Selenimo ve Cankuşlarıyla Her Telden

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende rezene çayı aldım bugün yeşilçayla karıştırıp içecem
Ender saraç çok tavsiye ediyo bütün diyetlerinde
bakalım faydasını yazarım hatunlarr

rezene bi süre sonra bağırsak tembelliği yapıyormuş canım
çok içmemeye dikkat et istersen
yada bi araştır bakalım belki benim duyumum yanlıştır

prensess, arayı uzatma
çanta ve masa için tşkkkkkk,
durumundan da haber verirsen seviniriz topik olarak.
öptükkkkkkkk

canım selemınomm reca ederım canımbenımm
yasamaya calısıoruz canımm annem sıkıntıdan cıban cıkardı kadıncagız onun ıcınde kolay deıl tabı bıde dayımların boyle yapması tuz bıber ektı tabı annem ıcınde cunku zamanında annem dayım ıcın cok kosturmustur sımdı kotu gunumuzde o bızım hıc yanımızda deıl bız onların hep kotu gunlerınde yanındaydık oysa neyse yapcak bısey yok
bızımkı delı bızı arıyomus savcılıga polıse gıtcem yerlerını bulcam dıyomus ılla
sımdılık boyle durumlar canlarımmm

canım benım begendınse cok mutlu olurum hayatımm
durumlar annem cıban cıkardı sıkıntıda benım boyun hala kotu doktor gergınlık yasıyosanız oda uzatır dedı ılac suruyorummm dısarı cıkarken tulbent takıorum ıdare etmeye calısorumm hayatım

rezene bi süre sonra bağırsak tembelliği yapıyormuş canım
çok içmemeye dikkat et istersen
yada bi araştır bakalım belki benim duyumum yanlıştır

27.05.2010 günü Kanal D Doktorum’ Programına katılan Diyet Uzmanı Taylan Kümeli Ödem Söktürücü tarif verdi.

5-6 bardak suyun içine 1 avuç içi kiraz sapı+ 1 avuç içi mısır püskülü + 1 tutam avokado yaprağı koyun 10 dakika kaynatın soğutun içine limon ve elma doğrayın.

gozdem guzel gelınım belkı ıyı gelır dedım sana

sağol canım
deniycem bunları hep
1 kg az değil

Probiyotik, vücudu zararlı mikroorganiz malardan koruyan ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan, organizmamızla dost, canlı bakterilerdir. Günlük tempomuz değişince vücudumuzdaki probiyotiklerin de sayısı azalabilir, bu da sindirim sistemimizi olumsuz yönde etkileyebilir. Oysa azalan probiyotik miktarını dışarıdan alınan probiyotik besinlerle destekleyebiliriz.

Probiyotik, vücudu zararlı mikroorganizmalardan koruyan ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan, organizmamızla dost, canlı bakterilerdir. Günlük tempomuz değişince vücudumuzdaki probiyotiklerin de sayısı azalabilir, bu da sindirim sistemimizi olumsuz yönde etkileyebilir. Oysa azalan probiyotik miktarını dışarıdan alınan probiyotik besinlerle destekleyebiliriz.

Probiyotik hangi yiyeceklerde bulunur?
Probiyotik yiyecekler kendinden probiyotik içeren doğal olanlar ve daha sonra probiyotik ürün haline getirilmiş olanlar şeklinde ikiye ayrılır. Doğal olanlar kefir, kımız, tempeh gibi fermante süt ürünleri ve turşu, salamura gibi bazı yiyeceklerdir. Dışarıdan probiyotik mayaların eklenmesiyle oluşturulan gıdalar ise bebek mamaları, bazı meyve suları, süt ürünleri, yoğurt ürünleri, bazı katkılı yağlar, bazı dondurmalar gibidir.

Probiyotiğin faydaları

Sindirim sistemini kolaylaştırır.
Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.
Bazı deri enfeksiyonlarının önlenmesine yardımcı olur.
Bazı kanser türlerinin önlenmesinde etkilidir.
Kemik erimesi, menopoz gibi bazı sıkıntıların azalmasına yardımcıdır.

Probiyotik yiyecek seçerken nelere dikkat etmeli?

İçerdiği canlı mikroorganizma sayısı önemlidir. Bir gramlık bir üründe 8/10 oranında mikroorganizma bulunması o ürünün probiyotik özelliğinde olduğunu gösterir.
Son kullanma tarihine çok dikkat edilmelidir. Çünkü son kullanma tarihinden sonra canlı kalabilen bakteri sayısı azalmaktadır. Bu da etkiyi engeller.
Yaş, cinsiyet, boy, kilo gibi özellikler de önemlidir.

Hangi sıklıkla tüketilmeli?
Düzenli kullanımda etkili sonuçlar verir. Eğer hiç kullanmıyorsanız; sindirim güçlüğü çekildiği durumlarda en az 3 hafta, günde 1 porsiyon şeklinde tüketilmelidir. Fazla tüketiminde herhangi bir sakınca yoktur.

Avustralya'da bulunan Queensland Tıbbi Araştırma Enstitüsü'nde görevli araştırmacılar, süt ürünlerindeki belirli yağların kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu olabileceğini söylüyorlar.

Bilim adamları, tam yağlı süt ürünlerinin kalp hastalığına bağlı ölümleri azalttığını belirlediler.
Avustralya'da bulunan Queensland Tıbbi Araştırma Enstitüsü'nde görevli araştırmacılar, süt ürünlerindeki belirli yağların kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu olabileceğini söylüyorlar.

European Journal of Clinical Nutrition isimli tıp dergisinde yayınlanan çalışmada, fazla miktarda tam yağlı süt ürünleri tüketen insanların kalp hastalığı ya da felce bağlı ölüm risklerinin yüzde 70 azaldığını söylediler. Süt yağının süt ürünlerindeki negatif etkiyi etkisizleştiren besinler içerdiği açıklandı.

kı<zlarr hepınızıe araba aldım umarım begenırsınız canlar

ılknurum ıcın
gozdem ıcın
sahrudumm ıcınn
zeynebımıcınnnn
selemınomm ıcın
mehtabımm ıcınnn

bugğn erken kalktım kahvaltımı yaptım
her şeymi saatli yiycem bu ay
bakalım böyle kilo verecekmiyim

günaydın kızlarrrr,
Bir de böyle dene bakalım Gözdeeeeeee,
erkencisin bakıyorumm.
ben de ev ahalisinin uyanmasını bekliyorum,
accık ev silip süpüreyim,
bu gün yine sıcakkkk.
saçıma zeytinyağ ve yumurta karışımı sürecem, geçen hafta yaptım, saçlarım yumuşacık oldu,
her hafta bir kere yapmayı düşünüyorum bir
, iki ay bakalım,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…