şekerine bakıcaklar sonra 75 gr şeker yüklenicek 1 saat sonra tekrar ölçülecek ne kadara çıkmış ve sonra 1 saat sonra tekrar gel ne durumda ona bakalım dedi. sabah 8de gitmiştim 2 saat ölçüm sürdü 10da kahvaltmı yaptım sonra 14te doktor sonuçlarıma baktı. ben bi ilaç firmasında çalışıyorum ve burda çok fazla doktor var ve burdakilerin hepsi bunu söyledi. Yinede sizler bilirsiniz.

Doktorunuzu arama şansınız yok mu? yanlış duymuş, yanlış anlamışsınızdır belki.. en iyisi tekrar sormak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…