• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker yüklemesi

fundakc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
1
Selam, 22+4 haftalık hamileyim. Tüp bebekle hamile kaldım. Fetal dna, perinatoloji kontrolü sonuçlarım temiz ve normal. Ama doktorum suyun fazla sırf bebek 1 hafta önden gidiyor, karın ölçüsü ilerde diye şeker çıkacak sende diyerek beni 2 aydır yıpratıyor. 9. Haftada ensesi kalın da demişti. Bugün de ağzı açık uyuduğu bir açı yakaladı kesin geniz eti var diyor. Şeker yüklemesine kadar nasıl duracağım bilmiyorum. Hamileliği boyunca gerçekten çok sağlıklı beslenen, bebeği önden gittiği için gebelik şekeri çıkan, ağzı açık diye geniz eti yorumu yapılan biri oldu mu? Özellikle gebelik şekeri ile ilgili beni aydınlatır mısınız? Doktorumu değiştireceğim çünkü.

bence bazı doktorlar takıntılı oluyor biraz da evham katıyorlar dikkat edelim diye. benim ilk doktorum da öyleydi ben de sağlıklı beslenmeme rağmen hızlı kilo alıyordum diye şeker var şeker var sende diye diye beynimi yedi. suyum biraz fazla ve bebeğim her gittiğimde 3 gün 5 gün önde çıka çıka en son 2.5 hafta falan önde görünüyordu ultrasonda. sonuç olarak şekerim çıkmadı. sonrasında da devam etti bana dediler kilo aldırma artık bebeğe doğuramayacaksın 4 kiloyu geçecek bilmem ne, yine sonuç olarak bebeğim 3.325 gayet standart kiloda bir bebek olarak dünyaya geldi. sadece boyu uzunmuş diye yanlış ölçüm vermiş sanırım. velhasıl bazen hatalı ölçümler, korkutucu yorumlar, evhamlı tahminler olabilir. benzer şeyleri kız kardeşimde de yaşadığımız için şahsen ben pek takmamıştım. siz de takmayın mühim olan test sonuçları. ayrıca bebeğin önde gitmesi 2 haftayı geçmediği sürece de sorun yok deniyor genelde.

Ağzı açık olduğu için geniz eti diyeni ilk kez duydum ya. Daha haftası da çok büyük değil yani. Beni bu kadar huzursuz eden bir doktoru bırakır başka bir doktorla devam ederdim. Ayrıca her önden giden gebelikte şeker olacak diye bir şey yok. Erken döllenme olabiliyor. 2 haftaya kadar normal demişti doktorum. Sen daha tanınmış işinde iyi güvenilir bir doktor bak kendine.

Yine şüpheleniyorsan şeker yüklemesi yaptırırsın diyetle devam edersin. Strese sokma kendini. Bir sürü gebe var öyle. Sağlıklı beslendiğin sürece sorun olmuyor

Hepinize teşekkür ederim 🙏🏻 Eğer beni bu kadar strese soktuğu halde şeker çıkmamış olursa değiştireceğim. Aksi halde haftam ilerlediği için doktor değiştirmek de risk midir bilemedim.

Şeker olma ihtimali yüksek ama çoğu kişide çıkıyor bu, diyetle ilaçla kontrol ediliyor. hepimiz yediklerimize dikkat etmeliyiz. Çok pimpirikli gelip sizi strese sokuyorsa başka doktorlar deneyin. Devlette aynı hastanede bir doktora hafif baş ağrım var diyorsun nörolojiye git hemen diyor, diğer doktor detaylı ultrasonda bir böbreği olmayan bebek için merak etme dünyanın sonu değil deyip rahatlatabiliyor.

Selam, 22+4 haftalık hamileyim. Tüp bebekle hamile kaldım. Fetal dna, perinatoloji kontrolü sonuçlarım temiz ve normal. Ama doktorum suyun fazla sırf bebek 1 hafta önden gidiyor, karın ölçüsü ilerde diye şeker çıkacak sende diyerek beni 2 aydır yıpratıyor. 9. Haftada ensesi kalın da demişti. Bugün de ağzı açık uyuduğu bir açı yakaladı kesin geniz eti var diyor. Şeker yüklemesine kadar nasıl duracağım bilmiyorum. Hamileliği boyunca gerçekten çok sağlıklı beslenen, bebeği önden gittiği için gebelik şekeri çıkan, ağzı açık diye geniz eti yorumu yapılan biri oldu mu? Özellikle gebelik şekeri ile ilgili beni aydınlatır mısınız? Doktorumu değiştireceğim çünkü.
hamilelik zaten çok gergi bir süreç, evhamlıyız, bebeğimiz iyi mi değil mi, aman hareketini az hissettim bir şey mi var, aman eli kolu düzgün mü vs. bir de böyle evhamlı doktorlar süreci iyice zor hale koyabilir. yine siz bilirsiniz ama ben kendi ruh sağlığım açısından böyle bir doktor ile devam etmez ya da en azından başka bir doktora daha görünürdüm bi.

31+4 oldum hala bebeğimin karın çevresi 2 hafta önde ailede şeker var bende pcos insülin direnci var ona rağmen gebelik şekeri normal çıktı bu kadar stres yapmanıza gerek yok bence sağlıkla alın kucağınıza 🙏🏻

Back
X