• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sekreter olarak çalışanlar bakabılırmı?

Yillar önce öğrenciyken avukat sekreterligi yapmıştım ama asgari ücretin üçte biriydi maaşım. Onda da sadece telefonlara bakar çay servis ederdim bir de iki gunde bir yere bir paspas atardim sabah geldigimde. Yogunlugumuz yoktu ama sizi baya zorlayacaklar yemek yapamam diyin ya da yaparken tuzunu cok katin yagini az ne bileyim kotu yapin ben beceremem diyin. Öğren derlerse benim yapabileceğim bu, ben sekreter olarak çalışıyorum yemek bilmem diyin. Gerçekten kotu yapin size tavsiye

benim dört beş senelik sekreterlik tecrübem var canım benim de daha önce çalıştığım yerlerde benim olmayan işleri bana yıkarlardı küçük ve orta ölçekli bazı yerlerde durum böyle maalesef çay kahve ikramı bulaşık yemek yapma kahvaltı hazırlama temizlik muhasebe yaptırma ayrıca sekreterlik yapma vb gibi benden sana tavsiye canım kendini bu kadar ezdirme günün sonunda üç kişinin yapacağı işi sen tek kişi olarak yapıyorsun ama aldığın maaş az.Ben daha önce firmada sekreterlik yaptım gümrük müşavirliği tekstil ve ofis kırtasiye malzemeleri bu üç yerde yaptım hukuk alanında sekreterlik yapmadım.Ben de yaklaşık beş aydır işsizim hukuk sekreteri ilanlarına baktım ilanlarda uyap bilgisi isteniyor ondan sana söyledim cnm genelde ilanlarda duruşma günlerini hatırlatma dosya takipi vb gibi .

Evet bir yandanda gelen telefonları not alacakmısım randevuları ayarlayacakmısım işte iş öğrendikcede avukatın yukunu hafifletecekmisim . Çok yönlü bir eleman olacağım sanırım
Davalara da girecek miymişin🙄🙄

2013 yılında hem staj yaptım, hem de üniversitede okuyordum.
O staja kabul edilmek için neler neler yaptım bir amuda kalkmadığım kalmıştı.:işsiz: Nitekim güzel kurumsal bir firmaydı.
Fotokopi çekmek dahi bilmeyen ben önüme dağ gibi dosyaları yığdılar al bunu sırala. Bende kolay kolay sormam kimseye bir şey. Oturdum sabah 8 den gece 1 e kadar bitirdim.
Onların arşivi sıralaması farklıydı. Milyonlarca evrak :rolleyes:Çalışkandım ama sürekli azar yedim. İşi de öyle öğrendim.
Stajyeeer para yogggg 🤣
Maaşım yatıyordu, set kartım vardı. Her ihtiyacımı karşıladım. İlk kez 20 kişi içinden tek ben seçilmiştim. Bunun mutluluğunu hala unutamam. Çay kahve bile yaptım servis ettim. Bir yandan da tezimi hazırlıyordum. Eve nasıl attığımı bilmiyorum kendimi.. Hey gidi günler.
Çok şey öğrendim oradan. Sonra ben başka sektöre geçtim mezun oldum. Yerime arkadaşımı almaları için yalvardım. Kız şimdi Almanya’da 😂 ben kamuda :ruh:

Tavsiyem “tecrübe” kazanman için çalış bir süre. İş çok zor bulunuyor.

Mecburum 😔 bide dua edıorm memnun kalsınlarda cıkarmasınlar
Tamam mecbursun da iş yönü aynı değilki telefonla konuşurken pc den başka işler istese masa başı anlıcam ,temizlik yemek ayrıca sekreterlik işler çok yorucu olucak sen kendi şartlarına göre konuş öyle baştan herşeyi kabul edersen ohh nasıl olsa deneyimsiz biz bunu iyi kullanırız her yerde diyolar tecrübeyle sabit, kibarca bu kadar işe yetişemiceğini söyle 2 kişinin işini 1 kişi yapıp ve asgari ücret olmasını konuş en azından

İnşallah onuda yazdırmazlar zamanım kalmaz artık onada 😋
Saolun kızlar yorumlarınız için bende lisans işletme mezunuyum potansıyel işsizim anlayacağınız 😏 koronadan dolayıda iş ilanı bile yok doğru düzgün bu şartlar altında çalışmak gerçekten zor neye yetişebileceğim memnun edebilecekmiym bilmiyorum 🤷🏼‍♀️

şimdi lisans mezunu sekreter alacak

o zaman biraz duracak

evet ofis ekipmanı kullanacaksınız, evet telefona bakacaksınız, evet kapı açıp gelene hoş beş edeceksiniz bunlar işin kendisi zaten

keza organizasyon, bilgi vermek, telefonla aramak, randevu almak, vermek vs vs

ofisin büyüklüğü ne kadar bundan sonrasında o önemli

örneğin bir avukat bir siz varsanız çay kahve yapmak da sekreterliğe tabii dahil hale geliyor hatta iki avukat varsa da

burada iki avukat bir büro açıp bir de sekreter alalım yanımıza öğlen de yemek masrafı kalkar sekreterin gideri karşılanır diyorlar

ama bu durumda değerlendirme size kalıyor

üç kişilik genelde tek çeşit basit yemeklerle geçiriliyor o öğünler vs ama daha kalabalık yerlerde hem yemek hem iş yetişmez zaten güzel ve sağlıklı da olmaz

lakin call center gerçekten varsa o iş için ayrı eleman gerekir zira o sabahtan akşama aralıksız sürer

ama büroda 3-5 borçlu varsa onları da ararsın derse sorun yok zira ileride arama yapıyordum dersin o bile bir başka işte referans olur sana

UYAP öğrenirsin gerekirse karıştıra karıştıra ama sen zaten duruşma takibi vs yaparsın başlangıçta

tebligatı kesin konuşun o önemli

kim açacak, çıktı mı alınacak, nasıl teslim edilecek vs vs

hukuk bürosu sekreterinin en önemli işi tebligattır eskiden postacı gelirdi alırdın imza karşılığı

artık tebligatlar online avukat kendisi mi takip edecek sana mı ettirecek önemli

kolay gelsin

Merhaba kızlar , benim çok işe ihtiyacım olduğu bir dönemde bi iş yeri tarafından kabul edildim. Hukuk bürosu fakat daha önce deneyimim yok bu alanda. İş verende bi bakalım deneyelim tarzında konuşup işe aldı . Pazartesi başlayacağım ama fotokobi çekmeyi vs bilmiyorum 😔 hukuk bürosunda sekreter olarak çalışan varsa yardımcı olabılırmı bana ? En azından neyle karşılaşacağımı söylerse vs .
sekreter olarak çalışanlar gün içerisinde neler yapıyorsunuz? İşveren bana call centerda borçluyu ikna edip ödeme alabileceğimi söyledi yani diksyonun düzgün dedi ayrıca çay yemek yapma telefon bakma uyaptan dosya takıp etme felan dedi maaşta asgari ücret. Bu alanda çalısıyor olanlar yorum yapabılırmı 🌸💕
Yavaş yavaş öğretirler. Uyap sistemini, icra programı kullanıyorsa onu vs kullanmayı öğrenmeniz zaman alabilir ama kimse ilk günden size teslim etmez zaten bunları. Birlikte takip edersiniz bir süre. Her şeyi not alın, evrakların düzenine ve tarihlere dikkat edin.

Cayi anlarim sonucta kucuk bir ofis,buyuk fabrika degil yani gunde iki defa cay yapilir tamam kolay is. Ama yemekle temizlik fazla olmus. Ustune de call center isi bas edemezsiniz. Yine de bir deneyin gorun tabi. Para kazanmak ciddi zor boyuta gelmis durumda herkesin Allah yardimcisi olsun ne denir

Merhaba kızlar , benim çok işe ihtiyacım olduğu bir dönemde bi iş yeri tarafından kabul edildim. Hukuk bürosu fakat daha önce deneyimim yok bu alanda. İş verende bi bakalım deneyelim tarzında konuşup işe aldı . Pazartesi başlayacağım ama fotokobi çekmeyi vs bilmiyorum 😔 hukuk bürosunda sekreter olarak çalışan varsa yardımcı olabılırmı bana ? En azından neyle karşılaşacağımı söylerse vs .
sekreter olarak çalışanlar gün içerisinde neler yapıyorsunuz? İşveren bana call centerda borçluyu ikna edip ödeme alabileceğimi söyledi yani diksyonun düzgün dedi ayrıca çay yemek yapma telefon bakma uyaptan dosya takıp etme felan dedi maaşta asgari ücret. Bu alanda çalısıyor olanlar yorum yapabılırmı 🌸💕
Öncelikle hayirli olsn canim yeni işin bundan 6 sene once 3 sene kadar bende hukuk burosunda calistim sana soylenen gbitemzlikten tut yemege kadr hepsine kosturdm ama hep zevkle yaptm bu isi cok severek ogrenince işi daha cok seviyorsun emin ol uyaptan dosyaya takibi falan kolay isler durusmalari kacirttirma yeter

Kesinlikle kabul etmeyin bu işi. Sağılacak inek arıyorlar resmen. Bir de hukukçu olacak.

Avukatlık bürosunda çalışmak çok zordur.tekrar düşünün derim.helede bu şartlarda

Back
X