Ayay34

EnisLut'unMinikAnnesi
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
144
830
18
31
Kızlar ben 16 aralık 2016da doğurdum ailemde ve eşimin ailesinde şeker olmdgndn şeker yüklemesi yapmadım. Bence sizde yapmayın .. Erken doğmasına rağmen Oğlumda gayet sağlıklı şükürler olsun.

Kızlar ben 16 aralık 2016da doğurdum ailemde ve eşimin ailesinde şeker olmdgndn şeker yüklemesi yapmadım. Bence sizde yapmayın .. Erken doğmasına rağmen Oğlumda gayet sağlıklı şükürler olsun.

Herkes sizin kadar sansli olamaz ki ama tedbir amacli her hamilenin bu rutin testleri yapmasi lazim ben cok duydum etrafimda seker ailede olmadigi halde hamilelik sekeri olan bunlar tedbir sonucta Rabbim anali babalo buyutsun insallah

Amin
Herkes sizin kadar sansli olamaz ki ama tedbir amacli her hamilenin bu rutin testleri yapmasi lazim ben cok duydum etrafimda seker ailede olmadigi halde hamilelik sekeri olan bunlar tedbir sonucta Rabbim anali babalo buyutsun insallah
Amin. Bn canan karataya katılıyorum sadece

bence kimseyi yanlış yönlendirmeyin bu konuda. doktorlarımız kadın doğum uzmanı sonuçta 10 yıl bunun eğitimini alan insanlar onların ilmi bilgisine/ tecrübesine güvenmek lazım. sabah aç karna ağzınıza baklava atmakla eş değer aldığınız şeker miktarı. fakat eğer gebede şeker varsa ve yaptırmazsa dolayısıyla bilinip tedbir alınmazsa, bebeğe ve kendine vereceği zararlar daha büyük olabiliyor malesef. Canan hocaya katıldığım noktalar var keşke bu şekilde ölçülmese fakat bu konuda başka bi alternatif şu anda olmadığından yapılması daha iç rahatlatıcı.

Bende yaptırmıcam Canan karataya bende güveniyorum. Sonuçta bu mecburi bir şey değil isteğe bağlı yaptırmıyorum dersen yaptırmazsın

bu test ikili, üçlü testler gibi değil. onlarda bi kesinlik yok ihtimal var. ama bunda kesinlik var. "ben yaptırmadım, bebeğim de ben de gayet sağlıklıyız, şeker de yok" diyenleri dikkate alıp yaptırmamak bence mantıklı değil. ya varsa? bu testi yaptırmadan bilemezsin.

tabi yine herkesin kendi tercihi. çok fazla abartılıyor, canan karatay sayesinde de tartışma konusu haline geldi.

bu test ikili, üçlü testler gibi değil. onlarda bi kesinlik yok ihtimal var. ama bunda kesinlik var. "ben yaptırmadım, bebeğim de ben de gayet sağlıklıyız, şeker de yok" diyenleri dikkate alıp yaptırmamak bence mantıklı değil. ya varsa? bu testi yaptırmadan bilemezsin.

tabi yine herkesin kendi tercihi. çok fazla abartılıyor, canan karatay sayesinde de tartışma konusu haline geldi.
kesinlikle katılıyorum ben şahsi tercih olarak down sendromunun vs çıktığı ikili testi yaptırmadım örneğin. çünkü Allah korusun öyle bir durum olduğunda elden bi şey gelmeyeceği ve aldırmayı da asla düşünmediğimden ihtimali öğrenmek istememiştim. fakat bu testin sonucuna göre önlem alabilirsin/ dikkat edebilirsin. evet herkesin kararına saygı duyuyorum tabi ki.

Benim ailemde var ve elim ayağım yanıyor resmen oyuzden 1 haftam var mutlaka yaptircam en azından var mı yok mu öğrenirim varsa önlemini alırım 4 tane doktora danistim nedense isteğe bağlı ama hepsi yapilmasi taraftarı yani artı ve eksileri var mutlaka iki durumunda ama bisorun varsa takip altında olmak en iyisi

İlkinde yaptırmadım ama doktorum istemedi zaten. Bunda 28 yaşındayım. Aradan 7 yıl geçti şeker ailemde yok evet ancak bu bende de olmayacak demek değil. Bende şeker yüklemesi taraftarı değilim. Ama gerekli görülürse bebeğim için elbette ki yaptırırım. Ya da açlık tokluk ölçülür vs. vs. Ailede olmamasına rağmen ablam hamileliğinde gebelik şekeri çıktı ve doğumdan 6 ay sonra dikkat etmesi gerekliydi şeker hastası olma ihtimali vardı.. Ben yaptırmadım siz de yaptırmayın gibi bir durum olamaz. Siz yaptırmamışsınız şekeriniz de olmamış. İlkinde benim de olmadı. Ancak bu başka birinde olmayacak ya da bu gebeliğimde benim olmayacak diye bir kanun yok. İnsanların sağlığı söz konusu sonuçta. Yanlış yönlendirme yapmayın. Şeker çok tehlikeli bir hastalık.

Çocuğunuza fazla irker yüklemesi yapılmasını doğru bulabilirsiniz ben bulmamıştım ..

Hanımlar,
sağlıkla ilgili konularda doktorlarınızın tavsiyesi dışına çıkmayınız, sizin ve bebeğinizin sağlığı için gerekli tetkikleri yaptırın, testleri yaptırmamak kişisel tercihtir, genele tavsiye etmeyiniz lütfen.

Back
X