İyi akşamlar hanımlar...

Burada iki-üç ay önce yakın arkadaşımla ilgili konu açmıştım.1 yıla yakın erkek arkadaşıyla İnstagram yüzünden(erkek arkadaşı kız ekliyordu habire) ayrılmışlardı.Bu süre zarfında arkadaşımın erkek arkadaşı epey düşünmüş aklını başına toplamış.İnstagramı vs. kapattı arkadaşımda ilişkilerini yıpratan yönlerini törpülemeye başladı.İlişikilerine yeniden başladılar,maşallah diyelim çokta mutlular...
Gelelim sorunumuza...Arkadaşımın erkek arkadaşı(24) ayrıldıkları dönemde çok kötü bir ruh haline bürünmüş,yüzü hiç gülmemiş,işleri filan aksamış.Çocuğun anneside oğlunun o dönemdeki hallerini görünce arkadaşıma düşman kesilmiş.Şimdi barıştıklarını duyduğunda hiç memnun olmamış.Buluştukları zaman filan surat yapıyormuş.Her fırsatta arkadaşımı istemediğini,oğlunun hata yaptığını,arkadaşımın kendilerine layık olmadığını vs. söylemeye başlamış.Bu sabah oğluna ''Sen o kızla ne yapacaksın?Evlenecek misiniz?'' diye sormuş.O da arkadaşımı çok sevdiğini,bunca şeye rağmen birbirlerinden vazgeçemediklerini ve evleneceğini söylemiş.Annesi hiç memnun olmamış. ''Yanlış yapıyorsun o seni mutsuz eder,seni sevse öyle yapmazdı,ama seviyosan bişey diyemem ama sen yinede
bırakmaya,kurtulmaya çalış.'' demiş oğluna....
Arkadaşım çok üzüldü bunu duyunca.Bana sordu ben benzerini yaşadığım için kadınada hak verdim sonuçta hiçbir anne evladının gözünün önünde üzgün,mutsuz durmasını istemez.Size danışmak istediğimde sizce arkadaşım gerçekten ilişkisine zarar veren (kıskançlık,utangaçlık,bazı zamanlar vakit ayıramama,tartışma çıkarma) yönlerini törpülediğini,değiştirdiğini gösterebilir mi?
Şimdiden teşekkürler.