Şeker yüklemesi yaptırdınız mı?

ebrunak

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
126
31
18
Bayanlar selam, önümüzdeki hafta şeker yüklemesi yaptırmam lazım ama içim hıc elvermıyor sanırım yaptırmıcam zaten cok cıkolata şeker abur cubur yiyen birisi değilim ama birden bebeğe şeker gitmesi bana mantıksız geliyor yanı mantık aramıyorum sağlıklı gelmiyor desem daha doğru olur..bı tanıdığım yüklemeden sonra erken doğum riski yaşamıştı şeker yüklemesi plesentaya zarar vermiş yavaş yavaş çürümesine sebep olmuş..cok kararsızım cokkkkkk..cok kilolu değilim 25. Haftamdayım ve 7 kg aldım

Bende cok tedirgindim bu konuda devlet hastanesine gittim doktora soyledim dedim yaptirmayin diyorlar siz ne dersiniz biz yararli buluyoruz yaptirsan iyi olur dedi daha sonra gittigimde bebek cok gelismis kilosu fazla cikti 2 hafta onden gidiyor bide bu normal bi durum degil hemen seker testine yolladi bende cok kilo almadim ki zaten yillardir sekerdi tatliydi yemem icmem yaptirmazsam sonra bisey olur pisman olurum diye dusundum sonucta yapildi bisey cikmadi icim rahatladi

Ya bısey sorucam zaten sağlık Ocağına aç karnına kan veriyorsun ya her ay rutin olarak zaten orda açlık kan şekerine bakılmıyor mu ki? Bu seker yüklemesi tokluk halindeyken dimi?

Elbette tercih meselesi ama ben olsam yaptırmam yani gebeyim su an ve dusunmuyorum ! Yengeme o kdr yaptırma dememize rağmen yaptırdı 2 hafta şekerini düşürmek için uğraştilar ki normalde ne şekeri var ne biseyi kadının ... Bir de glukoz şeker değil deyip kendini zeki ilan edenler de elbet olacak ama glukoz bal gibi de şeker ki bazı içeceklerin şeker hastası yapmasının sebebi de aynen içindeki glukoz fruktoz gibi maddeler ! Şeker hastalığı yaşı 2 3 e düştü oturup da düşünmek lazım neden diye ;)

hanımlar bunu neden yapıyorlar bilen var mı? benim doktorum yapılacak testler arasında söylemedi bunu ama gereklimi ya da hangi durumlarda gerekli merak ettim bilen var mı ki acep :)

Ya annede genetik şeker var mı yok mu? Gebelikte oluşmuş olan şeker var mı yok mu? Cok abur cubur yiyip sınırın üstünde kilo alan gebelerde genellikle genetik değilse daha cok çıkıyormuş..tabi bu bir genelleme istisnalar olabilir..eğer ki diyelim anne de şeker çıkıyorsa insülin tedavisine Yada haplara başlanıyormuş ki bebekte şeker olmasın Doğduğu zaman sıkıntısı olmasın diye..

ben yaptırdım, ailemde şeker hastalığı var yaptırmazsam asla içim rahat etmezdi, bu testin neden zararlı olduğunu da anlamadım açıkçası, içtiğim içecek 180 kalorilik bir içecekti sanırım 1 kutu kola 330 kalori civari, hamileler kolaları baklavaları götürüyor bunda ki şekerden neden çekiniyor anlamadım :) belki başka bir sebebi mi var?

sabah aç karnına 50 gr 100 gr şeker yüklemesi ve uzun süre aç kalma şartı bebekte şoka neden oluyo. kaloriyle pek alakalı değil. sabah aç karnına içinde 100 gr. şeker bulunan bir içeçeği içip iki saatte aç kalma şartı varsa evet bu bir sorun. bebekte diyabete neden olduğuna dair çalışmalarda mevcut. Bir bardak (yaklaşık 250 ml) Coca-Cola’da 28 gr. yani yaklaşık olarak 7 küp şeker bulunuyor. sizlerin söylediği gibi olsa hamileler nasıl olsa normal zamanda da kolaları baklavaları götürüyor mantığına uyarsak o zaman siz kalkıp sabah aç karnına 5-6 bardak kola içiyosunuz ya da sabah kalkıp aç karnına yarım tepsi baklava götürüyorsunuz:) aç karnına alınması direkt kan şekerini tavan yaptırıyor sorun bu.

Ben normalin üzerinde kilo aldım. şuana kadar toplamda 12 kilo aldım yani.
Annem şeker hastası. Hipoglisemi.
En son gittiğimde dr baya korkuttu beni, yatış verebiliriz, iğne yapabiliriz vs diye.
26 haftada bakıcaz şekerine dedi.
Bende istemiyorum kesinlikle şeker yüklemesi yapılmasını.
Annemin şeker ölçme aleti var onu alıp 10 gün boyunca açlık ve tokluk şekerime kendim bakıcam evde.

bende insülin direnci var. şeker ilaçları kullanıyordum zaten. diyet yapmadan istediğimi yiyebiliyordum. ancak gebelikle ilaçları bıraktım ve zaten çok kilolu hatta obez olduğumdan açlık ve tokluk şekeri takibi yapıyorum evde. tahlillere göre şekerde bir sorun yokmuş ama 3 aylık şeker değeri sınırdaymış. şimdilik gebeliğin başındayız tabi 20. haftadan sonra şeker yüklemesi isteyebilirler belki. ama diyete çok dikkat ediyorum bütün yasak listelerine uyuyorum mecburen

Ben normalin üzerinde kilo aldım. şuana kadar toplamda 12 kilo aldım yani.
Annem şeker hastası. Hipoglisemi.
En son gittiğimde dr baya korkuttu beni, yatış verebiliriz, iğne yapabiliriz vs diye.
26 haftada bakıcaz şekerine dedi.
Bende istemiyorum kesinlikle şeker yüklemesi yapılmasını.
Annemin şeker ölçme aleti var onu alıp 10 gün boyunca açlık ve tokluk şekerime kendim bakıcam evde.
canım bende çok kilo aldım 29. haftada idekn 13 kilo aldığm ortaya çıktı :D bende yaptırmadım şeker yüklemesi. bir iki kere sağlık ocağında açlık tokluk bakıldı. sabah aç karnına kan verdim bir de yemekten bir saat sonra verdm normal çıktı.

bende insülin direnci var. şeker ilaçları kullanıyordum zaten. diyet yapmadan istediğimi yiyebiliyordum. ancak gebelikle ilaçları bıraktım ve zaten çok kilolu hatta obez olduğumdan açlık ve tokluk şekeri takibi yapıyorum evde. tahlillere göre şekerde bir sorun yokmuş ama 3 aylık şeker değeri sınırdaymış. şimdilik gebeliğin başındayız tabi 20. haftadan sonra şeker yüklemesi isteyebilirler belki. ama diyete çok dikkat ediyorum bütün yasak listelerine uyuyorum mecburen
Allah yardımcın olsun canım. Diyetle kontrol altında ise şekerin korkmana gerek yok. ayrıca gerekirse gebelik şekeri içinde ilaçlar var zaten. streste etki eder. rahat ol...

Canim tercih senin. Doktorun eğer yaptirmalisin diyorsa yaptır. Ben bir Prof a gidiyorum ve yaptirmalisin dedi. Bu illa bi risk görüldüğünde yapılan bişey değil. Herkes çok meraklı doktorculuk oynamaya. Doktorlardan daha iyi biliyorlar sanki ben yaptirdim 50 gr cnm bi zararı olmaz

sabah aç karnına 50 gr 100 gr şeker yüklemesi ve uzun süre aç kalma şartı bebekte şoka neden oluyo. kaloriyle pek alakalı değil. sabah aç karnına içinde 100 gr. şeker bulunan bir içeçeği içip iki saatte aç kalma şartı varsa evet bu bir sorun. bebekte diyabete neden olduğuna dair çalışmalarda mevcut. Bir bardak (yaklaşık 250 ml) Coca-Cola’da 28 gr. yani yaklaşık olarak 7 küp şeker bulunuyor. sizlerin söylediği gibi olsa hamileler nasıl olsa normal zamanda da kolaları baklavaları götürüyor mantığına uyarsak o zaman siz kalkıp sabah aç karnına 5-6 bardak kola içiyosunuz ya da sabah kalkıp aç karnına yarım tepsi baklava götürüyorsunuz:) aç karnına alınması direkt kan şekerini tavan yaptırıyor sorun bu.
off sorma dün 2 paket jelibon yedim aç karnına bildiğin şeker yüklemesi yaptım ve dünden beri kusuyorum:(

Kızlar ben de yaptırmak istemiyodum doktorumda gerek yok demişti ama bu haftaki kontrolümde bebeğim 2 hafta ilerde çıktı 960 gr olmuş birde suyum fazla çıktı mecbur kaldım o yüzden yaptırmaya çünki diyabette böyle iri bebek olurmuş ve su fazla olurmuş sonuçları aldım temiz çıktı yani şeker yokmuş bakalım haftaya tekrar bakılcak inşallah su normale döner eğer böyle bir sıkıntı yoksa hiç yaptırmayın derim

Back
X