• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen doguramadin bitane. .......

nefes almadan biri hamıle kalsa
heralde ben de derdim senin dedıgın şekilde. bunda bır yanlıs yok
belkı o da siz dusunmedıgınız için olmuyor zannetmıs, lafınıza inanmamıs olaabilir. aklınca laf sokmus işte
aman boşver yaaa
ister yapar
ister yapmazsın
gerısı halt etmiş ;)
biz evlendık şaka gibi herkes bebek sormaya basladı yuuh noluyoz dedım :KK53:
ilişkim cok uzun yıllara dayanmıs olmasaydı heralde ben de senın gibi uzun süre çocuk dusunmezdım.

Bence onun sorunları var.Sizi kıskanıyor olmasın ? Densiz densiz konuşmuş.Çaksaydın ağzına keşke bir tane abla:KK70:Kimseyi kafanıza takmayın bence...

Moralim sıfır. .
Bi eltim var eşimin abisinin karısı. .
Kız 25 yaşında ve iki buçuk yıllık evli . Bugün bize geldiler. Neyse yemek hazırladım filan. Yarın ise gideceğim için aynı anda ev islerini de halletmeye çalışıyordum makineye çamaşır attım filan.
" sende is yapmak için bizim gelmemizi bekliyorsun ha " dedi ilk.. şaşırdım güldüm yok dedim anca yetişiyorum kusura bakma bi kahve yapayım sana dedim guldum geçtim neyse..
Sonra otururken sana bisey dicem ama dedi.. söyle dedim.. şimdi kendisi 2 bucuk yıllık evli . 2 çocuğu var . Evlendi bikac ay sinra hamile kalip Ilk çocuğu doğdu, o 5 aylikken 2.ye hamile kaldı. . 2. Doğdu saniyorum şu an 6 aylık filan olmalı dedi ki 3 aylık hamileyim ben..
Şaşırdım ya dedim hayırlı olsun sevindim yani ama hani çok erken değil mi zor olmasın sana dedim..
Napim hep kız oluyor dedi.. erkeği bulana kadar devam dedi güldü. . (Eşi erkek istiyormus)
Bende ne önemi var senin vücudun yıpranmış oluyor sana da yazık değilmi, dinlenmen de lazim dedim..
Sen doguramadin bitane , kiskandinmi dedi........
( iş dışında bi okul okuyorum bitirmeye 1 buçuk yıl kaldı, ondan önce zor olur diye düşünmedim )
Gözlerim doldu.......
Cok kötüyüm ... okul bitsin diye yapmadım 3 yil oldu bendr de ama neden bilmiyorum zoruma gitti.......
Disundum de gercekten geç mi kaldım ben . .
Ben 27 eşim 32 yaşında. . Hayatta hersey okul mu ya ne bileyim kariyer mi hersey..
Hep erteledim bazı şeyleri acaba yanlış mı yaptım. .

"Sende iş yapmak için bizi bekliyorsun ha" demesini arkadaşca takılma olarak algılamıştım ta ki "Sende doğuramadın bitane"ye kadar...Kariyerini tabii ki yapacaksın,azcık daha kendine zaman ayır bebek gelince zaten rahat olamazsın,çevremdekiler òyle...Hani belki ağzı bozuk şaka yapmayı,ağzına geleni sakınmadan söylemeyi seviyor belki art niyetli olmayabilir ama hani dediğik gibi üslubu terstir...

Ayy buna mı taktın?? O da senin kariyerini kıskanıyordur emin ol. Hiç belli etme ona üzüldüğünü. Temizlil hapmak için bizim gelmemizi mi bekliyorsun demesinden belli hadsiz olduğu. Önce konuşmayı öğrenip öyle yapsaymış o çocukları. Tamam ben de çocukları çok seviyorum, hatta ben de istiyorum ama çocuk yapmak marifet değil.

Bardağa dolu tarafından bakın. Böyle insanlardan doğruyu öğrenebilirsiniz. Patavatsızlığın, düşünmeden konuşmanın çok yanlış bir şey olduğunu mesela.

Kaldı ki kendinizden emin olun. Eğitiminizi tamamlayın. Çocuk doğurmak için , anne baba olmak için maddi imkanlardan ve acaba geç mi kaldıktan ziyade psikolojik olarak hazır olmak gerekir.

Doğuran çok ama kariyer yapan az
herkesin istekleri hayalleri farklı ,
alınmaman gerek , o kendini çocuk doğurmaya adamış sense bilgiye uyuşmamanız normal ,
asıl seni kıskanmış gibime geldi

Bu erkek takintisida ne ya bi arkadasimda 3.ye hamile 8 aylık iki kizi var doktor kız demiş buna da arkadaşım hala doktor kız dedi ama bakalım diyo inanmicak doğana kadar da belli
Neyse arkadaşım sende takılma olmuyo değil ki denememissiniz bile

Bu lafa çok takilmayin gülün geçin.
Herkes davşan gibi yavrulamak zorunda değil.

Eltin hadi hadi 1 tane oldu tamam.2 tamam ama 3 nedir.insan biraz düşünür kendi vücudunu boşver diğer 2 yavruların süt hakkına girmek olur diye beklemeyi.eltinizin doğurmaktan başka vasfı yok sizi fena halde kıskanmış.hem eğitimli hemde eşinize muhtaç değilsiniz.yarın dara düştüğünde eline doğum kontrol hapı verip gönderirseniz.yaşınız genç.

Moralim sıfır. .
Bi eltim var eşimin abisinin karısı. .
Kız 25 yaşında ve iki buçuk yıllık evli . Bugün bize geldiler. Neyse yemek hazırladım filan. Yarın ise gideceğim için aynı anda ev islerini de halletmeye çalışıyordum makineye çamaşır attım filan.
" sende is yapmak için bizim gelmemizi bekliyorsun ha " dedi ilk.. şaşırdım güldüm yok dedim anca yetişiyorum kusura bakma bi kahve yapayım sana dedim guldum geçtim neyse..
Sonra otururken sana bisey dicem ama dedi.. söyle dedim.. şimdi kendisi 2 bucuk yıllık evli . 2 çocuğu var . Evlendi bikac ay sinra hamile kalip Ilk çocuğu doğdu, o 5 aylikken 2.ye hamile kaldı. . 2. Doğdu saniyorum şu an 6 aylık filan olmalı dedi ki 3 aylık hamileyim ben..
Şaşırdım ya dedim hayırlı olsun sevindim yani ama hani çok erken değil mi zor olmasın sana dedim..
Napim hep kız oluyor dedi.. erkeği bulana kadar devam dedi güldü. . (Eşi erkek istiyormus)
Bende ne önemi var senin vücudun yıpranmış oluyor sana da yazık değilmi, dinlenmen de lazim dedim..
Sen doguramadin bitane , kiskandinmi dedi........
( iş dışında bi okul okuyorum bitirmeye 1 buçuk yıl kaldı, ondan önce zor olur diye düşünmedim )
Gözlerim doldu.......
Cok kötüyüm ... okul bitsin diye yapmadım 3 yil oldu bendr de ama neden bilmiyorum zoruma gitti.......
Disundum de gercekten geç mi kaldım ben . .
Ben 27 eşim 32 yaşında. . Hayatta hersey okul mu ya ne bileyim kariyer mi hersey..
Hep erteledim bazı şeyleri acaba yanlış mı yaptım. .
Nasıl da cahilce bir düşünce " erkek olana kadar ". Sanırsın yumurtlama makinesi kadın.

Bu erkek takintisida ne ya bi arkadasimda 3.ye hamile 8 aylık iki kizi var doktor kız demiş buna da arkadaşım hala doktor kız dedi ama bakalım diyo inanmicak doğana kadar da belli
Neyse arkadaşım sende takılma olmuyo değil ki denememissiniz bile
Benim de 8 ay kiz dediler hem de farkli doktorlar .9 ayin sonunda oglum oldu :KK70:

Bi hatun konu açmıştı, dua ile cinsiyet mi değiştirecekti neyin? En son bıraktığımızda hayvan kanı akıtın demiştik :) ahh şu pipi sevdası yok mu..
Aklıma geldi nedense.

Cnm ben 25 te kızımı doğurdum, 7 sene bekledim o kadar emek isteyen birşey ki annelik inan hiç anlayamıyorum şu 3 senede 3 çocuk olayını, çok şükür oğlum da 33 ümde gelicek inşallah, sen de 30 da 33 te birer tane yaparsın tam vaktinde olur, keşke kızımı daha geç yapsaydım ben de

Sen onu degilde, sanki o seni kiskaniyormus gibi geldi bana.
Daha yasin neki, cocugu her yasta yaparssin, Allah verirre.
ama o senin gibi okul,is vs. Bau saatten sonra biraz zor yapar.

He evet, çok çocuk doğurana madalya takıyorlar ya tüh ben takamayacağım deseydin:KK53:
Ayrıca, evin işine kadar laf eden birisi demek ki samimi buluyor karşısındakini, o zaman hamileliği hakkındaki yorumu da kaldırabilir. Öyle laf sokarak cevap vermemeliydi, bebek daha 6 aylıkken ikinci bir bebek demek anneye eziyettir. Bu bilinen bir şey yani, doktor olmaya gerek yok bunu bilmek için. 2 ay sonra kendi bebeğini kaldıramayacak hale gelecek bu kadın, 8 aylıkken hele her yeri şiş, ağırlık, uyku hali derken hem bebeğe hem de birinci çocuğuna nasıl bakacak? Konu sahibi bunu anlatmak istemiş olabilir. O da hemen misilleme yapmış. Dengesiz karı!

Erkek olsun diye tekrar tekrar hamile kalıyorsa işi zor. Abimin 8 tane baldızı var :D Hiç erkek kardeşleri yok. Ayrıca sizin dediğinize kızıp söylemiş olduğunu düşünmüyorum ben. Siz gayet de normal bir şey söylemişsiniz. Hesaba göre 3 ay arayla tekrar hamile kalmış. Sen doğuramadın bir tane diye laf söylemek apayrı bir şey. Bir söz vardır "Önemli olan nicelik değil niteliktir." diye. Yani önemli cinsiyeti falan değil. Erkek olsun diye 3 bebeği aynı anda yetiştirmeye çalışcak. Ne kadar iyi bireyler yetiştircek kim bilir? Kafanızı takmayın. Eğer eksiklik hissediyorsanız bebek yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız yapmalısınız bence. Ama cidden başkasının sözüne hele de erkek doğsun diye 2 senede 3 çocuk doğuran birinin sözüne bakmayın ^^

Bence eltiniz sizi kıskanıyor çalışıyor mu bilmiyorum da sürekli çocuk doğurduğuna göre calismiyor diye dusundum hem çalışıp hem okuyor olmanizi yediremiyor sizde öyle diyince onu yanlış anlayıp size laf çarpıtmis gibime geldi :KK66: ayrıca çok takmayın okulu bitirin olur hayirlisiyla en sinir olduğum birinci şey erkek olacak diye takıntı yapmaları ve çocukları cinsiyet nedeniyle ayırmalari insanların hangi çağdayiz ya şimdi erkekler eşinin soyadını Bile alabiliyorken dunyada bu ne anlamsız bişey :KK12: ayrıca ikincisi de böyle çocuk yapıp yapıp durmakta anne baba olunmuyor sırf çocuk yapmak için yapıpta ortaya bırakıyorlar çocuğu mecazen yani :KK14:

Back
X