Şener Şen: 'Meğer Ne Kadar Sevgisizmişiz'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Şener Şen: 'Meğer Ne Kadar Sevgisizmişiz'

550d48d4212fc7da0df6ddf9.jpg

Şener Şen, "Meğer ne kadar sevgisizmişiz... Meğer ne kadar hoşgörüden yoksunmuşuz... Bu cinnet halinden kurtulmazsak sonumuz iyi değil" dedi.

Şener Şen, Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen 20. Türk - Alman Film Festivali kapsamında yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyada kendisini hedef alan eleştirilere cevap verdi.

Cumhuriyet'in haberine göre "Sadece birkaç cümle söyleyip gideceğim" diyen Şen, "Meğer ne kadar sevgisizmişiz... Meğer ne kadar hoşgörüden yoksunmuşuz... Halkına ileri demokrasiyi layık görmeyen iktidarlar yüzünden sıradan vatandaşlar benimle aynı görüşten değilsin diye birbirleriyle kavgaya tutuşuyorlar. Türkiye’de herkesin aklını başına toplaması lazım. Bu cinnet halinden kurtulmazsak sonumuz iyi değil." dedi.

ŞENER ŞEN NE DEMİŞTİ?
Şener Şen, “Sizi neden bu tür toplumsal içerikli olaylarda ve gösterilerde göremiyoruz?” sorusuna şu yanıtı vermişti: “Filmlerde sosyal içerikli mesajlar da var dediniz. Sonra dediniz ki yürüyüşlerde sizi görmüyoruz. O kadar ayrı alanlar ki... Biri oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansıtmaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da sadece eylem yapan, hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz. Benden bu kadar.”
http://onedio.com/haber/sener-sen-den-elestirilere-yanit-meger-ne-kadar-sevgisizmisiz--474530

adamın söylediğinde ne var da bu kadar sosyal medya lincine uğradı anlayamadım, kaçırdığım bişey mi var

sanıyorum bu kısım tepki görmüştür.

bunda da bişey yok bence, adam düşüncesini söylemiş, ben kendimi farklı şekilde ifade etmeyi tercih ediyorum demiş, tamam bi laf çakma var hafiften ama linç edilcek bişey yok bence
yani diğer bazı sanatçılar ve medyatik isimlere bakılırsa gayet medeni bi konuşma

yani orası öyle onca hakaret, ötekileştirme varken gelipte bu adama çatmak saçmalık

Benim bildiğimde sanatçı politikanın içinde olmaz çünkü o topluma hitap ediyor belli bir politik görüşe değil ki şener şen kendini çok güzel ifade etmiş , kaliteli adam böyle konuşur para kazanacağım diye iktadarın yalakalığını yapmaz ve bulaşmaz bunlar politikacılar gidici ama sanatçılar kalıcı

adamın söylediğinde ne var da bu kadar sosyal medya lincine uğradı anlayamadım, kaçırdığım bişey mi var
Tarık Akan , Tuhal Olcay gibi ünlüler , Berkin Elvan için hayat dursun çağrısı yaptılar. Şener Şen de bu çağrıya yönelik işi olmayan insanların yapacakları şeylerdir bunlar gibi bişey söyledi , Zuhal Olcay da bi kaç gün önce Şener Şen e tepki gösterdi , tepkinin üzerine Şener Şen de bu açıklamayı yaptı. Linç edilmesinin sebebi bu.

Linç edilecek bir durum yok bence her devrin adamı kişilerden çok daha değerli, kendisi tam bir sanatçı benim gözümde.
Ama öyle bir cinnet hali var ki toplumda biri bir şey söylese de linç etsek, bizim de adımız duyulsa diye.
İş sosyal mesajsa açıp ustanın filmlerini izlesinler, ne kılıklara girmiş mesaj verebilmek için.

“Filmlerde sosyal içerikli mesajlar da var dediniz. Sonra dediniz ki yürüyüşlerde sizi görmüyoruz. Şimdi o kadar ayrı alanlar ki. Biri oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansıtmaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da biz sadece eylem yapan, hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz. Benden bu kadar.”

Bu sözünden dolayı linç edildi..

soluduğumuz hava içtiğimiz su bile politik. politik olmayan bırak sanatçıyı herhangi bi insan bile poşetten farksızdır.

Sener Sen'i ben de begenirim ancak eylem yapanlara "hayatta baska hic bir isi olmayanlar eylem yapar, ben sanatimla mesaj veririm" diyerek laf dokundurmasi hos olmamis. Boyle deyince baktim ben de son on yilda yaptigi islere.. Iki polisiye film ve reklamlarda oynamaktan baska birsey yapmamis son on yildir kendisi de... Hani mesaj?
Protestolar, yuruyusler demokratik ulkelerde insanlarin demokratik haklaridir. Ulkenin muhendisi de katilir, doktoru da, ogretmeni de, sanatcisi da.. Ille de issiz, basibos insanlarin toplandigi yerler degildir meydanlar.. Halka malolmus bir sanatcinin insanlari, hele de kendi meslekdaslarini boyle asagilamasi hos olmamis.

Sener Sen'i ben de begenirim ancak eylem yapanlara "hayatta baska hic bir isi olmayanlar eylem yapar, ben sanatimla mesaj veririm" diyerek laf dokundurmasi hos olmamis. Boyle deyince baktim ben de son on yilda yaptigi islere.. Iki polisiye film ve reklamlarda oynamaktan baska birsey yapmamis son on yildir kendisi de... Hani mesaj?
Protestolar, yuruyusler demokratik ulkelerde insanlarin demokratik haklaridir. Ulkenin muhendisi de katilir, doktoru da, ogretmeni de, sanatcisi da.. Ille de issiz, basibos insanlarin toplandigi yerler degildir meydanlar.. Halka malolmus bir sanatcinin insanlari, hele de kendi meslekdaslarini boyle asagilamasi hos olmamis.

Demek istediğinin bu olduğunu sanmıyorum. Toplumu olumsuz yönde etkileyecek yapımlarda oynadıktan sonra toplumda meydana gelen olaylara tepki olarak eylem yapmanın yapmacık olduğunu kastetti bence. Eğer bunu kastettiyse çok da doğru bir noktaya parmak basmış.

Adamın laf çaktığı sanata hiç bir şey vermeyen ama sanatını sadece siyaset yapmak için kullananlar...

Yarası olan gocunmuş ya da birileri üstüne alınmış...

Demek istediğinin bu olduğunu sanmıyorum. Toplumu olumsuz yönde etkileyecek yapımlarda oynadıktan sonra toplumda meydana gelen olaylara tepki olarak eylem yapmanın yapmacık olduğunu kastetti bence. Eğer bunu kastettiyse çok da doğru bir noktaya parmak basmış.
Demek istediginin ne oldugunu saniyorsun anlamadim. Bu ulkede sanatcilarin da katildigi en buyuk toplumsal olay Gezi'dir, baska var mi? Bu fasist duzende kariyerlerini tehlikeye atmak pahasina, mimlenmek pahasina sanatcilarin boy gosterdigi en buyuk toplumsal olay Gezidir. Bu sanatcilarin Gezideki duruslarina nasil yapmacik dersin? Kendisine sorulan soruya "Ben korktugum icin katilmadim" deseydi daha inandirici olurdu, daha saygin dururdu inan..

Haluk Bilginer'i de 'Atatürk'ü putlaştırmamak lazım.' dediği için linç etti bu millet.Bizim milletimiz böyle,anadüşünceyi alamıyor.

Aynen, ayni seyleri düsünüyorum. Sener sen'i çok severim oyuncu olarak. Hababam sinifindan tut, eskiya'ya,... fakat dedigin gibi son 10 yil da Sen bey kendiside pek harika filmlerde oynamadi. Ki elbette adam istedigini yapabilir. Film yapmak istemezse, yapmasin, ama en azindan bu sekilde gidip baskalarini küçümsemeye hakki yok.

Hani dese "ben politik islere karismam, karisanada birsey demem" olurdu fakat ne demek "hayatta baska bir isi olmayan"?? Adamin bundan dolayi linç olmasi gerekmez. Herkes fikrini söyleyebilir tabiki fakat söyledigi tam etik olmadigi ortada.

X