Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İlk hamileliğimde yapmamışlardı. Bunda istediler. Huzursuz oldum. Bebeğin sağlığını etkilermi , filan diyeHer hamileye yapılan bi test bu, yaptırmamak tercihe kalıyor. Bazı doktorlar istemiyor benim iki doktorumda uygun görmedi mesela yaptırmadım açlık tokluk takibi yaptık.
Yok rutin bi test aslında canım herkesten isteniyor. Kimi doktor yapılmasını istemiyor kimi istiyor çok fikir ayrılığı var ama diyelim ki yapıldı diyabet çıktı bu hem sana hem bebeğe risk insülin kullanmak gerekebiliyorİlk hamileliğimde yapmamışlardı. Bunda istediler. Huzursuz oldum. Bebeğin sağlığını etkilermi , filan diye
Benim doktorum önce açlık tokluk şekerine baktı herşey normaldi o yüzden yükleme yaptırmadı. Eğer riskli görseydim önce x kadar yukleriz onun sonucuna göre karar veririz eğer o da riskli görünürse 2x kadar yukleriz dedi. Verdiği ölçüleri hatırlamıyorum.Doktorum ikigün sonrası için şeker yüklemesi istedi. Hamileleik şekerim olabilirmiş ona bakacaklar. Daha önce yaptıran varmı, bebekte ne gibi sorunlar yaşadınız. Ya da zararsız birşeymi?
Ben yurtdışındayım,hiç birşeyime bakmadan söylediler. Ultrasona girdim bugün, aonrasında karar verdiler. Hemen yükleme yapıp öğrenelim dediler. Huzursuz oldum çok . İnşallah bebeğe zararı olmaz. Yaptırmazsam içim rahat etmez. Genetikte var ben değildim ama bütün anne tarafı şeker hastası.Benim doktorum önce açlık tokluk şekerine baktı herşey normaldi o yüzden yükleme yaptırmadı. Eğer riskli görseydim önce x kadar yukleriz onun sonucuna göre karar veririz eğer o da riskli görünürse 2x kadar yukleriz dedi. Verdiği ölçüleri hatırlamıyorum.
Keşke önce açlık tokluk baktirma imkanınız olsa. Ultrasonda da bebeğin suyu ve iriliği belirtiler arasında olabiliyo. Ama tabiki her iri ve suyu fazla olmasıydı sanırım tam hatırlamıyorum şekeri var anlamına gelmiyo.Ben yurtdışındayım,hiç birşeyime bakmadan söylediler. Ultrasona girdim bugün, aonrasında karar verdiler. Hemen yükleme yapıp öğrenelim dediler. Huzursuz oldum çok . İnşallah bebeğe zararı olmaz. Yaptırmazsam içim rahat etmez. Genetikte var ben değildim ama bütün anne tarafı şeker hastası.
Selam canim bende de bu sekilde cikmisti ve gebelik sağlıklı devam etti cok sukur senin ki de gebelik olabilir yazmanın üstünden bayagi geçmiş gerci kanda beta takibi yaptin mi sonuc nedirKızlar bişey soracaktım çatlatma iğnesinin üstünden 17 gün geçti bugün test yaptık evde ne çok net nede çok silik çıktı 3 gün önce beta hcg 7.40 çıkmıştı
Şimdi sorum gebelik var mi anlamadım ben
Maalesef negatif kimyasal olduSelam canim bende de bu sekilde cikmisti ve gebelik sağlıklı devam etti cok sukur senin ki de gebelik olabilir yazmanın üstünden bayagi geçmiş gerci kanda beta takibi yaptin mi sonuc nedir![]()
Uzulme canim genelde kimyasal gebelikten sonra ki ay hemen hamile kalıyorlar bir cok yerde okumuştum umudunu kaybetmeMaalesef negatif kimyasal oldu
Eger Gebelik sekeri riskin varsa yaptir. Cunku gebelikte seker riskli bebege zarari olur. Hic mi iki uc dilim baklava yemediiniz pespese veya koca dilim pasta. Alti ustu 1 bardak serbet iceceksin canim. Eger sekerin cikarsa erken farkedilirse diyetle perhizle onunu alirsin ilaca gerek kalmaz bi arastir gebelik sekerinin ve gebelikte gizli sekerin bebege zararlarini. Erken doguma kadar gidiyor Nolur kadin dogumculara guvenin millete ve bransi farkli olup her konuda fikri olan doktorlara kulaklarinizi tikayin. Bazi doktorlar yaptirmiyor cunku gebesinde seker riski gormuyor degerleri gayet yerinde oluyorDoktorum ikigün sonrası için şeker yüklemesi istedi. Hamileleik şekerim olabilirmiş ona bakacaklar. Daha önce yaptıran varmı, bebekte ne gibi sorunlar yaşadınız. Ya da zararsız birşeymi?
Evet yaptırdım. Hiç öyle korktuğum gibi birşey değilmiş,gözümde büyütmüşüm. Sadece benim içtiğiM İçeceğin tadı iğrenç geldiEger Gebelik sekeri riskin varsa yaptir. Cunku gebelikte seker riskli bebege zarari olur. Hic mi iki uc dilim baklava yemediiniz pespese veya koca dilim pasta. Alti ustu 1 bardak serbet iceceksin canim. Eger sekerin cikarsa erken farkedilirse diyetle perhizle onunu alirsin ilaca gerek kalmaz bi arastir gebelik sekerinin ve gebelikte gizli sekerin bebege zararlarini. Erken doguma kadar gidiyor Nolur kadin dogumculara guvenin millete ve bransi farkli olup her konuda fikri olan doktorlara kulaklarinizi tikayin. Bazi doktorlar yaptirmiyor cunku gebesinde seker riski gormuyor degerleri gayet yerinde oluyor
Cogu kisi zaten onyargilarindan dolayi karsi cikiyor. Sanirim adi urkutucuEvet yaptırdım. Hiç öyle korktuğum gibi birşey değilmiş,gözümde büyütmüşüm. Sadece benim içtiğiM İçeceğin tadı iğrenç geldiama ben bayılırım filan diye korkmuştum.o kadar basit birşeydi,kan verdim içeceği içtim iki saat orada bekledim bir daha kan verdim bitti.
Evet,Ben canan karatay yüzünden korktumCogu kisi zaten onyargilarindan dolayi karsi cikiyor. Sanirim adi urkutucu![]()
Canan karatayi bir cok kadin dogumcu cok elestirdi ve uyardi acikcasi ben o kadinin her seye maydanoz olmasini sevmiyorum. Her konuda fikri var mübareğin.Evet,Ben canan karatay yüzünden korktumAma çok basit ve gerekli birşeymiş. Tek sıkıntısı o iki saat beklemekten sıkıldım o kadar.