Şeker yüklemesi kafamı karıştırıyorrr

Ben ozele gittim hep, bi kaç doktor değiştirdim. Hepsi de şekerimi ölçüp normal dedi ve şeker yüklemesine yonlendirmedi. Doktorun karar verir bence. Ben yaptırmadım ama yaptır ya da yaptırma diyemem mesela
Insallah sekerimi olcup yaptir yada yaptirma dicek bi doktor secmisimdir cevabin icin cook tesekkur ederimm

Bende dusunmuyodum kimisi cok gerekli deyince kafam cok karisti bilmiyorum
Yani canim bende dusunmuyorum ama saglik ocagindaki aile hekimimiz cok iyi biraz da ona danismak istiyorum. Ama yaptirmayi dusunmuyorum aklima bile gelmiyor. Mesela 2li testide yaptirmadim en ufak bi pismanlik yok aklima hic gelmiyor keske yaptirsaydim demiyorum. Ben zaten yediklerime de dikkat ediyorum . Insallah seker yuklemesine gerek kalmaz

Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah tesekkur ederim fikrini paylastigin icin

İlk gebeliğimde hepsini yaptırdım şeker yüklemesi 2-3 lü testler ama bu hamileliğimde yaptırmayacağım çünkü zararlı olduğunu düşünüyorum ama eğerdi
Bir şekerle ilgili kötü geçmişiniz yada aşırı tüketiminiz varsa yaptırın.

Tesekkur ederim cevabiniz icin 2-3lu testlerinde zararli oldugunu mu dusunuyosunuz?

2li 3 lu test vsde yaptirmadim ikisindede sadece detayli ultrason yaptirdim, dogumda onlem amacli. Hayirli dogumlar dilerim
2Li 3lu taramada sadece kan alip ultrason falan bakiyolar diye biliyorum o yuzden sıkıntı görmüyorum onlarda. Bi seker taramasi sıkıntı. kilolu degilim 52-53 kiloyum sadece tatliyi severim ve tatli yiyorum cok (erkek mi olcak nedir) o yuzden bilmiyorum yaptiemak istemiyorum ama sikinti yasamam dimi

Bende tatliyi cok severim. Bir sey olmadi sukur. 2li 3lu testi gereksiz buldugum icin yaptirmadim. Cok arastirdim dogrulugu 100de 100 degil. riskli cikabiliyor ama aslinda degil. Sen moral bozuklugunla kalıyorsun.

Canan Karatay cok hakli seker anneye de bebege de zarar verir sadece seker yuklmesi degil her turlu sekerli gida.Ote yandan seker yuklmesindr 1 tane cikolata kadar seker var eger seker yuklmesi yaptirmazsaniz ve seker hastasi oldugunuzu bilmeden hamilelik gecirirseniz bebeginizin dr sizin de hayatiniz tehlikeye girer; ama ben yediklerime cok dikkat ediyirum asla sekerli karbonhidratli paketli gidalar yemiyorum diyorsaniz yaptirmayin ama her gun cikolta seker pasta borrk yiyip ben seker yuklmesi yaptirmayacagim zararli derseniz komik olur.

Tesekkurler haklisiniz :)

Aaa cok kotu bi durum. Hem o psikoloji tedirginlik asil zarar verir bebege
Ablam yaptırdı ve şekerı çıktı çokta zayıftı aslında ama demekki ona bağlı değilmiş. 1 ay boyunca diyet verdi doktor ve her sabah igneyle elini delip sekerine baktı diyetinden sonra düzeldi eğer yaptırmasaydı bebekte sorunlar ortaya cıkabilirmis. 1 çikolata değerindeki şeker yuklemesinin ne gibi bi zararı olabilir ki?

Zamanin gelmesini bekliyorum karar vermek icin kararsizim hala

Bunda kararsız olucak bişey yok ki. Hayatınızda çikolata yemediniz mi hic? Veya şerbetli bi tatlı?
Evet yedim. Ama sadece karatay degil amerikali bi kac doktorun aciklamasindada var verilen icecegin zararli olduguna dair. Testin amaci iyi ama (adini unuttum yuklemede verilen seyin) o zararli gibisinden aciklamasi vardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…