Sen Ne yaptın be kanka

İlişkinizi kesersiniz ya da kesmezsiniz, o konuda yorum yapmayacağım.

Ama diğer yorumlar beni şaşırttı. Söz konusu erkek olunca “aldatmanın bahanesi olmaz, boşansın ne yaparsa yapsın” denirken kadın olunca “bir sor, neden yapmış”a dönmüş konu.

Ne yani, karısından ilgi, temizlik, yemek vs, görmeyen erkekler de aldatırken haklılar mı?

Her insan her hataya düşebilir bunu anlıyorum ama aldatma gibi riskli bir adıma cesaret eden kadın ailesinden destek görmese de boşanmaya cesaret edebilir diye düşünüyorum. Zaten para kazanıp evi geçindiren kendisiymiş.

sırrını söyleme dostuna; saman doldurur postuna atasözünü güncellemek lazım. post eder paylaşır forumlarda, taşlatır ortamlarda vs.
insanları yargılamadan anlamaya çalışın. kendiniz değer biçin dostluğunuza. kimse o kadının karakterini, hayat şartlarını, kalbini, niyetini sizden iyi bilemez. verdiği sır çok ağır geliyorsa sebebini söyleyip uzaklaşın. eşinizle dostunuzla paylaşmayın. haysiyet cellatlığı yapmayın.

Evli arkadaşım eşinden hiçbir türlü eşlik göremiyordu ne eve para bırakıyordu ne ilgi ne insanlık. Yaşadığı apartmanın temizliğini yapacak duruma geldi çocuğuna evine para getirmek için. Üstelik eşi de aldatıyordu başka kadınlarla. Arkadaşım ayrılmak istedi ailesi izin vermiyordu. Şimdi arkadaşımın da görüştüğü adam olduğunu öğrendim. 10 yıllık arkadaşım tabi çok kızdım tepki gösterdim. Arkadaşım la arkadaşlığımi bitirmek istiyorum sizce doğru mu?

ailesi boşanmasına izin vermiyor sevgili yapmasına mı izin veriyor?
zaten geçimini kendi sağlıyormuş koskoca kadın gizli ilişki yaşayabildiğine göre ailesinden habersiz boşanabilirde.

Aldatmanın bahanesi olmaz asla ama yani ilk defa normal karşıladım açıkcası. Ben olsam arkadaşlığımı bitirmezdim çünkü ortada evlilik denen bi durum yok alan memnun veren memnun. Burada takılacağım mevzu görüştüğü adamın evli olup olmaması eğer o adam evliyse o zaman ilişkimi keserim

Böyle bir durumda arkadaşımı anlamaya çalışır eğer eşinden ve ailesinden destek görmeden de kendine ve çocuguna yetebiliyorsa boşanması konusunda cesaretlendirirdim. Bosluktan dolayı şu an bir yanlışa düşmüş kınamak istemem. Ancak bu iş ortaya çıkarsa erkeğe kıyasla kadın maalesef ki bin kat daha suçlu olacağı icin toplumumuzda daha mantıklı davranmasını öneririm. En önemlisi de çocuğu var yaşanan kötü şeylerden en çok onlar etkileniyor. Minik yavru için en azından arkadaşınızla konuşmalısınız.

Normalde ben de aldatmaya çok katı bakarım ama bu konuda kadına üzüldüm
Evdeki koca dediğin adam temel ihtiyaçlarını bile karşılamıyor, dönmek istiyorsun hayır diyorlar Allah'ım kimseye yaşatmasın ama yaşadığın evin cehennem gibi olması ne kötüdür.
Bence arkadaşınızın yanında olun şu an hatta her zamankinden daha fazla, çünkü herkes sırt çevirince kendine biraz ilgi gösterene, dinleyene sarılmıştır. Siz yanında olun ki adama daha da bel bağlamasın
Ben şahsen direkt kesmezdim arkadaşlığımı elimden gelen desteği gösterirdim yanlışından dönmesi için destek olurdum, ona rağmen hala devam ederse o zaman keserdim.
Ne bileyim arkadaş biraz böyle olmalı diye düşünüyorum hata yaptığımız an zaten herkes sırtını döner ama önemli olan hata yaptığında elini uzatıp hatasını anlamasını sağlamak bunun için biraz çaba göstermektir arkadaşlık. Siz de baya hızlı arkadaşlığınızı bitirmeyi düşünmüşsünüz gerçekten yakın mısınız?

Adam aldattı diye kadınin da yapması onu mazur göstermez.yıllarca eşinden şiddet gördüğü halde başkasına yan gözle bakmayan kadınlar var binlerce onlarin duyguları yok mu ben karakter meselesi diyorum . Bu kiz seni de yoldan cikarir.adamdan ne farkı kaldı.arkadasliginizi kesinlile bitirin.

Yorumlara çok şaşırdım. Konu sahibi içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Aldatmayı arkadaşına yakıştıramaman ve bunu kaldiramayip arkadaşlığını bitirmen seni kötü arkadaş yapmaz bence. Herkesin tepkisi farklıdır. Konu sahibi ahlaki değerlerinin uyuşmadığı biriyle arkadaşlık yapmak istemeyebilir. Bu yargılamak değil tercih. O boşanmak yerine aldatmayı tercih ettiyse konu sahibi de bunu tercih edebilir.

(Şaşırdığım yorumlar arkadaşlığını bitirme diyenler değil, kadının aldatmasıni normal karşılayanlar)

Son düzenleme:
Uyarırdım, yanlıştan dönmesi için uğraşırdım ama arkadaşlığımı bitirmezdim. Gerçek arkadaşlık, bir yanlış yapınca ona arkanızı dönmek değil.

Erkeklerin aldatmasıyla kıyaslayanlar var.Erkek dediğimiz, mutlu olsa da olmasa da, karısı ona herşeyi verse de sırf macera olsun , rutinden çıkılsın vs diye aldatan bir oluşum.Benim pipim var rahat durmamak hakkım kafasında bir oluşumdan söz ediyoruz.İstisnalar olabilir.
Kadın dediğin varlık ise, arzularıyla değil duygularıyla hareket eder çoğu zaman.İstisnalar dışında bir kadın kolay kolay aldatmıyor. Konuya gelince kadın heryerden sıkışmış, hataya düşmesi çok kolay.ama keşke sizinle paylaşmasaydı, gerçekten arkadaş değilsini bence

Görüştüğü adam evli olmadığı sürece arkadaşıma bunu yaşamak için geç kalmışsın keşke daha erken yapsaydın der destek bile olurdum. Ne yani para vermicek, ilgi, alaka, eşlik görevlerinin zerresini yapmıcak üzerine ALDATICAK bende kuzu kuzu ama biz kiğit istindi hilin ivliyiz diyip oturucak mıyım? Ne yaparsa yapsın ama önce boşansın diyenler lütfen sessizce uzaklaşın çünkü kocası da aldattığı için karşılıklı sadakat borçları kalmamış yani bu durum hoşlarına bile gidiyor olabilir.
Kısaca alan memnun veren memnun, evli olmaları bişey ifade etmiyor. Yorumların çoğu hata, ahlaksızlık olarak nitelendirmişte Karı-Koca açık ilişki taraftarı bile olabilirler öyle değil mi?
Şu konular yorumlanırken keşke ezbere yorum yapılmasa ya..

Aldatmanın bahanesi olmaz asla ama yani ilk defa normal karşıladım açıkcası. Ben olsam arkadaşlığımı bitirmezdim çünkü ortada evlilik denen bi durum yok alan memnun veren memnun. Burada takılacağım mevzu görüştüğü adamın evli olup olmaması eğer o adam evliyse o zaman ilişkimi keserim
Harfi harfine katılıyorum. 👍

Evli arkadaşım eşinden hiçbir türlü eşlik göremiyordu ne eve para bırakıyordu ne ilgi ne insanlık. Yaşadığı apartmanın temizliğini yapacak duruma geldi çocuğuna evine para getirmek için. Üstelik eşi de aldatıyordu başka kadınlarla. Arkadaşım ayrılmak istedi ailesi izin vermiyordu. Şimdi arkadaşımın da görüştüğü adam olduğunu öğrendim. 10 yıllık arkadaşım tabi çok kızdım tepki gösterdim. Arkadaşım la arkadaşlığımi bitirmek istiyorum sizce doğru mu?
Başka kadınla değil başka kadınlarla birde. Keşke boşanabileymiş ailesinden de destek görememiş... Kadın ilgiye alakaya aç sevgiye muhtaç ve biraz iradesiz.. Onu bu şekilde bırakırsan gerçek arkadaş sayılmazsın. Dışardan mantıklı olanı arkadaşına anlat yaptığının yanlış olduğunu da görmesini sağlayabilirsin.. Devam ederse bağını kesebilirsin arkadaşlık bunu geRektirir.

Aldatmayıp boşansaydı daha doğru olabilirdi elbet, sonuçta yanlışa yanlışla karşılık veriyor..
Ama bu duruma karışmadan arkadaşlığınıza devam edebilirsiniz, belli ki çaresiz ve desteğe ihtiyacı var.

Ben aldatmayı sadece karşı cins ile ilişki bazında düşünen bir insan değilim.
Eşini, sevgilisini, nişanlısını aldatabilen kadın ya da erkek, ben onun dostu isem beni bozuk para gibi harcayabilir.
Çünkü dost ya da arkadaşlık kavramında en temel şey sadıklıktır bana göre ve bu içinde barınmayan biriyle görüşmeye devam edemem.

Bahane bunlar. Kocasının onu aldatması onun da aldatmasını haklı çıkarmaz. Boşanmak isteyen ne yapar eder boşanır bence önünde kimse duramaz. Bizim de tanıdığımız bir abla var. Kocası aldatınca bütün baskılara rağmen boşanıp temizlik işine girdi. Çocuklarına falan da kendi başına bakıyor. Çok takdir ediyorum onu. Bu kadının çocuğu da varmış bir de. Elalemin adamlarıyla gönül eğlendiriyor, çok ilginç. Gerçekten amacı ekmek parası olan bir insan böyle davranmaz.

Back
X