- 26 Mayıs 2009
- 665
- 0
- 96
O zamanlar ; tüm mahalle halkı birbirini tanırdı.. Şimdi ise; mahalle yi bırak, apartmanında kim oturuyor diye sorsan tanımayan insanlar var, selam versen, şimdi bu bana niye selam verdi diye düşünenler var, öyle bakkal amcalarda kalmadı, bizim zamanımızda ki gibi, evinin anahtarını güvenle bırakabileceğin.. bakkalların yerini avm ler aldı.
Eskiden biz çocuklar, bayramlarda toplanır tüm mahalle komşularını dolaşır ellerini öper bayramlarını kutlardık, şeker toplardık, bizlere çeşit çeşit şekerlerin yanında mendiller verirlerdi, evlerine buyur eder baklava yememizi isterlerdi, hiç tereddüt etmeden verilenleri alırdık, evlerine girer baklavamızı afiyetle yerdikkorkmazdık güvenirdik, onlarda dört gözle bizlerin gelmesini beklerlerdi..
Şimdiki bayramlar da ise; insanlar tatil geldi diye şehir dışına çıkıyorlar, büyükler ise evde yalnız bayramı geçirmek zorunda kalıyorlar, istisnalar hariç.. Çocuklar ise; bayramlarda şeker toplamak nedir bilmiyorlar, haklılar da çünkü; zaman o zaman değil..ortam kötü..
O zamanlar kısıtlı imkanlar vardı, para azdı, şartlar zordu, çamaşır makinası merdaneli, banyo sobalı, ev sobalı, sular kesilir çeşmeden bidon bidon su taşınır, dikiş makinasında kıyafetler dikilir, radyoda arkası yarınlar dinlenirdi. ancak mutluluk ve huzur vardı, sağlık vardı..
Şimdi ki zamanda ise, her şey var.. ancak güven yok, komşuluk ilişkileri yok, mutluluk yok, huzur yok, sağlık yok, yokta yok.. stres içerisinde herkes. Bir evin içerisinde kaç kuşak bir arada yaşardı, şimdi herkes kendisine ait bir ev istiyor..
Allah sonumuzu hayreylesin.. zaman nereye gidiyor? ve ilerde daha neler olacak kim bilir?..:26:
BENDE 80 Doğumluyum aynen yazdığınız gibi kendimiz gider gelirdik.kızım bu sene anasınıfına gidiyor hergün ben götürüyorum.
bayramda şeker toplamaya giden çocukların başına gelenlerden sonra ben çok evhamlı oldum...
ALLAH c.c hepimizin çocuklarını korusun.80 lerde olan herşeyi özlüyorum.evimize telefon bağlanması,renkli tv gelmesi
dahamı mutluyduk ne![]()
gözlerim dolu dolu

gerçekten ben de çok özlüyorum eski zamanları. o zamanlardaki güveni, huzuru, komşuluğu, dostluğu. düşünsenize o zamanlar TANRI MİSAFİRİ diye bir kavram vardı. insanlar zorda kalmış birine evini açar, yemeğini paylaşırdı. şimdi sokaktaki herkes şüpheli. kapkaççı mı katil mi organcı mı tecavüzcü mü......