Sen kilo almışsın - vermişsin

MiniKivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2014
604
657
Merhaba arkadaşlar.
Benim kayınvalidem ve görümcem çok iyi insanlar, çok severim. Görümcemle de arkadaş gibiyiz çok iyi anlaşıyoruz. Ancak ne zaman görüşsek ki en fazla haftada bir görüşüyoruz, sen kilo almışsın ya da kilo vermişsin diyorlar. Her görüştüğümüzde. Hatta aynı gün biri almışsın derken öteki vermişsin diyor. Sadece onlar değil akrabaları evdeyse onlar da yorum yapıyor. Bense senelerdir aynı kilodayım, alıp verdiğim yok kilom normal. Bazen bazı kıyafetler çok ince bazıları daha toplu gösteriyor acaba ondan mı böyle söylüyorlar diye düşünsem de çok sinirim bozuluyor artık. Çok saçma bir muhabbet çünkü bu. Ben hiç kimsenin kilosu hakkında bir şey düşünmem, değil bunu dillendirmek aklıma bile gelmez, gelse de bir şey söylemem. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Artık bana bu gereksiz konuyu açmalarını istemiyorum bunun için kırıcı olmadan ne yapabilirim? Ya da sessiz kalmaya devam etmemi mi önerirsiniz? Fikirlerinizi bekliyorum.

biri zayıflamak istiyosa motive etmek için, aa kilo mu vermişsin derim bende sıkça. ama kilo vermek isteyen biri kilo aldıysa ve bu farkediliyorsa söylemek çok saçma ve acımasızca geliyor. aynı şekilde zayıflıktan yakınan insanlar hakkında da öyle.
kilo mu aldın dediklerinde şakayla karışık gülerek sürekli aynı şeyi diyosunuz aynıyım ben sürekli sürekli baydı diyebilirsiniz. insanlar düşünceli olsun biraz ya . kırılırlarsada boşverin, biraz onlar düşünceli olsun. heee aldım nolmuş deyin hiç olmadı

Bir de geçenlerde eşimin bir büyüğüne ziyarete gidiyoruz bayram dolayısıyla, annesi ve ablasıyla. Bir yerde park ettik arabayı, karşıdan da bir çift geçiyor biraz kilolular. Kayınvalidem şöyle dedi: yaa şunlara baksanıza ne kadar kötü görünüyor. Ben böylelerini görünce çok korkuyorum. Kilolu olmak çok kötü. Ben şok oldum hiç bir şey söylemedim. Bana göre çok itici ve saçma bir muhabbet bu. Tamam kötü niyetli biri değil ama kilo konusuna çok takık. Kendisi de zayıf değil yani. :KK64:

Laf olsun torba dolsun. Benim esimin memleketinde herkes kilo vermissin diyor birbirine. Dana kadar oldm son gordugunden buyana 10 kg aldim hala kilo vermissin deniyor.
He de gec. Ben oyle yapiyorum.

al benden de o kadar benim de bir teyzem var her gelişinde aksatmadan, kilo vermişsin , kilo mu aldın sen ? biraz süzülmüşsün, göbeğin mi çıktı senin? diye soruyor hassas tartı mübarek ramazanda da gerçekten kilo aldım ve veriyorum şu anda hemen bu bayram kilo almışsın sen dedi , of sanane ya gerçekten herkesin derdi kilo olmuş , sonra vay anam insanlar neden ameliyat oluyor ya da hap kullanıp hasta oluyor derler hep bu insanları yüzünden.

Sen gene iyisin. Benim çevremde aldığım gramı gören, kilo verdiğimde gıkı çıkmayan insanlar var.

Merhaba arkadaşlar.
Benim kayınvalidem ve görümcem çok iyi insanlar, çok severim. Görümcemle de arkadaş gibiyiz çok iyi anlaşıyoruz. Ancak ne zaman görüşsek ki en fazla haftada bir görüşüyoruz, sen kilo almışsın ya da kilo vermişsin diyorlar. Her görüştüğümüzde. Hatta aynı gün biri almışsın derken öteki vermişsin diyor. Sadece onlar değil akrabaları evdeyse onlar da yorum yapıyor. Bense senelerdir aynı kilodayım, alıp verdiğim yok kilom normal. Bazen bazı kıyafetler çok ince bazıları daha toplu gösteriyor acaba ondan mı böyle söylüyorlar diye düşünsem de çok sinirim bozuluyor artık. Çok saçma bir muhabbet çünkü bu. Ben hiç kimsenin kilosu hakkında bir şey düşünmem, değil bunu dillendirmek aklıma bile gelmez, gelse de bir şey söylemem. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Artık bana bu gereksiz konuyu açmalarını istemiyorum bunun için kırıcı olmadan ne yapabilirim? Ya da sessiz kalmaya devam etmemi mi önerirsiniz? Fikirlerinizi bekliyorum.
sohbet etmeye çalışıyorlar ya :KK70:
bizim kadınlarımız öyle nasılsın iyi misin ay kilo vermişsin diyet mi yapıyorsun vs vs muhabbetlerin gidişatı o üstüne alınma yani :KK53:
çevrene bak bir süre görüşmeyen sonra görüşen insanlara herkesin muhabbet aynı :p

Of çok sinir bozucu
Ben dışarıya karşı aldırıyor gibi durmam asla
ama su kilo olayı hatta bazen bunun espriye malzeme olması bunların benim üzerimden yapılması beni çok rahatsız eder
ayrıca insanlar bilmiyor ki kilo sebebi sadece yemek değil

Milletin gozu goz degil hassas terazi zaten
Ben de hamile oldugumdan belki artik uyuz olmaya basladim birkac kisiye
Ne zaman gorussek aaaa cok sismissin sen daha da cok sisersin deyip duruyorlar
Evet sisecem
O kadar cok sisecem ki dunyada benden baska hic birinize yer kalmayacak diye bagirasim geliyor sifatlarina

Sanki milletin cokta umrunda pehh.. Laf olsun torba dolsun iste.:KK12: Her haftada cekilmez ki. :KK51: Bence bundan sonra onlari her gordugunde aaa sen kilo mu aldiin diye lafa gir. :KK45: 3 yaparlar 5 yaparlar sonra konu acilmasin diye susarlar bence :KK47:

Milletin gozu goz degil hassas terazi zaten
Ben de hamile oldugumdan belki artik uyuz olmaya basladim birkac kisiye
Ne zaman gorussek aaaa cok sismissin sen daha da cok sisersin deyip duruyorlar
Evet sisecem
O kadar cok sisecem ki dunyada benden baska hic birinize yer kalmayacak diye bagirasim geliyor sifatlarina
Guldurdun beni valla :)) bosver takma hic hamileyede kilo mu aldin denikir mi yok zayifladi

Ay hakikaten çok sinir bozucu bi durum. Aldıysam aldım verdiysem verdim. Benim de çok sinirimi bozar. "sen kilo aldın" hee aldım canım noldu. Ay gereksiz muhabbetlerin başı bu mevzuu

Ben bu muhabbeti hiç sevmem konu oluşsun diye yapıldığına inanırım
Uzun zaman kilolu olarak kaldığım için çok döner bu konu benim etrafımda
Vermeye başladığım andan bu yana nasıl verdin? konusu oluşuyor .Bu biraz gurur okşasada veremeyen akrabalarım yanımda olduğu zamanlar canlarının sıkıldığını sezinliyorum o piskolojiyi anladığım için konuyu kapatmaya çalışıyorum ama nafile,arka arkaya sorular geliyor asılında hepimizin ihtiyacı olan biraz hassasiyet.

Sanırım kilo konusu onlarda muhabbete girme konusu olmuş, ay havalar da pek sicak falan gibi. Hiç takilma derim he de gec

X