Şeker yüklemesi yaptıranlar?

kumsall3232

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2014
21
6
Arkadaşlar 21 haftalık hamileyim. Bikaç hafta sonra şeker yükleme yapılacak muhtemelen. Sizler yaptırdınız mı? Ben çok kararsız bu konuda

Son düzenleme:
Ben yaptirdim. Aksamdan actim. Gunduz Saat 12 ye kadar da ac kaldim. Iki saat beklemeniz gerekiyor. Ama o iki saati bana sorun hamileligimden dolayi agzima grma seker surmuyordum tiksiniyordum onu icmek bana eziyet oldu. Neyse ictim. Bu sefer eleim ayagim titremeye basladi. Sesler hareket hersey rahatsiz etti beni basim tuttu. Bir ara bilincimi kaybedecegimi filan duaundum esime surekli beni konusturmasini soyledim ama konusacak bile mecalim yoktu. Ben kotu oldum. Herkes boyle olmuyormus ama ben mahfoldum. Yaninizda bittikten sonra yiyebileceginiz biseyler goturun. Zaman gecirecek biseyler goturum bir de mutlaka yaninizda biri olsun zaman gecmek bilmiyor. Dr.lar bir 50 lik bozuk cikarsa da 100 luk yukleme yapiyorlar . Ama simdi bazi yerler direk 75 lik yapiyor ki ikinciye gerek kalmasin diye. Eger yaptiracaksaniz 75 lik yaptirin derim.
Ben yaptirmayacaktim ama dr. Korkuttu israr etti yaptirdim.

Ben yaptirdim. Aksamdan actim. Gunduz Saat 12 ye kadar da ac kaldim. Iki saat beklemeniz gerekiyor. Ama o iki saati bana sorun hamileligimden dolayi agzima grma seker surmuyordum tiksiniyordum onu icmek bana eziyet oldu. Neyse ictim. Bu sefer eleim ayagim titremeye basladi. Sesler hareket hersey rahatsiz etti beni basim tuttu. Bir ara bilincimi kaybedecegimi filan duaundum esime surekli beni konusturmasini soyledim ama konusacak bile mecalim yoktu. Ben kotu oldum. Herkes boyle olmuyormus ama ben mahfoldum. Yaninizda bittikten sonra yiyebileceginiz biseyler goturun. Zaman gecirecek biseyler goturum bir de mutlaka yaninizda biri olsun zaman gecmek bilmiyor. Dr.lar bir 50 lik bozuk cikarsa da 100 luk yukleme yapiyorlar . Ama simdi bazi yerler direk 75 lik yapiyor ki ikinciye gerek kalmasin diye. Eger yaptiracaksaniz 75 lik yaptirin derim.
Ben yaptirmayacaktim ama dr. Korkuttu israr etti yaptirdim.
Sen kotu olmussun ben yanliz gitmistim ama neyseki etkilenmedim ben 50 lik ictim senin sonucun ciktimi benim yarin cikiyomus bide sen hastanede mi yaptirdin beni saglik ocagindaki ebe cagirmisti gidip orda yaptirdim ama doktora hic sormamistim :-$

Evet ben hastanede muayeneye gittigim yerde yaptirdim. Sabah kahvalti yapmamistim. Muayene sirasinda bu hafta seker yuklemesini yaptir dedi bende bir daha evden cikamayacagim icin o hafta gelmisken yaptiralim dedik. Yaptirmasak diye israr ettik ama iste biseyler soyledi mecbur yaptrdik. Hakikaten cok kotu oldum komaya filan girecegimi zannettim gozlerim karardi basim dondu 3 4 saat kendime gelemedim. 2 saat biter bitmez afedersin cikardim kalanini oyle toparladim. Ictigim elmali birseydi. Aromaliydi. Elmadan nefret ettim resmen ama cok sukur bisey cikmadi. Referans degerleri arasindaydi sonucum. Bize iki saat sonra mail atmislardi sonucu
Sen kotu olmussun ben yanliz gitmistim ama neyseki etkilenmedim ben 50 lik ictim senin sonucun ciktimi benim yarin cikiyomus bide sen hastanede mi yaptirdin beni saglik ocagindaki ebe cagirmisti gidip orda yaptirdim ama doktora hic sormamistim :-$

yok kızlar yok.bende çok pimpiriklenmiştim.aman karatay yaptırmayın diyor bilmemne.doktoruma gittim dedim böle böle ben istemiyorum.adamda bana bi fırça :) kadının biri çıkıyor bişiler diyor sizinde kafanız karışıyor diye.ama muhakkak yaptırın.beni doktorum ikna etti sağolsun.ilk 50 lik yaptırdım yğksek çıktı.diyet verdi 2 hafta sonra 100 lük yapıldı yine açlığım düşmeyince sıkı diyete girmiştim.endokrinoloji ye kalsa insülin vermişti ama ben kullanmadım diyet yaptım.
ilk hamileliğimde çıkmamıştı ama ikincide malesef çıktı.ani bebek ölümlerine neden oluyor.aman dikkat edin ve muhahkkak yaptırın.heleki riisk grubundakiler dikkat edin.bebeğini kaybetmiş bi anne olarak sadece bi öneri lütfen dikkat edin.doktor ne diyorsa yapın.tabi güvendiğiniz doktora

Bende çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum çevremdekilerde yaptırma diyor. İlk hamileliğimde yaptırmıştım evet insan tv deki dr lardan çok çabuk etkileniyor kafası karışıyor

ben de bugün yaptırdım bana da dr um kararsız olduğumu söylediğimde gülmüştü.. yaptırmayın diyen kadın bir kadın doğum uzmanı değil üstelik verilen dozun yediğiniz çikolatalı gıdalrdakinden fazla bir şeyi yok dedi bende güvendim yaptırdım. akşam 22 den sona bir şey yemedim sabah 9:30 da da hastaneye gittim elma aromalı ve biraz asitli bir içecek verdiler zorlanmadan içdim bence meyveli sodadan farkı yoktu yaklaşık 1 saat sonrada gittim kan verdim sonucum normal çıktı çok şükür. sizin kararınız ama bence korkmayon yaptırın inşallah sizlerinde sonuçları iyi çıkar :KK36:

Bende canan Karatay dediği için kararsız kaldım. İnsan kime inanacağını şaşırıyor.

Cevaplayan herkeze çok teşekkür ederim. Galiba yaptırıcam gibi görünüyor :)

Canan Karatay'ın dediği gibi beslenebilen var mıdır bilmiyorum :) Hiç bir söylediğini yapmayıp sıra standart bir teste gelince o zaman söylediğini yapmak çokta mantıklı gelmiyor. Önlenebilen durum için sonradan pişman olmakta var..

Aynen daha sonradan pişman olmakta var. En güzeli bebeği riske atmamak. Ben çok kişiye sordum hem doktorlara hemde akrabalarıma.Yaptırma diyen duymadım

Arkadaşlar ben yaptırdım 50 lik ve sonucum 158 çıktı. Yani 140 ın üzeri olduğu için yüksek! Ve yarın gidip 100 lük yaptıracağım. Yani yaptırmak zorundayız. Şahsen yaptirmasaydım şekerim olduğunu bilmeyecektim! yarın ki sonuca göre Dr um karar verecek. Umarım daha iyi bir sonuç alırım. Özetle kesinlikle yaptırılmalı!

X