Sekeri bıraktım🎈🎈

borcam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
742
848
103
İstanbul
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda paketlı urun ve sekerlı gıdaları cok fazla tukettıgım ıcın pişmanlık yasıyordum
11 gun önce tamamen sekerlı gıdaları hayatımdan cıkardım zaten cay ve kahveyı sekersız ıcıyordum
66 kiloydum suan bı anda 63.5 kg dustum
Ama basım donuyo arada ayrıca kaslarım agrıyor okudum normalmiş
Aranızda bırakıp devamlılıgı getıren oldu mu
Suan korkum saldırmak ama motıvem yuksek
Deneyımı olan arkadas varsa yazarsa cok sevınırım

Rafine şekeri ve paketli gıdaları hayatımdan çıkartmıştım. Öncelikle cildime ve mental sağlığıma çok iyi geldi. Tatlı sever bir insan olduğumdan ayda yılda bir dışarıda tatlı yiyorum.
Doğal şeker içeren şeyleri saymıyorum. Paketli gıdada da yoğun gündeysem içeriği katkısız şeyler kullanıyorum.
Hayatınızdan çıkartmak istiyorsanız önce 15 sonra 1 ay şekersiz günler yapabilirsiniz. Tatlı ihtiyacınız için de doğal şeker içeren şeyler tüketebilirsiniz.
Ola ki saldırdınız her şeyin sonu değil. Kaldığınız yerden devam edersiniz.

Benimde başım dönüyordu ilk bıraktığımda bir defaya mahsus şekerli yicek yiyip tekrar bırakmıştım baş dönmesi geçti ve olmadı bir daha

bende kendimi tutmakta zorlanıyordum tutamayıp yedim de ama koyvermedim. Devam ettim daha uzun süre dayanabildim bu sefer öyle öyle bıraktım

Cok teşekkürler cevap ıcın suan 11 gun
Regl donemınıde atlattım bu arada
Meyve yıyorum abartmadan
Sankı bır kere yersem yıkılıcak gıbı gelıyor
Inlh bende devam ederım sızın gıbı

Ne kadar oldu bırakalı
Bal yıycem ama doğal bal bulmakta zor
Bal yedınız mı

Cok teşekkürler cevap ıcın suan 11 gun
Regl donemınıde atlattım bu arada
Meyve yıyorum abartmadan
Sankı bır kere yersem yıkılıcak gıbı gelıyor
Inlh bende devam ederım sızın gıbı
Meyve yerken de hangi meyvenin ne kadar şeker barındırdığına bakın. Mesela portakal bilinenin aksine çok şeker içerir ve o şeker vücuda girse de tatlı isteğini kesmeyebilir.
Ayrıca aç karna tüketmeyin.

Sağlığınız, cildiniz ve hayatınız için en güzel şeyi yapmışsınız. Bünyeniz tepki veriyor, korkulacak birşey yok :) Saldırsanız bile sonrasında iradenize geri dönün
Çok zorda kalırsanız hurma, bitter, kuru meyve yada şekersiz fıstık ezmesi tüketebilirsiniz.
Benim favorim ve yaramazlığım 1-2 dilim muzun üstüne fıstık ezmesi

Ben şekersiz hayatı düşünemiyorum
Malesef şekeri bıraktığım anda daha çok yemek yemeye başlıyorum
HHer türlü kilo döngüsü e giriyorum

Ne kadar oldu bırakalı
Bal yıycem ama doğal bal bulmakta zor
Bal yedınız mı
Doğal şekerli yicekler yedim. Bal pekmez meyve. Ama doğal diye çok da yememek gerekiyormuş onları da, kararında iyi. 3 4 ay olmuştur bırakalı. Maalesef bu ara yemeye zorlandığım için yemek zorunda kaldım tekrar bırakıcam inşallah. İnsan alışınca bu defa yemek istemiyor zaten onca emeğin çöp olmaması için. Biraz -yani epey- sabır gerekiyor

Ben de birakmak istiyorum ama motive olamiyorum. Yedikten sonra pisman ve mutsuz oluyorum
2 aylik anneyim

Biraz daha tüyo verin ya nasl yapıyorsunuz

Yardımcı olamicam ama of keşke ben de bırakabilsem.
Çok şekerli içerim çayı 1 kaşığa düşürdüm ama inanın zor içiyorum sizi tebrik ederim

Ay ne güzel ya imrendim okurken ama şekersiz bi hayat düşünemiyorum Kendi adıma :)
Meyve falan yeyin bas dönmedi için

ben de şekeri kestim, bir gün arkadaşımla buluştuğumuzda hadi uzun zaman oldu deyip tatlı söyledim ben de ve ağzıma aldığımda midem kalktı resmen, nasıl ağır geldi halbuki hafif sütlü bi tatlıydı.21 gün dayanın eşiği atlatacaksınız, 21 gün için çoğu gitmiş azı kalmış.sonra gerçekten alışıyorsun aramıyorsun.

Ben hiçbir paketli ürünü tüketmiyorum, şekerli gidalar da dahil.
Hatta ekmeği bile evde yapıyorum.
3,5 yaşında oğlum var, ona da dışarıdan bisey vermiyorum.
Çikolatayı bile evde yapıyorum ballı.
Devam da ettirdim gayet, zararını değil, yararını gördüm.

şuan vucudunuzdakı odemleri atmışsınız sabahları kuru kayısı ,1 elma ,1 mandalına tarzı seyler tuketterek vucudunuzdakı enerjiyi toplayın bende onceden aynı sekılde yapıyordum ama meyve yıyordum onunla dengelıyordum hem saglıklı

Benim bı dört yıl öncesinden deneyimim var canım. Şekeri tamamen hayatımdan çıkartıp sağlıklı beslenmeye ek platesle bir ayda 12 kilo iki ayda tam 16 kilo vermiştim şimdi ikinci doğumumu yaptım iştahım açık kilo aldım ama bebeğim 6 aylık olunca yine bu yöntemle kilo vermeyi düşünüyorum yani doğru yoldaşın devam et şekeri bırakmak mükemmel bı olay 20 gün sonra hiç aramazsin emin ol şekerin düşünce kuru meyve ye

Ben yaklasik 3 aydır icine beyaz sekerin girdigi hiç bir seyi yemiyorum ve alıştım..Fakat çok az doğal tahin pekmez tüketiyorum,arada çayin yanında kuru kayisi,hurma tüketiyorum yada küçük bir meyve..

Siz bunları da mı yemiyorsunuz?

Ayrıca bu sayede 8 kilo verdim .. un,şeker,pirinç tüketmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…