• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen doguramadin bitane. .......

25 yasinda 3 cocuklu teyy teyy en guzel yaslar gitti cocuk beziyle mamasiyla gecmis olsun eltine. Sen de istemesen aglamazdin heralde anne olmak istiyosun icten ice
Ya haklisiniz tabiki kim istemez anne olmayi bigun.. kararsizim kafam karışık eğitimim çok çok çok önemli şu an için..
Belki hayatımın geri kalanını komple degistirebilirim bu sayede. Bunu biliyorum ve farkindayim ama içten içe de sanki mecburiyetlerimin farkındayım ve hersey bi anda olamaz tabiki birinden feragat etmeli insan ,Bende bundan etmeliyim ....
Hani öyle çok istemiyorum şu an için. Öyle deli gibi bi bebek sevdası yok içimde .
Ama illa ki ara sıra kafamda soru işaretleri beliriyor.. bebek gördüğüm zamn onu sevmeden edemiyorum. .
Kendimi frenlemem gerekiyor.
Bu da azıcık can yakıyor :)
Bide doguramadin denince ..

Moralim sıfır. .
Bi eltim var eşimin abisinin karısı. .
Kız 25 yaşında ve iki buçuk yıllık evli . Bugün bize geldiler. Neyse yemek hazırladım filan. Yarın ise gideceğim için aynı anda ev islerini de halletmeye çalışıyordum makineye çamaşır attım filan.
" sende is yapmak için bizim gelmemizi bekliyorsun ha " dedi ilk.. şaşırdım güldüm yok dedim anca yetişiyorum kusura bakma bi kahve yapayım sana dedim guldum geçtim neyse..
Sonra otururken sana bisey dicem ama dedi.. söyle dedim.. şimdi kendisi 2 bucuk yıllık evli . 2 çocuğu var . Evlendi bikac ay sinra hamile kalip Ilk çocuğu doğdu, o 5 aylikken 2.ye hamile kaldı. . 2. Doğdu saniyorum şu an 6 aylık filan olmalı dedi ki 3 aylık hamileyim ben..
Şaşırdım ya dedim hayırlı olsun sevindim yani ama hani çok erken değil mi zor olmasın sana dedim..
Napim hep kız oluyor dedi.. erkeği bulana kadar devam dedi güldü. . (Eşi erkek istiyormus)
Bende ne önemi var senin vücudun yıpranmış oluyor sana da yazık değilmi, dinlenmen de lazim dedim..
Sen doguramadin bitane , kiskandinmi dedi........
( iş dışında bi okul okuyorum bitirmeye 1 buçuk yıl kaldı, ondan önce zor olur diye düşünmedim )
Gözlerim doldu.......
Cok kötüyüm ... okul bitsin diye yapmadım 3 yil oldu bendr de ama neden bilmiyorum zoruma gitti.......
Disundum de gercekten geç mi kaldım ben . .
Ben 27 eşim 32 yaşında. . Hayatta hersey okul mu ya ne bileyim kariyer mi hersey..
Hep erteledim bazı şeyleri acaba yanlış mı yaptım. .
Terbiyesizmşş senin o eltin. Cahelat kokuyor resmen. Aynısı bendede var. Ben allaha emanet ettim sende öyle yap. Kariyer de önemli ama bence başla çalışmalara Rabbim ol dediği zaman oluyor. Bak benm 17aydır olmuyor. İnşallah olucak rabbime inanıyorm. Çalışmalara basla belki hemen olmaz...

Terbiyesizmşş senin o eltin. Cahelat kokuyor resmen. Aynısı bendede var. Ben allaha emanet ettim sende öyle yap. Kariyer de önemli ama bence başla çalışmalara Rabbim ol dediği zaman oluyor. Bak benm 17aydır olmuyor. İnşallah olucak rabbime inanıyorm. Çalışmalara basla belki hemen olmaz...
Allaha havale ettim pardon canım aynı elti bende de varda...

eltin her bakımdan cahil.
Onu çok görme kendi haline bırak gitsin..
SAna gelince, hayatta sıralamalar elbette önemli. Okul, maddi durum, askerlik gibi durumları dikkate almadan daha doğrusu düşünmeden hareket eden insanların ne zorluklar yaşadıklarını az çok okumuşsundur şurada.
Ancak kariyer de, okul da her şey değil elbette. Hayatta sağlıklı nefes aldığın sürece her şey olur. Ama şimdiki aklım olsaydı kızımı daha önce dünyaya getirirdim. Ancak nasip her şey. Öyle yazılmış diyelim..
Aktif gittiğin bir okul yoksa yani AÖF okuyorsun sanırım, maddi durumunuz müsaitse ve kendini hazır hissediyorsan en azından oluruna bırakabilirsin bir kaç ay.

kardeşim öle oluyo zoruna gidiyo insanın :(

dengesizlik etmiş o kadın sen doğur istediğin kadar ne diye karşındakini kırıyosun ki

sizde eşinle uygun bi zamanınızda yaparsınız cocuk oldukdan sonra ne var ki ?

üzülme hiç

Ayyyyyyyy fesatlığın bu kadar gerçekten insanlar böyle olmayı nasıl beceriyor. Bırak kendi doğursun dursun vücudu pörsüyünce sende ona bir laf sokarsın bir senin böyle vücudun olamadı diye nebilym ne iğrenç konuşmalar ya uzak dur uzak mesafeli ol

Yok eşim çok istiyor
Ama aktif bir iş ve aktif bi okul hayatım mevcut.
Bu yüzden anlayışla karşılıyor şu an.
5 senelik evliyim bnd okulu işi bahane ettim yıllarca yapmadım cocuk bana da doktora gidin olmuyorsa diyenler oluyordu.. Bir ihmal sonucu hamile kaldm şuan kızımla uzanmış keyif yapıyoruz ve diyorum ki "bu zamanaa kadar neyi beklemişim? Yıllarım boşa geçmiş"
Kısa zamanda Allah sana da nasip etsin inşallah..

Hayır tabii ki yanlış yapmadınız. Bir kadın kendisini ne zaman hazır hissederse o zaman anne olmalı bence. Ve sanırım eltinizin çocuk doğurabilmek dışında bir vasfı yok. Böbürlenecek başka birşey bulamamış o yüzden.
ev hanımı olup çocuk doğurmak vasıfsızlık mı oluyor acaba

ev hanımı olup çocuk doğurmak vasıfsızlık mı oluyor acaba

Tabii ki hayır. Ev kadınlığı, bir de eğer üstüne evde çocuk varsa bence çok zor bir iş. Konuda bahsedilen eltinin nasıl bir anne ve nasıl bir ev kadını olduğunu bilmiyoruz. Tek bildiğimiz çevresine çok çocuk doğurduğu için üstünlük tasladığı. Üstelik bunu çocukları sevdiği için değil, erkek çocuk sahibi olmak için yapıyor.

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Eğer istemeden kalbinizi kırdıysam da özür dilerim.

Karsi komsumda az arayla ikinci cocuguna hamile kaldi bunalimlara girdi ne yapicam diye o haliyle siz ilki yapana kadar ben ikinciyi yaptim diyip pis pis gülmüstü
Insanin cok zoruna gidiyor Rabbim bizede nasip etti cok sükür istesin istemesin kimsenin boyle densizce kalp kırmaya hakki yok bizim ulkemizde zaten cocugu olmayanlara yada istemeyenlere sataşmak adet olmus Rabbim istediginiz zaman hayirli bir evlat nasip etsin

Karsi komsumda az arayla ikinci cocuguna hamile kaldi bunalimlara girdi ne yapicam diye o haliyle siz ilki yapana kadar ben ikinciyi yaptim diyip pis pis gülmüstü
Insanin cok zoruna gidiyor Rabbim bizede nasip etti cok sükür istesin istemesin kimsenin boyle densizce kalp kırmaya hakki yok bizim ulkemizde zaten cocugu olmayanlara yada istemeyenlere sataşmak adet olmus Rabbim istediginiz zaman hayirli bir evlat nasip etsin
Cok doğru birde evlenen sanki hemen cocuk yapmak için evleniyor öyle bi algıları var evlenen hemen cocuk yapmalı yapmıyorsa kesin olmuyordur cahıllık başka bişey değil

Ya haklisiniz tabiki kim istemez anne olmayi bigun.. kararsizim kafam karışık eğitimim çok çok çok önemli şu an için..
Belki hayatımın geri kalanını komple degistirebilirim bu sayede. Bunu biliyorum ve farkindayim ama içten içe de sanki mecburiyetlerimin farkındayım ve hersey bi anda olamaz tabiki birinden feragat etmeli insan ,Bende bundan etmeliyim ....
Hani öyle çok istemiyorum şu an için. Öyle deli gibi bi bebek sevdası yok içimde .
Ama illa ki ara sıra kafamda soru işaretleri beliriyor.. bebek gördüğüm zamn onu sevmeden edemiyorum. .
Kendimi frenlemem gerekiyor.
Bu da azıcık can yakıyor :)
Bide doguramadin denince ..
Cok art niyetle soylenmis bi soz degil cunku keyfi dogurmuyosun ve bunu biliyo saka gibi bi sey bu bu kadar takilip aglayinca cocuk istiyosun sandim. Demek ki eltinden haz etmiyosun

Ha kisir oldugunu bildigi bi kadina DOGURAMADIN dese o kotu niyetli olur arada ciddi fark var seninki takilmis sadece

bu cocuk dogurmayı kıskanılacagını dusunulmesı ne sacma ya. bı kere daha 6 aylık bı bebek var anne sutune muhtac gıtmıs hamıle kalmıs dusuncesızce o cocuk daha ihtiyac halinde. üzülmeyin hiç. belki de o sizin suanki özgürlüğünüzü kıskanıp bu sekılde saçmalıyordur. herseyın bı zamanı var nasip kısmet hersey. ALLAH hayırlı zamnda size de nasip etsin.

maddi manev bakabiliyorsa isterse 10 tane doğursun ama allahın ona lütfettiği evlatları için böbürlenmesin... ben 30 yaşındayım allah nasip etmedi daha...
bi çocuk yap artık kaç sene geçti diyenlere nasıl sabrediyorum bilemiyorum...
ben istiyorum da olmuyor, ve buna üzülüyorum...
yaş geldi diye anne olunmaz, anne olmanın sorumluluğunu kaldıracaksa insan anne olmalı, gerçekten istiyorsa olmalı...
allah her isteyene versin inşallah...

Back
X