Doğuma Hazırlık Şeker yuklemesi testi yaptırmalı mıyım ya

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

istanbulaski

La tahzen innallâhe meane
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2018
1.381
1.803
133
Arkadaşlar lütfen yardım edin bu testi yaptırmak zararlı mı yoksa gerekli mi vücuda şeker yukletmek ne kadar yararlı zararlı? 2hafta sonra test yaptırmak için gidecem ama tecrübeli anne adayları ve annelerden fikir almak istiyorum

Bende haftaya yaptıracağım ve yaptırmanızı tavsiye ederim. Kendi doktorumda şeker yükleme testinin çok önemli birşey olduğunu ve yapılması gerektiğini söylüyor. Verilen şeker miktarı emin olun sizin yediğiniz bir dilim baklavadan daha az. Bilinçsiz çoğu insan bunu abartıyor. Şekeriniz olup olmadığını görmeniz sizin ve bebeğinizin sağlığı için çok önemli. Eğer şekeriniz yüksekse bebek fazla kilo alabiliyor ya da anne karnında kalbi durabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için doktorlar size diyet veriyorlar.

Yaptırın tabiiki. İçtiğiniz sıvıdaki şekeri zaten kola gazoz içerek, reçel bal yiyerek alıyorsunuz.
Gebelik şekeri tehlikeli en azından şeker yüklemesi ile ortaya çıkıyor. Ona göre ilaç alıyor yada diyet uyguluyorsunuz.

Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için aslında evet tatlılarda da çok risk var ve tüketiyoruz

çok teşekkür ediyorum böyle dusununce mantıklı geldi yaptırırim inşallah

Ikı gebeliğimdede yaptırdım. Korkmayııınhayırlı uğurlu olsun bebeniz sağlıcakla doğsun ınsallah AMİN

Ben ne folik asit vitamin vs içtim ne tetanoz aşısı yaptırdım nede şeker yüklemesi sadece doğuma yakın doktorum kan verilebilir dediği için kan iğnesi olmak zorunda kaldım.Bakis acısı ben çok abartmıştım makyaj yapmayı bile bırakmıştım daha doğaldır diye bebe şampuanı vs kullanmistim folik asiti portakal vs kuruyemiş meyve sebzelerden almaya çalıştım beslenmeme dikkat ettim şeker tatlı bisküvi vs zaten yemem bir sorun yaşamadım.Seker yüklemesi yapan iş arkadaşım da bir sorun yaşamadı zaten hamilelikte yediğimiz içeriğimize dikkat etmemiz gerekiyor bana çok anlamlı gelmiyor şeker yuklemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…