Şeker yüklemesi

Loresma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2015
25
5
86
40
Kizlar 20 haftadayim bu ay sonu şeker yuklemesi yapilacak sanirim ama kararsizim bagi kaynaklarda zararli olduğu yaziyor. Benim de. Bu konuda henuz bisey soylemedi. Yaptirilmali mi varmi net bilgisi olan.

Peki nedeni neymiş? Bazilari da mutlaka yaptirilmali diyor. Kfam çok krisiyor

Canım ben çok araştırdım bu konuyu özellikle insülin direncim çıkmıştı onu araştırıken bunlara da girdik. bence de yaptırılması gerekmiyor. O kadar şekerin aniden yüklenmesi mantıksız, belki de hiç olmayacak bir şeyi bile tetikleyebiliyor. Onun yerine açlık ve tokluk şekeri ölçülerek de şeker olup olmadığını anlayabiliyorlar. Ben şeker yüklemesi yerine açlık tokluk şeker ölçümlerimi yaptıracağım.şeker ve hamur işlerinden de zaten uzak durmak gerekiyor. ölçüp de bunlardan uzak dur diyorlar. bence yaptırmak gereksiz.

yaptırın diyen doktorlar şekerin kontrol altında tutulması gerektiğini ve şekerin gebelik için, bebek için zararlı olduğunu düşündüğü için yaptırın diyor illa. (ki haklılar şeker kontrol altında tutulmaz ise erken doğum, iri bebek, organlarına zarar vs vs vs oluşuyormuş)

yaptırmayın diyen doktorlar ise; "diyelim ki şekerin yüksek, ne yapılacak o zaman? yapılacak şey diyet.
Şekerini yükselten gıdalardan uzak duracaksın gibi maddelerle başlayan diyet. aslında sağlıklı yaşam için dikkatli yemek yemek olacak. " diyor.
işte bu noktada doktorlarda diyor ki şeker zaten ailende yok, aşırı kilo alımında yok, sen sağlıklı beslen şekerini kontrol altında tut, şeker yüklemesi yaptırma.
zaten şeker yüklemesi yaptırma esnasında ne olacağı belli değil, zararı var mı yok mu oda belli değil...
(Karataya göre zararlı ama bazı doktorlar zararlı olmadığını savunuyor. )

ben şuan 18. haftamdayım, yakında benden de şeker yüklemesi istenilecek. Yaptırmak istemediğim için şimdiden ev tipi şeker ölçüm cihazından temin ettim.
Açlık şekerimi, 1 saat tokluk şekerimi ve 2 saat tokluk şekerimi ölçüyorum.
ilk dört gün düzenli bir seviyede olduğu için şuan haftada iki gün ölçüme düşürdüm. (açlık 85, 1saat tokluk 95-100 , 2 saatlik tokluk ise 100 civarı çıkıyor)
Doktorumda ikna olursa yükleme yaptırmama niyetindeyim.

yaptığım araştırmalardan edindiğim özet bilgi bu şekilde. yanlış yönlendirmek istemem. benim kendi kararım.

Ben de çok karşıydım fakat geçen gün içtiğim meyve suyundaki şeker miktarına bakınca aslında 50 gr şekerin çok olmadığını anladım. meyve sularının üstüne bir bakar mısınız zaten 1.5 bardak meyve suyu rahat rahat 50 gr şeker yapıyor.

Ben de çok karşıydım fakat geçen gün içtiğim meyve suyundaki şeker miktarına bakınca aslında 50 gr şekerin çok olmadığını anladım. meyve sularının üstüne bir bakar mısınız zaten 1.5 bardak meyve suyu rahat rahat 50 gr şeker yapıyor.

elbette zaten normalde löp löp tatlıları yiyip, kıpırdasın diye çikolataları yiyip gidiliyor doktora, onun yanında hiç kalıyor.

Bu olaya tamamen karşı olanların zaten uzun süredir hayatlarına şeker ve şekerli gıda sokmamalarından çıkıyor aslında...

bir de kullanılan/ içirilen şekerin ne içerdiği konudaki şüpheler.
Ne yazık ki toplumumuzda tam güven yok, çünkü güven vermesi gereken kuruluşları sürekli karalamalar mevcut. Belki doğru belki yanlış bilinmez...

Çeşitli aşılarda ticari amaç oluşturulması gibi örnekler ile sarsılınca gerekli olan işlemlerde bile acabalarımızın oluşması normal...

Kesinlikle yaptırmanızi tavsiye ederim. Sekeriniz varsa başka yolla ogrenemezsiniz. Şekerle ilgili sıkıntı olursa Allah korusun ölü doğumlara anne kanında ölen bebeklere kadar ileri gidebiliyor sonucu. Hamilelik şekeri çıkarsa doktor diyet verir uygularsiniz. Her açıdan çok önemli test. En düşük doz 50 ml onuda anında icmiyorsunuz 1 saat içinde yavaş yavaş iciyorsunuz.

Kesinlikle yaptırmanızi tavsiye ederim. Sekeriniz varsa başka yolla ogrenemezsiniz. Şekerle ilgili sıkıntı olursa Allah korusun ölü doğumlara anne kanında ölen bebeklere kadar ileri gidebiliyor sonucu. Hamilelik şekeri çıkarsa doktor diyet verir uygularsiniz. Her açıdan çok önemli test. En düşük doz 50 ml onuda anında icmiyorsunuz 1 saat içinde yavaş yavaş iciyorsunuz.
Canım biz baştan diyet yapsak ta böyle şeylere hiç gerek kalmasa ha ne dersin:KK51:

Kizlar 20 haftadayim bu ay sonu şeker yuklemesi yapilacak sanirim ama kararsizim bagi kaynaklarda zararli olduğu yaziyor. Benim de. Bu konuda henuz bisey soylemedi. Yaptirilmali mi varmi net bilgisi olan.
Merhaba siz konuyu açalı bir hayli vakit olmuş. Şeker yüklemesi yapıldı mi? Bu ay sonunda benden de istenecek doktorum seçme hakkını bana bıraktı. Kafam çok karışık. Ailemde şeker hastalığı yok ama zayıf biri değilim.

kızlar hamilelik şekeri olduğunda bir çok kişi ufak tefek diyetlerle idare edemiyormuş bir elma yeyip günlerce şeker düşüremeyenler varmış. Mecbur insüline başlayanlar da var. genelde doktorlar şimdiye kadar şeker takiplerini yaptıklarında ( açlık ve tokluk) üç ayki gidiş hata bakıp istemeyebiliyormuş ama şimdiye kadar o takip yapılmadıysa tek seferdeki açlık tokluk yerine yükleme istiyorlar.bence yaptırmakta fayda var ki karataycıyımdır onun diyetini uygulamaya çalışıyorum ama 50 gr şeker de çok değil 1.5 bardak şeftali suyunda var zaten isterseniz bir üstündeki değerlere bakın. Tespit edilemeyen şeker çok ciddi boyutlarda sorunlara da yol açabiliyor.

Bende çok kararsızim bu konuda. Annemde şeker var. Aklımı karıştıran tek şey bu. Ya ilerde yaptirmadigim için pişman olursam? :(

Bende çok kararsızim bu konuda. Annemde şeker var. Aklımı karıştıran tek şey bu. Ya ilerde yaptirmadigim için pişman olursam? :KK43:
Ben de çok kararsız kaldım. Ailemde şeker hastalığı olan yok. Şimdi kadar da şekerleme ilgili bir rahatsızlık olmadı çok şükür. Doktorların tercihi bize birakmasina gıcık oluyorum. Ben zaten takıntılı biriyim, bir ay var önümde ama kafaya takmaya başladım simdiden:110::110:

Ben de çok kararsız kaldım. Ailemde şeker hastalığı olan yok. Şimdi kadar da şekerleme ilgili bir rahatsızlık olmadı çok şükür. Doktorların tercihi bize birakmasina gıcık oluyorum. Ben zaten takıntılı biriyim, bir ay var önümde ama kafaya takmaya başladım simdiden:110::110:

Valla cnm ailemde şeker olmasaydı ben kesinlikle yatırmayacaktım. Ben zaten bu yüzden ikilemde kaldım. Kendi fikrim şeker yüklemesinin yapılmaması gerektiği yönünde

Valla cnm ailemde şeker olmasaydı ben kesinlikle yatırmayacaktım. Ben zaten bu yüzden ikilemde kaldım. Kendi fikrim şeker yüklemesinin yapılmaması gerektiği yönünde
Esim de yaptırma diyor. Ben biraz hastalık hastası oldum hamilelikte. Doktorumla bir kez daha gorusucem. Şeker yüklemesinin yerine tercih edebilecegimiz açlık ve tokluk şeker takibi ile kaybedecek çok şey olmayacağını söyledi doktorum. Düşünüyorum biraz daha:KK43::KK43:

Esim de yaptırma diyor. Ben biraz hastalık hastası oldum hamilelikte. Doktorumla bir kez daha gorusucem. Şeker yüklemesinin yerine tercih edebilecegimiz açlık ve tokluk şeker takibi ile kaybedecek çok şey olmayacağını söyledi doktorum. Düşünüyorum biraz daha:KK43::KK43:

Düşün canım bir kez daha. Doktorda öyle dediyse.. benim hamile bi arkadaşmın ailesinde şekeri olan yoktu bebekte normal kilodaydı, oda test yaptırmadi . 1 hafta önce doğurdu maşallahı var bebekte anneside çok iyi durumda..

Doktor özelde istiyor devletse gerek yok diyor ne hikmetse. Ben istemiyorum dedim doktorun suratını görmeniz lazımdı. Hakkında o kadar olumsuz seý okuyup da nasıl yaptirayim.

Back
X