Seker yüklemesi ve hamilelik şekeri !!

beyaz kelebek88

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2016
164
48
18
37
Kızlar 52.5 kılo ile hamile kaldim 7.5 kilo aldim şuana kadar 25 hafta bitti şeker yüklemesi yapıldı açlık 81 diheryeri 204 167 136 çıktı. Diyetisyene gönderdi ama ben gitmeknistemiyorum zaten hiç şeker sevmem ekmek de yemiyorum.benzer durumda olanlar var mi

Kızlar 52.5 kılo ile hamile kaldim 7.5 kilo aldim şuana kadar 25 hafta bitti şeker yüklemesi yapıldı açlık 81 diheryeri 204 167 136 çıktı. Diyetisyene gönderdi ama ben gitmeknistemiyorum zaten hiç şeker sevmem ekmek de yemiyorum.benzer durumda olanlar var mi
Kaç gr lık yükleme yaptırdın

100 gr sanırım. Diyetisyene tabiiki gitmelisin. Kontrol altına alınmazsa bebek için de senin için de sıkıntı yaratabilir. Doktorum eğer düşürmezsek doğum sonrası gerçek şekere bile dönüşebilir dedi. Kontrol altına alınması için katlanmamız lazım yapacak bişey yok

100 gram babamda oldu için.ama ben normalde de şeker sevmem ve yemem
E bu daha da tehlikeli değil mi? Şeker ekmek vs tüketmedipin halde şekerin yüksek. Ben çok yedim o yüzden yükseldi ama senin genetik de bir durum olabilir. Önce diyetle deneyip sonra düşmezse ne olacağını (insülin mi kullanacaksın?) doktorunla görüşmen lazım. Bence ihmal etme.

100 gram babamda oldu için.ama ben normalde de şeker sevmem ve yemem
Canım patateste de havuçta da şeker var mesela.. Tabii ki sevmeyebilirsin ama illa çikolata ya da tatlı yiyince şeker oluyor diye bir şey yok.. Bebeğe etkilerini doktora tekrar sorun güzelce anlatsın, benim gibi iri bir bebeğiniz olabilir.. Doğduğunda hipoglisemiye girebilir vs.. Bunlar ihtimaller.. O yüzden diyet yapmanız gerekiyor.. Sevgiler :)

İki hafta sonra ben de şekr yüklemesi yaptırıcam, babamda, ablamda ve baba tarafımda olduğu için doktorum kesinlikle yapalım dedi. Umarım risk grubunda çıkmam, çıkarsa da diyetisyene giderim kesinlikle. Hiçbir şey sağlığımdan ve bebeğimin sağlığından önemli değil.

Ayrıca yediğin her şeyle alakalı şeker, yani sadece tatlı yememekle, çikolata yememekle olan bir şey değil. Uzak durman gereken başka şeylerde var (pirinç, hamur işi vb)

O yüzden bence doktorunun önerilerini dikkate almalısın.

Bende 50 gr yükleme yaptırdım benmde yüksek çıktı yarın tekrar kan verecem yüksek çıkarsa doktorum insüline başlıyacaz dedi inş düzgün çıkar bir haftadr diyet yapıyorum bol bol tarçınlı su içiyorum düzelsin diye birde hemşire şekerli suyun içine bir limon sıktı sonradan ögrendimki limon şekeri yükseltiyormuş acaba bundan doşayımı yüksek çıktı yükleme sonrası şeker

Diyetisyene gitmek zorundasin bu durumfa gebelik şekeri ciddi bir sorundur öyle şeker yemem sevmemle olsaydı diyetisyenler olmazdı çok yanlış düşünuyorsun üstelik gebelik şekeri yalnızca şeker tatlı yememekle çözülmüyor uzak durman gereken bir çok gıda var...bu şekilde bebeğinin hayatını tehlikeye atıyorsun ve gelecekte ciddi şeker sıkıntısı yaşamasına sebep olabilirsin...bunun vebalini alıp gitmek istemiyorum demeni anlayamadım...üstelik neden gitmek istemiyorsun ne yapacak ki diyetisyen sana....diyetle kontrol altına alınamazsa insülin bile kullanmak gerekebilir...

Anne olmak fazlaca sorumluluk almak gerektirir

Herkes bu seker icin bir sey diyor insanin kafasi kaldirmiyor cozemedim gitti
Şeker için söylenen en net şey anne ve bebek için tehlikeli olabileceği...bunu karatay da söyler...şeker yüklemesine karşıdır karatay bebeğe gereksiz şeker yüklendiğini söyler...ben kendi adıma önemini bilip yükleme yaptırmamayı göze alamadım

Ben yaptırmıyorum o yüzden bilmiyrm da ama her türlü dikkat etmek lazım. Herhangi bir belrtiniz var mı?

Bence yaptırın kızlar ben yaptırmadan önce yüksek olduğunu bilmiyordum yaptırınca yüksek olduğunu öğrendim ve diyete başladm şimdi doktorum takip altına alındı zaten 50 gr şeker yüklemesi bir buçuk bardak pirinç yemeye denkmiş

Back
X