Şeker yüksekliği olan hamileler bakabilir mi

Rengarenkgokyuzu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
27
9
1
Merhaba arkadaşlar. Kan testinde gebelikle birlikte açlık şekerim sınırın üzerinde olmasa da istenenden yüksek çıktı (100). Bunun üzerine dahiliyeye gittim, yaş itibariyle beklenenden yüksek olduğunu gebeliğin ileriki aylarında kesin olmasa da insülin vurulmak zorunda kalabileceğimi söyledi bu nedenle acilen diyet ve spor yapmalısın dedi. Şu an diyetisyenle şekeri düşürme odaklı diyet yapıyorum kilo da veriyorum, ancak benim endişem, şeker gebelikte çok tehlikeli ve bebekte anomalilere sebep olabiliyor. Benim gibi bu durumu yaşamış olanlar varsa deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz neler yaptınız, nelerle karşılaştınız? Şu an elimden geleni yapıyorum ama kalbimdeki endişeleri de gidermek istiyorum, stres bebeği de etkiler.

Merhaba arkadaşlar. Kan testinde gebelikle birlikte açlık şekerim sınırın üzerinde olmasa da istenenden yüksek çıktı (100). Bunun üzerine dahiliyeye gittim, yaş itibariyle beklenenden yüksek olduğunu gebeliğin ileriki aylarında kesin olmasa da insülin vurulmak zorunda kalabileceğimi söyledi bu nedenle acilen diyet ve spor yapmalısın dedi. Şu an diyetisyenle şekeri düşürme odaklı diyet yapıyorum kilo da veriyorum, ancak benim endişem, şeker gebelikte çok tehlikeli ve bebekte anomalilere sebep olabiliyor. Benim gibi bu durumu yaşamış olanlar varsa deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz neler yaptınız, nelerle karşılaştınız? Şu an elimden geleni yapıyorum ama kalbimdeki endişeleri de gidermek istiyorum, stres bebeği de etkiler.
Şuan aynı şeyi yaşıyorum 7 haftalık hamileyim açlık şekerim sınırda çıktı

Şuan aynı şeyi yaşıyorum 7 haftalık hamileyim açlık şekerim sınırda çıktı

Hamileliğiniz hayirli olsun, inşallah hepimiz sağlıkla kucagimiza alırız. Erken fark edilmesi olumlu dedi doktor, oluşabilecek riskleri azaltır ama unutma ki risk her zaman var dedi. 5.ayda fetal ekokardiyografiye ayrıca gitmelisin dedi. İnşallah düşürürüz şekerimizi.

Hamileliğiniz hayirli olsun, inşallah hepimiz sağlıkla kucagimiza alırız. Erken fark edilmesi olumlu dedi doktor, oluşabilecek riskleri azaltır ama unutma ki risk her zaman var dedi. 5.ayda fetal ekokardiyografiye ayrıca gitmelisin dedi. İnşallah düşürürüz şekerimizi.
Ay bana bu kadar açıklamadı henüz 10 gün sonra tekrar bakalım dedi

Icinizi ferah tutun diyet yapiyormussunuz zayifliyirmussuz gerekirse ilac tedavisinide baslanir ama gecici bir durum. Benim görumcem tip1 diyabetle sekeri hamileligi boyunca 300 den asagi dusmeden yeri geldi 500 ciktigi oldu neler soyledi doktorlar cok saglikli bir sekilde dogurdu evladini.. Gebelik sekeri hakkinda cok bilgim yok oyuzden soyle yapin yapmayin diyemicem ama korkmayin icinizi ferah tutun stres yapmayin koruyacak olan Rabbim..

Anneler iki gün önce sonucum 140 çıktı, ben henüz beslenme şeklimi değiştirmedim hamur işi de yedim hatta bugün kunefe yedikten 2 saat sonra ölçtüm 116 çıktı acaba sağlık ocağında yapılan testte yanılma olabilir mi? Bugün yediklerime göre sonucum gayet iyi sanki
Icinizi ferah tutun diyet yapiyormussunuz zayifliyirmussuz gerekirse ilac tedavisinide baslanir ama gecici bir durum. Benim görumcem tip1 diyabetle sekeri hamileligi boyunca 300 den asagi dusmeden yeri geldi 500 ciktigi oldu neler soyledi doktorlar cok saglikli bir sekilde dogurdu evladini.. Gebelik sekeri hakkinda cok bilgim yok oyuzden soyle yapin yapmayin diyemicem ama korkmayin icinizi ferah tutun stres yapmayin koruyacak olan Rabbim..

140 sınırda diye biliyorum hamur işinden şekerden karbonhidrattan mümkün mertebe uzak durmanda fayda var

Anneler iki gün önce sonucum 140 çıktı, ben henüz beslenme şeklimi değiştirmedim hamur işi de yedim hatta bugün kunefe yedikten 2 saat sonra ölçtüm 116 çıktı acaba sağlık ocağında yapılan testte yanılma olabilir mi? Bugün yediklerime göre sonucum gayet iyi sanki
Şeker yüklemesi yaptırmadım ben kilolu bir anne adayı olduğum için hale hazırda zaten dikkat etmem gerekiyordu. Kadın Doğumcu bir arkadaşım var ona sordum yükleme yaptırmasanda açlık tokluk baktır dedi. Açlık 74 tokluk 79 çıktı ama yinede dikkat etmem önerildi. Sonuçta hamile olsakta her bulduğumuzu yemememiz gerekir. Yediğimiz her besin çocuğa geçiyor faydalı faydasız. Şeker sonucunu doktoruna gösterdiğinde sana bir yol haritası çizecektir.

Ben seker yuklemesi yaptirmadim oyuzden bilgim yok ama doktorunuza sorsaniz size daha cok yardimci olur.. Seker olsun olmasin yinede dikkat edilmesi gerekiyor hamilelikte sonucta bebege faydali birsey degil gereksiz kilo alimi.. Ben gorumcem geldikce aclik tokluk bakiyorum aclik 90 toklu 100 arasi cikiyor.. Tatli cok nadir tüketiyorum serbetli tatli hic yemiyorum desem yeridir.. meyve cok yiyorum onun sekerinden bile korkuyorum...

Allah razı olsun moral verdiniz çok teşekkür ederim. İnşallah her şey yolunda gider.

Şeker yüklemesi yaptırmadım ben kilolu bir anne adayı olduğum için hale hazırda zaten dikkat etmem gerekiyordu. Kadın Doğumcu bir arkadaşım var ona sordum yükleme yaptırmasanda açlık tokluk baktır dedi. Açlık 74 tokluk 79 çıktı ama yinede dikkat etmem önerildi. Sonuçta hamile olsakta her bulduğumuzu yemememiz gerekir. Yediğimiz her besin çocuğa geçiyor faydalı faydasız. Şeker sonucunu doktoruna gösterdiğinde sana bir yol haritası çizecektir.

Sonuçlarınız çok güzel, ileride sorun olmaması için dikkat etmeniz önerilmiştir. Benim 80lere düşse mutlu olacağım. Hala açlığın 90larda seyrediyor. Hatta diyetimde çok hafif değişiklik yapmaya kalksam 100e çıkıyor. Her meyve ve sebzeyi yiyemiyorum. Zaten tatlının T'si yasak. Tüm meyve suları yasak. Yasak olmayan meyvelerin hepsi adetli ve saatli. Sabahları 11'de meyve yeme hakkım var. Karpuz kavun şeftali armut limon ve muz da yasak. Tavuk yasak. Onun yerine hindi önerdiler. Kuru meyvelerin hepsi yasak. Ekmek olarak çavdar verdiler. Bir de aç kalmak da şekeri yükseltiyormuş, o nedenle diyetime tam uymam gerekiyor, öğün atlamamam söylendi. Bir de yemeklerden 1 saat sonra az da olsa çıkıp yürümem gerekiyor, bu da şekeri düşürüyor. İşte bu şekilde dikkat ediyorum ama mesela çok az yağlı salata bile yesem şeker dengesi hemen sarsılıyor. Bu nedenle diyete harfi harfine uymak gerekiyor.

Anneler 50 mg seker yüklemede sonuclarim

70-140 çıktı sizce nasıl ?

Ben daha şeker yüklemesi yaptırmadım ama 70 açlığın alt sınırı, 140 tokluğun üst sınırı. Açlık şekerinin anne ve bebek sagligi için 70 altına inmemesi gerekir diyorlar, 140 da tokluk için normal kabul edilen üst sınır. Doktorunuz yorumlamasını yapar, içinizi rahat tutun bence.

Back
X