Selenimo ve Cankuşlarıyla Her Telden

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Soğuk kış günleri için tarçınseverlere müthiş bir seçenek…

Malzemeler: (2 kişilik)

- 1 su bardağı süt
- 1 büyükçe kabuk tarçın
- 2 çay kaşığı kakao
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı (20 gram) ince doğranmış bitter çikolata
- 1 çay kaşığı vanilya

Küçük bir tencerede, sütü ısıtın. ıçine tarçın çubuğunu, kakaoyu ve toz tarçını ekleyin. Sürekli karıştırın. Kaynama noktasına gelince ateşi birden en alt seviyeye getirin. 3 dakika daha bu şekilde karıştırmaya devam edin. Ardından bitter çikolatayı, balı ve vanilyayı da ekleyip, karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler pürüzsüz şekilde karışınca, servis için kupalara boşaltabilirsiniz.

Bitter çikolatanın 100 gramında 544 kkal, tarçının 100 gramında ise 260 kkal bulunmakta.

1 bardak tarçınlı sıcak çikolatanın kalori değeri: 174 kkal

canimmm ben posette balik tavuk sebze yapiomda makarna hic denemedim hic pismemis olarakmi koyuosun makarnayi canim
yok kıs ben sebzeyi poşete anlamında dediydim
cümleyi kesmeden yazınca o makarna poşeet olmuş özürr

pek denişik bişeymiş kıss
denemek gerek ütüyü bitirdim acuk uzanacam şeker byee

ıncir: Bağırsakları çalıştırır.
Melekler Mekanı - Baş ağrılarına karşı elma ile kereviz. Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.
Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.
Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.
Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.
Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.
Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.
Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.
Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.
Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir.
Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler.
Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.
Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.
Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.
Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir.
Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.
Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir.
Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.
Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.
Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.
Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.

Baş ağrılarına karşı elma ile kereviz.

Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.
Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın.
Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.
Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.
Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.
Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu.
Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir.
Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.
Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.
Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.
Hemoroid: ıçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.
Boğaz ağrıları: Turp + limon.
Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu.
Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu.

ılknurrrrrr, inanki nasıl sevindim muhabbetinizi okuyunca,
kızlar hep böyle olun yaa,
10 sayfa okuyabildim, ama çıkmak zorundayım yemek istediler sonra girerim inş.
öptümmm hepinizi.
Mehtappppppppppp
ses verrr lütfen

Şahrud:
Canım biz şuan hastanedeyiz
eşimin tahlilleri yapılıyor
siteye giriş yapamadım
Şahrud:
bel ağrısı belli oldu

fıtık başlangıcı ama biraz ağırmış
başka sorunlarda varmış

kalın kaslarda düzleşme olmuş:
midesi içinde şuan tahliller yapılıyor mart ortasında ameliyata karar verildi
prensesimmmmmmmmi cok ozluorummm:
hadi hayirlisi gulumm dilerimm sifa olurr iyiolur artikk gulum
Şahrud:
bi 15 günlük ameliyat öncesi ilaç gerekiyormuş onu verdiler
aksilik çıkmazsa mart 15te kesecekler kocamı
insallahh iyi olcak ama
oyle dusun sifasini bulcak
allahin izniyle
saglam olcak artik
ameliyat kararını bekliyorduk zaten
ödem biraz azalmış
bugün ph dereceleri ölçülüyor
beli için evde yattığında elimde oklavayla sıkı besledim
o iyi gelmiş
sen topice yazıverirmisin ben giriş yapamadım
bugün ona çok güzel bi bel yastığı aldım
medikalden
15 günlükte fizik tedavi görecek
Şahrud:
daha çok başıymış

Son düzenleme:

sevineceğinden adım gibi emindim ablacımm
bende senin sevinmene çok sevindim canım benimm
inşallah bundan sonra böyle gider
hadi afiyet olsun bende benim bebelere yemek hazırlıyorum şimdii
görüşürüz inşallah
olumunekankayizsmile

çok güzel bişeye benziyooo yapayım en kısa zamanda hatta bugün yapacaktım amma bitterim yok (

şahsen bana da iyi geldi muhabbet keyfim yrine geldi bide seninle ve diğer kızlarla da karşılaşsaydık çok süper olacaktııı ama bunada şükürbayanssulusmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…