ŞEKER YÜKLEMESİ ZARARLIMISDIR

xx_123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2013
144
4
38
İstanbul
Kolay gelsin kızlar şeker yüklemesi yaptırcam çarşamba günüde acaba hamileliğe zararı varmıdır yokmurdur bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız varmı

Bende yaptirdim zaten ellu gram yukleme yapiluyo bu senin zaten hwr öğün aldigin kadar. Zararli olduğunu dusunmuyorum.Bende yuksek cikti diyete başladm eger fark edilmeseydi zararlı olabilirdi şeker

bana 75 gr yazmış çoğu kişi yaptırma falan diyorlada kararsız kaldım bebeğe bi zararı yoktur. inş.

Canan Karatay bunağının ortaya attığı saçmalık.şeker yüklemesi yaptırmayın diye bir yaygara attı ortaya arkası kesilmiyor.kadın doğumcıların neredeyse tamamına yakını yapılması gerektiğinden yanayken Canan hnm tutturdu şeker yüklemesi çok zararlı diye.iki baklavadan alacağımız şeker kadar şeker yüklemesi yapılıyor.o zaman röntgen,emar vs de çektirmeyelim gerektiğinde.neticede zararlı ışına maruz kalıyoruz.

26. haftalık hamileyim bende haftaya yaptırmayı düşünüorum çünkü acaba yüksek mi demektense yaptırmayı tercih ederim

Biz yaptirdik hic de bisey olmadi. Zaten orda aldigin sekeri serbetli tatlilardan da aliyosun, ancak o kadar zararli iste.
eger seker problemin varsa ve sen bunu ogrenemezsen dogru beslenemedigin icin asil o zaman bebege zarar vermis olursun.

canan karatay hocanın tam olarak ne demek istediğini algılamadan kendisine bunak diye hakaret etmeniz çok saygısızca.. kadın bu işe yıllarını vermiş.. bizlerden daha iyi bileceği kesin..

diyorsunuz ki şerbetli tatlılardan alacağımız kadar bi şeker alıyoruz.. karatay hocanın demek istediği şu: hamilelikte kadın vücudundaki her şeyin dengesi bozulur.. sen şeker yüklemesi yaptırdığında sende yüksek şeker çıkıyorsa doktor sana ilaç veremeyecek diyet verecek.. nitekim bir arkadaş bu şekilde söylemiş yukarda..

kadın diyor ki bu yüklemeyi yaptırmak yerine gebeliğini öğrendiğin günden itibaren hep diyet uygula. karbonhidrat ve şeker hiç alma.. yani o masum gördüğünüz 2 dilim baklava her şekilde çok zararlı orası kesin.. onu da yeme şeker de yükletme, zaten aynı kapıya çıkıyor diyor.. bir laf duyuyorsunuz tam olarak ne söylenmek isteniyor dinlemeden yargılıyorsunuz insanları.. yaptır ya da yaptırma kadın en nihayetinde doktorun sana söyleyeceği diyeti en baştan itibaren yap yüklemeye gerek kalmaz diyor zaten..

ülkemizdeki doktorlar ne kadar çok tetkik, tahlil yaptırılırsa döner sermayeden o kadar para alıyorlar.. bu sebeple gereksiz o kadar çok şey yapılıyor ki aklınız durur.. herkesin dediği doğrudur diye bir şey yok sonuçta..

ben de yaptırcam elimiz mahkum ama en azından hocanın demek istediği bence çok mantıklı.. destek çıkma cesareti olan birkaç kişi daha olsa herkes itiraz eder gerçekten gerekli mi değil mi körü körüne inanmak yerine tartışılır bu konu..

Soylediklerin dogru belki ama uygulanabilir degil pek fazla. Canan hocaya gore sifir sekerle yasanmali bunu cogumuz yapamayiz. Ben yapabilirim basindan beri de diyet yapiyorum diyen varsa yaptirmasin tabii.
Cok zor..

Ben de Canan Karatay'ın gündemde kalmak için sürekli polemik yarattığı düşüncesindeyim.Şeker yüklemesi yıllardır yapılan bir uygulama Kİ bence çok gerekli.Nasıl hamileliğin ilk zamanlarında kandan TSH'a filan bakılıp eğer gerekliyse bebeğin iyi gelişmesi için ilaç kullanıyorsak şeker için de aynısı geçerli.Sonuçta kısa zamanda normal zamanda alınamaycak kadar kilo alıyoruz.Şeker riski gelişebilir.Şu şeker zehirdir yemeyin içmeyin diyenleri anlamıyorum.Herşey yeri ve gerektiği kadar yenilir de içilir de.Özellikle hamileyken insanın kendini bu kadar sıkması bana göre çok gereksiz.Herşeye bu kadar çok dikkat edip irdelerseniz hayattan keyif alamazsınız

Dediğim sözün tamamen arkasındayım ve her söz sahibini bağlar.saygıyı ya da saygısızlığı da sizden öğrenecek değilim.evet Canan hanım aynen ömrünün son dönemlerinde bunayan rametli babaanneme benziyor.kimseye söz hakkı vermeyen,dediğim dedik en çok ben bilirimci tavırları da cabası.katıldığı programlarda herkesi fırça manyağı yapan ilgi çekebilmek adına saçmalıklarını pazarlayan biri.madem o kadar pırıl pırıl bir aklı hafsalası vardı kendisini polis diye tanıtan dolandırıcılara neden kandı.bu noktada işte babaannem daha az bunamıştı bence.zira babaannem kimseye bir kuruşunu kaptırmazdı.

ben 22. haftamda şeker yüklemesi yaptırdığımda (75lik) 180'lere çıktı değerim; dolayısıyla diyete başladım.Şuan tek bir simit yesem 200'lere çıkıyor. yaptırmamış olduğumu düşünün yiyeceğim tatlılar, hamur işleri ve meyveler ile kaçlara fırlardı ve fark etmezdim bile...öylesi çook daha zararlı bebeğe

bırakın gebeliği normalde bile tatlılar, hamur işleri korkunç zararlı vücuda.. zaten bugüne kadar yemiyor olsaydınız eminim bu kadar yüksek de çıkmayacaktı..

belli ki canan hanımdan çok daha fazla şey biliyorsunuz.. profesör olup önümüze düşün de biz sizin peşinizde koşalım.. bunamış babaanneniz de olsa kimse saygısızlığı hak etmez.. madem saygıyı bizden öğrenecek değilsiniz herkese açık bir ortamda saygısızlık yapmamayı bilmeniz gerekirdi.. canan hanıma hak vermiyor olabilirsiniz bana göre ters diyebilirsiniz, kandırılması size komik de gelebilir ama bu size bu iş üzerinde hayatını vermiş bir profesöre bu şekilde saygısızlık hakkı vermez..

arkadaşım polemiğe gerek yok, burda herkes yaşadığını ve düşündüğünü paylaşıyor. ben de hamur işi ve tatlının zararlarını bilen bir insanım.Ama şekerin çok yükselmesi için bırakın onları tek bir meyve bile sınırın çok üstüne çıkmama sebep oluyor. sandığınız gibi dolu dolu şeker ve karbonhidrat tüketmeye gerek yok yani... hamileliğim boyunca neyden ne kadar yemem gerektiğini bilmek açısından şeker yüklemesi benim için faydalı oldu. İsteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz...

ben yükletmedim çünki en fazla sonuç olarak diyet veriyorlar önce 50 gr sonra 75 gr eee sonra senin şeker yüksek diyet yap deyip yolluyorlar aslında bi sorun çıksa tedavi edilmiyor
ben zaten şeker hastasıyım ki gebe olmadan önce şeker yüklettim diye daha sonra gittiğim prof çok kızmıştı ve geçici felç geçirebilirdin dedi

hanımefendi ülkemizdeki doktorlara iftira atmasanız?
o tetkik paraları doktor cebine değil hastaneye gidiyor
yahu gestasyonel diyabeti çıkanlar bile diyet yapmazken hangi hamile çıkıp da dikkat eder sizce?
Türkiye'de gebelik = homini gırtlak yemek
böyle yazıları da okuyup millet gaza gelecek
diyabetik anne bebeklerinin birçok problemi oluyor farkında mısınız_

canan karatay bazen saçma sapan konuşuyor
doktorların çoğu hak vermiyor ona
prof olması her zaman doğru söylediği anlamına gelmez
sonuçta kadın doğum uzmanı bile değil

Ben haftaya yaptıracam yükleme.. Aile dostumuz bir doktor var, ona danıştım.. Malesef ayni ilde degiliz ama sorularıma cevap veriyor, Kendisi de Canan Hanıma katılmıyorum dedi.. Şeker yüklemesiyle ilgili bir sorun olmadıgın ama ailede şeker hastasi yoksa yaptırma dedi, için rahat etmiyorsa dedi.. ama annem seker hastasi ve yaptiracam ben.. suan diyet yapmiyorum, ne istesem yiyorum, canim ne çekerse, eger şekerim çikarsa elbet diyet yapacagım, snırlı yiyecegim :)

canan karatay bazen saçma sapan konuşuyor
doktorların çoğu hak vermiyor ona
prof olması her zaman doğru söylediği anlamına gelmez
sonuçta kadın doğum uzmanı bile değil

komple yazdıklarımı gerçekten anlamaya çalıştınız mı bilmiyorum.. ben canan karatay hocayı dinleyip şeker yükleme testi yaptırmayalım demedim fark ederseniz.. kadının demeye çalıştığını, hamilelik=homini gırtlak yemek demek olmadığını, karatay hocanın zaten sağlıklı beslenirseniz yükleme testi olumsuz çıksa bile yine diyete dönüleceğini yani aynı noktaya gelineceğini söylemeye çalıştığını anlatmaya çalıştım ama herkes bi profesör olduğu için ülkemizde kendine ters gelen düşünceyi direk hakaret ile karşılama durumu ortaya çıkıyor ben buna itiraz ediyorum..

yıllar önce yağ yemeyin, yumurta tüketmeyin gibi haberler de çıktı sonuçta hepsi yanlışmış demek ki doğru bir tane değil..

ayrıca doktorluk yapıyor musunuz bilmiyorum ama benim kuzenim sağlık bakanlığında çalışıyor bildiğimi paylaşıyorum.. hastanelerde döner sermaye diye bir sistem var.. doktorların istedikler tahlil, tetkik gibi şeylerin parası evet hastaneye gidiyor.. hastane alacağını aldıktan sonra kalanı doktorlara dağıtıyor.. bu da korkunç bir sirkülasyon anlamına geliyor..

tekrar ediyorum belki herkes anlar.. şeker yüklemesi yaptırmayın demiyorum.. sonuçta ben de yaptıracağım.. karatay hocanın mantığını anlamaya çalışalım diyorum yaptırıp yaptırmamak kişiye kalmış.. aynı karatay hocanın dediğini irdelediğimiz gibi normal sağlık sistemini de irdeleyenler olursa her yapılanın gerekli ya da mecburi olup olmadığı irdelenerek hareket edilirse daha bilinçli hareket edebiliriz diyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…