sekerle lise olurmu?

asdd

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2013
4
1
Arkadalsar merhaba 5 yildir tip 1 diyabetim 14 yasindayim igne kullaniyorum hayirlisiyla liseye baslayacagim ama malum liseler tam gun 12-1 arasi ogle yemegi zamani ogle tatillerinde igne yemek vs. nasil olacak arkadaslarimin hic biri bilmiyor bilmesinie mumkunse istemiyorum yardim edin lutfen

Yardim derken sakin hastaligini ihmal edecek busey yapma bilseler nolcak ayrica yersiz takintilar bunlar yasin cok kucuk abla tavsiyesi bu hicbirsey sagligindan degerli degil

Arkadalsar merhaba 5 yildir tip 1 diyabetim 14 yasindayim igne kullaniyorum hayirlisiyla liseye baslayacagim ama malum liseler tam gun 12-1 arasi ogle yemegi zamani ogle tatillerinde igne yemek vs. nasil olacak arkadaslarimin hic biri bilmiyor bilmesinie mumkunse istemiyorum yardim edin lutfen

Merhaba ben senin gibi aynı dönemlerden geçtim inan liseye basladığım zaman şeker hastalığı çıktı. Ben günde 4 defa bunu olmak zorundaydım.Kendime dikkat ettim.Kızlar tuvaletinde iğne saatim geldiği zaman oluyordum. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin,inan diğer arkadaşlarından hiçbir farkın yok ve bunu mesele yapmana gerek yok inan. Yemeğine ve iğne saatine dikkat ettikten sonra isteğin gibi hareket edebilirsin...

Konuyu açalı birkaç ay olmuş akıbetin şuan ne merak ettim doğrusu ama yerinde olsam olabildiğince gerektiğince hürce ve özgürce diyabetini paylaşmak olur. aklından zorun mu var yani de gizliyosun. ona göre koşullar sunulmalı sana okulunda, insülin için buzdolabı, düştüğünde çıktığında ayrı hassasiyet, ayrıca olası aksiliklerde ilk müdahele için çevrendekilerin öğretmenlerin bile bilinçlendirilmesi gerek. korkma hür ve özgür ol. gururla söyle bunu. zaten mantıken düşündüğünde nasıl gizleyebilirsin bunu? öyle bi şansın yokki zaten. hele ailen falanda gizlemeye kalkarsa, ben sana söylim sana göz göre göre acı çektirmekten başka şey yapmazlar.
Şeker hastalığı BİLİNÇLİ insan hastalığıdır. BİLİNÇSİZLİĞE gelmez! bu cümleyi sakın aklından çıkarma.

X