Bisküvi - Kurabiye Tarifi Şekili kurabiye ( resimli)

ablacım tarifi pek olmadı hamuru sert oldu ama vereyim yinede :)
4 su bardağı un
5 yemek kaşığı pudra şekeri
135 gram margarin yada tereyağı (yumuşamış olucak)
vanilya
1yumurtanın akı
yoğurup dolapta dinlendiriyoruz 1 sattide ben ders çalışmaya dalınca 2 saat kalmış zavallı hamurcukk :60:

Gülme komşuna gelir başına derler:27:
Margarini az kullanmışsin canım benin bir 100 gr fazla belki kulansaydin, olurdu.
Ben en son 250 gr margarin kulandim, unu çoook az kulandim, göz karari ile bir çay bardağı bile etmez, onun yerine 2 kutu yani 400 gr buğday nişastası kulandim:37: unuda zadece kıvamı yerine otursun diye kulandim.

Kurabiye herzanan tutmuyor işte:ssz:
Sen herzaman bildiğin tarifleri kulan, değişen şekil olsun:27:

hayatım hep tutardı ilk defa böyle oldu yaa :(

Arada demek tutmamazligi tutuyor bebeyim:)
Üzülme:)) senin yaşin kaç daha;)

Şuan ben havalarda uçuyorum çünkü 3 gün boyunca evde olacağım, artik ya mutfakta olurum yada, Evimi çiçek gibi yaparim:9:

Çok hoş düşünülmüş kakaolu

Evet, gül kurabiyelerinde yada çiçek türünde çok şık dura biliyor, en azından böylece sade bir havasi olmuyor:)
Fakat ben burda sonunda tuturduğum tarifi paylaşdim,
Kakaolu bir tarif/ şekil de bir arkadaşımız paylaştı, cidden bu kakao başka bir hava katıyor.

ablacım perşembe akşamı ve cuma günü miisafir vardı benimde hep dersim erken başlayıp geç bitiyordu anca bunları yapabildim :((
mini köstebek pasta
külah/torpil kurabiye içinde muhallebi var
ıspanaklı kiş
ve annemin son dakika yaptığı tepsi böreği

$100_4252.webp

ablacım perşembe akşamı ve cuma günü miisafir vardı benimde hep dersim erken başlayıp geç bitiyordu anca bunları yapabildim :((
mini köstebek pasta
külah/torpil kurabiye içinde muhallebi var
ıspanaklı kiş
ve annemin son dakika yaptığı tepsi böreği

Eki Görüntüle 684717

Maşallah canim! Ellerine sağlık!
Tabak harika görünüyor! Hepsini bir günde yapmak, bu yaştaki bir kiz için, büyük bir beceri!

Ben o en son koyduklarimdan sonra çok ağır hastalandim, bir dahada yapmadım:(
Ama bu hafta kk'da yemek yarışmasına katildim, bu yüzden ekstra yemek yaptım, dünde kkdaki bir kaç arkadaşım icin loempia börekden yaptim, bugün kocam tutturdu onları yiecegiz:9: bu yüzden özel bir sos hazırlayacağım:ssz:

Yaptıklarım biri yemek yarışında, diyeride Geyik muhabbetine yükledim, yada profilime girip baka bilirsin, özellikle loempia'yi tavsiye ederim ( ama gercek loempia tadını tuturdummu, o bugün kizartigimda belli olcak)

Maşallah canim! Ellerine sağlık!
Tabak harika görünüyor! Hepsini bir günde yapmak, bu yaştaki bir kiz için, büyük bir beceri!

Ben o en son koyduklarimdan sonra çok ağır hastalandim, bir dahada yapmadım:(
Ama bu hafta kk'da yemek yarışmasına katildim, bu yüzden ekstra yemek yaptım, dünde kkdaki bir kaç arkadaşım icin loempia börekden yaptim, bugün kocam tutturdu onları yiecegiz:9: bu yüzden özel bir sos hazırlayacağım:ssz:

Yaptıklarım biri yemek yarışında, diyeride Geyik muhabbetine yükledim, yada profilime girip baka bilirsin, özellikle loempia'yi tavsiye ederim ( ama gercek loempia tadını tuturdummu, o bugün kizartigimda belli olcak)

hayatım ben şimdi yüzümdeki maskeyi yıkayıp makyajımı yapıp çıkacağım seminerim var :9: gelince bakarım onlara yemek tarifi yarışması varda tatlılar için yok mu yada diyet tarifleri yarışması bende katılayım :9:

hayatım ben şimdi yüzümdeki maskeyi yıkayıp makyajımı yapıp çıkacağım seminerim var :9: gelince bakarım onlara yemek tarifi yarışması varda tatlılar için yok mu yada diyet tarifleri yarışması bende katılayım :9:

Ohhh bol şanslar öyleyse! :))

Melekde gelmiş, meleyiiim:)))

Back
X