Söyledim ama bana başka bişeyle yapmadı maalesef ya onla yapacak ya yapmayacak, şekerli suyu size neden içirmek istemediBen de yaptırdım ama benim dr doğallıktan yana olduğu için 2 dilim baklava ye demişti. O şekerli suyu içmek istemiyorsan dr konuşabilirsin.
Normalde baklava bile yiyen biri değilim serbetten tiksiniyorum doktorum alternatif olarak şeker takibi yaparız dedi. Cihazım var evde 7gün boyunca evde açlık tokluk ölcecegimKizlar şeker yüklemesi yaptıranlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Yaptırmayacaklar neden yaptırmayacak? Doktorunuz ne diyor? Biz dün açlık tokluk baktık normaldi ben yaptırmak istemedim o yüzden ama doktorum her gebeye yapiyor ve çok kararsızım. Fikirlerinizi almak istedim her şeyimiz normal sadece karın çevresi 1 hafta ilerde
Bende cihaz aldim kargo da şimdi bana bunu söylemedi bile umursamaz davrandı bence ben kendim hemşire olduğum için az çok yapmam gerekenleri bildiğimden kendim cihaz aldim bir hafta bakacağimNormalde baklava bile yiyen biri değilim serbetten tiksiniyorum doktorum alternatif olarak şeker takibi yaparız dedi. Cihazım var evde 7gün boyunca evde açlık tokluk ölcecegim
O kadar kafa karıştırıcı bir durum ki kadın doğum uzmanları sorun yok yaptır diyor benim annem de hemşire yenidogan da araştırma hastanesinde başlarında prof erken doğumla gelen bir bebeğe annesine şeker yüklemesi yapılmış mı diye sormuş ve kadın tavsiye etmiyor şeker yüklemesini kendisiyle konuştugumda cihazla takip et yaptirmani gerektirecek bir durum yok dediBende cihaz aldim kargo da şimdi bana bunu söylemedi bile umursamaz davrandı bence ben kendim hemşire olduğum için az çok yapmam gerekenleri bildiğimden kendim cihaz aldim bir hafta bakacağim
Şekeri var mi yok mu diye sormuş olabilir onu size gerek yok diyen kimdiO kadar kafa karıştırıcı bir durum ki kadın doğum uzmanları sorun yok yaptır diyor benim annem de hemşire yenidogan da araştırma hastanesinde başlarında prof erken doğumla gelen bir bebeğe annesine şeker yüklemesi yapılmış mı diye sormuş ve kadın tavsiye etmiyor şeker yüklemesini kendisiyle konuştugumda cihazla takip et yaptirmani gerektirecek bir durum yok dedi
Perinatoloji uzmanı bana gerek yok takip ederek ilerleriz dedi. Başka görüş aldığım 3 4 kadın dogumcu yaptır demiştiŞekeri var mi yok mu diye sormuş olabilir onu size gerek yok diyen kimdi
Evet bana da yaptır diyorlar işte kadın dogumcumPerinatoloji uzmanı bana gerek yok takip ederek ilerleriz dedi. Başka görüş aldığım 3 4 kadın dogumcu yaptır demişti
Ben içmek istemediğimi söyledim, o da sorun değil 2 dilim baklava ye, onda da aynı oranda şeker var demişti. Ben de onun yerine 1 porsiyon supangle bir de sütlaç yemiştimSöyledim ama bana başka bişeyle yapmadı maalesef ya onla yapacak ya yapmayacak, şekerli suyu size neden içirmek istemedi
Ne zaman yaptırdınız bu şekilde? Benim doktorum neden bu kadar israrci anlamıyorumBen içmek istemediğimi söyledim, o da sorun değil 2 dilim baklava ye, onda da aynı oranda şeker var demişti. Ben de onun yerine 1 porsiyon supangle bir de sütlaç yemiştim
3 yıl önce ama dediğim gibi benim dr alakalı. Her türlü sonucu değerlendirebilirim demişti. Vajinal doğumu da destekliyordu. 2-3lü testleri de yaptırmadık. Ense kalınlığı iyi, bir şüphem olsa yaptırın derdim dedi. Sonra maalesef hastaneden ayrıldı, o zaman başka dr gitmek durumunda kaldım. O hemen sezaryen yaparız, doğum fotoğrafçısı var hastanenin anlaşmalı ister misin demeye başladı. 2. dr amacı hastaneye para kazandırmaktı. Bizim dr hastane kazanmasın süreci min maliyetle yürütelim kafasındaydı. Israr etmesinin sebebi testi yaparsa ve o şekerli suyu içmediğiniz anlaşılırsa -ki sayımda ortaya çıkabilir, yapılan testle tüketilen şekerli su oranı aynı olmayacaktır- hastane dr laf edebilir.Ne zaman yaptırdınız bu şekilde? Benim doktorum neden bu kadar israrci anlamıyorum
Ben hamilelikte şeker olarak sadece meyve tüketiyorum meselaben her gebeliğimde yaptırdım. hatta 2.de suyum çok fazlaydı. şeker yapabilir demişti. çünkü ailemde şeker hastalığı var.
yani ben abartılacak bir durum görmüyorum. hiçbirimiz ful organik beslenip tertemiz yaşamıyoruz. tatlı da yiyoruz. kola da içiyoruz. hamilelikte. bir kez içilecek bir miktar şekerli suyun ne kadar zararı olabilir? aksine sıkıntılı bir durum varsa önlem almanızı sağlayacak.
doktorunuz hiç birşeyi riske atmak istemiyordur.
7 gün boyunca değerleriniz nasıl çıktı bende takibe başladım daNormalde baklava bile yiyen biri değilim serbetten tiksiniyorum doktorum alternatif olarak şeker takibi yaparız dedi. Cihazım var evde 7gün boyunca evde açlık tokluk ölcecegim
bu geleneksel mutfak alışkanlıkları ve yaşam şekli sebebiyle ilgili olabilir. Türkiye dünyada en çok ekmek tüketen ülke ki bu ekmek öyle ekşi maya siyez ya da en azından tam buğday bile değil beyaz ekmek, makarna ve pilav da aynı şekilde çok tükletiliyor. Tatlı konusuna hiç girmeyeceğim bile şerbetlisinden sütlüsüne çok tatlı yiyen yiyeceği meyveyi bile akşam yemekten sonra geç saatte tüketen bir milletiz. O yüzden burada testin her gebeye önerilmesi çok makulYurtdisindayim burada eger risk kategorisinde degilseniz her gebeye mutlaka yapilmiyor bana iki gebelegimde de yapilmadi. Sebebi ,
Hamileligimde kilo alim hizim oldukca yavas olmasi
Boy kilo endeksimin BMI yani zayif olmasi
Ailede seker hastaligi olmamasi
Bu sebeple
Yapilmadi ve hicte sorun yasamadim . Eger ailemde olsaydi mutlaka yapilirdi.