Sekerim yuksek cikti kafam.karsti

mutluolmakicin

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2015
32
12
31
Şekerim yüksek çıkıyor düşüklerinin nedeninin bu olabileceğini söyledi Dr kimyasal gebelikti ikiside şimdi şeker yüksek oldugu halde hamile kalmak için hangi yolları izlediniz yaşayan yada bilgisi olan varmı ?hanı çevrede şimdi çoğu kişi cikipta şekerin varsa çocuğun olmaz yada çocuğun sağlıklı doğmaz der mi Dr a gtcem ama neler yaşatacağım bilmiyorum.

Dusuklerinin sebebi sekerse Dr önemini alacaktır..Gebelik Öncesi ilaclarina baslarsin...bir de diyet verecek muhtemelen...sıkıntı olmaz inşallah..

sorun yapma bunu.ilaçlarla gebelik boyunca kontrol altına alınabilen bir durum.doktorunun tavsiyelerini uygula.
Peki.ilaçlar bebege etki ederse hamile kalınca acaba ne kadar düşmesi lazım nejadar sure ilaç kullanmam lazım.yanı sanki şeker normale donmedikce hamile kalamiycam kalsamda çocukta sorun yapar dye basladim

şeker hastalığın varsa ilaçlarla normale dönmez.hayat boyu devam eder.ilaçlar sadece kontrol altında tutar.belli bir seviyeye düşürür sekeri.zararı olacak birşeyide doktor vermez heralde

şeker hastalığın varsa ilaçlarla normale dönmez.hayat boyu devam eder.ilaçlar sadece kontrol altında tutar.belli bir seviyeye düşürür sekeri.zararı olacak birşeyide doktor vermez heralde
Yanı hamile kaliniomu ilaçları kullanınca tedavi olurken bn hiç kalınmaz dye düşündüm yine düşük olur dye de artık korkuyorum

Uyum sağlarım diyet ilaç ama bu süreçte hamilelik önerilmez mi yksa kalinsa sakınca olur mu
Yoo çevremde bikaç kişi biliyorum öyle hamile kalıp doğuran
ama ilaçların düzeni için birsey diyemem...ilk 3 ay diyete yönlendirebilirsin..
ilaç konusunda da yarar-zarar ilişkisine göre veriyor Dr ilacı
için rahat etmezse 2 Dr a gidersin duruma göre birine devam edersin

"ŞEKER HASTASI HAMİLE KALAMAZ"
Diyabet olanlar hamile kalamaz gibi bir düşünce doğru değildir. Her sağlıklı kadın gibi diyabetli kadınlarda rahatlıkla hamile kalabilir. Ancak anne olmak isteyen diyabetli kadınların, hamile kalmadan önce doktor kontrolünden geçmesi gerekir, kan şekeri iyi gittiğini bilmesi gerekir. Düzenli bir diyete ve gebelik için uygun bir ilaç tedavisine geçmesi gerekir. Çünkü bazı ilaçlar gebelik esnasında kullanılmaz.

Doç. Dr. Arda Lembet, diyabeti olan kadınların gebe kalmadan birkaç ay önce özel takip ve tedavi programına alınarak, gebeliği sırasında diyabet ortaya çıkan kadınların ise yine düzenli takibin yanı sıra kişiye diyet ve egzersiz uygulaması ile sağlıklı bir bebek dünyaya getirebileceğini bildirdi.

Doç. Dr. Lembe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyabetle yaşamayı bilen, kontrollerini düzenli yaptıran ve hastalığı kontrol altında tutulan diyabetlinin sağlıklı bir bebek sahibi olmaması için ortada bir neden kalmadığını söyledi.

"ŞEKER HASTASI HAMİLE KALAMAZ"
Diyabet olanlar hamile kalamaz gibi bir düşünce doğru değildir. Her sağlıklı kadın gibi diyabetli kadınlarda rahatlıkla hamile kalabilir. Ancak anne olmak isteyen diyabetli kadınların, hamile kalmadan önce doktor kontrolünden geçmesi gerekir, kan şekeri iyi gittiğini bilmesi gerekir. Düzenli bir diyete ve gebelik için uygun bir ilaç tedavisine geçmesi gerekir. Çünkü bazı ilaçlar gebelik esnasında kullanılmaz.
Demekki ilaclarin bir yararı oluyor bn bebeğe zarar verir falan dye düşünüyorum ama Dr ona gore ayarlar zaten

burada sorunu sordun tamam.paylaşmak istedin tamam da internet diye bir nimet var.üşenmedim açtım baktım okudum.buraya kopyalayıp yapıştırdım.sende açıp bakabilirsin.oradan daha doğru bilgiler edinebilirsin.

Binlerce kadın var şeker hastası olup da hamile kalan, sağlıklı çocuklar doğuran. Şeker hastalığı gerek diyetle,gerek ilaçla yönetilebilen bir kronik hastalık. Ama farklı türleri var, ve her insanda farklı. Ben bu kadar söyleyebilirim genel anlamda.
Sorularınızı doktorunuza sorun bence, burada kimsenin sorularınıza cevap verebileceğini sanmıyorum. Sizi tanıyan, teşhisinizi koyan kişiye göre bu sorular çünkü.

Polikistik over sendomum olduğu için şekerim genelde yüksektir.ilaçlarla ve beslenmeye dikkat ederek dengelemeye çalışıyorum.hem pko'lu oluşum hem de rahimde yara iltihap vs daha bir sürü sorun nedeniyle normal yollardan bebeğim olmuyordu.tüp bebekle hamile kaldım.hamileliğimi çok huzurlu ve beslenmeme dikkat ederek geçirdim bebeğim gayet sağlıklı doğdu ve şu an 5 aylık.şeker gebeliğe engel drğil ama kontrol altına alınmazsa anne ve bebek için zararları oluyor.

X