• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni kimse almaz diyen annem ve yürütmeye çalıştığım iliskim :( yardım edin nolur

Neslihan90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
548
54
53
Burdur
Ne yapacağımı bilemiyorum kızlar. Bes ay once bir çocukla tanıştık. Bes aydır görüşüyoruz. Beni daha once ki konumdan biliyorsunuzdur belki. Muhafazakar bir aile yapım var. Ve aile kurallarım cok katı. Sevgililik gezmek tozmak yasak. Sadece kişiyi ya görücü usulü ya da tanıyip konuşsan bile cok uzatmadan resmiyete dökmem gerekiyor. Ailem bu sekilde. Özellikle de cok cok katı bir annem var.
Her neyse ben çocukla tanıştım. Ama dogal olarak cocuğa direkt gel beni iste diyemedim. Ayıp sonuçta kendini yamar gibi olacaktı. Cocukta yavaş yavaş tanıyip ailesine açıklayacağını söyledi. Ciddi biriydi. Küçük de degil. Ayrıca ailesi ve cevresi geniş biri.
Bir kaç ay anneme çaktırmadan görüştüm. Ama artık zor oluyordu annem cok katı biri ve eve giris çıkış saatlerim bile bellidir. Bu arada yasım 24. Oyle küçük de degilim :)
Anneme de saygısızlık olmasın diye aileme açıkladım bu kişiyi. O da ailesine söyledi. Ama cocugun ailesi tanınan zengin bir aile. Haliyle hic tanımadıkları bir ailenin kızına hemen olur diyemezler. Tanısın iki tarafta birbirini dediler. Hani araştırma tarzında. Ama gel gor ki benim annem tutturdu çocukla tanışacağım diye. Ya annemi biliyorum. Cok sert biri. Cok katı. Beni bu yasa kadar hep yaralayip üzecek seyler soyleyen ve kizinca gözü hic birşeyi göremeyen biri. Annem bana diyor ki çocukla buluşacağım tanışacağım. Ve sen masada olmayacaksın. Ben tek konuşacağım.
O kadar çekindim ki kivirmaya basladim. Iste yok cocuk kaza yapmis yok ısı çıkmış gelemiyor diye.
Haliyle annemde bu sefer hepten çıldırmaya başladı.
Bugun son raddesi oldu. Annem çıldırmış gibi bana sen kendini guzel mı sanıyorsun seni istemiyor gönül eğlendiriyor bu adam seni isteyen adam bu kadar zaman uzatmaz gelir ister diye cok kırıcı seyler söyledi bağırarak.
Bu arada size sunu da söyleyeyim. Hayatımda ki kisi benim cogu seyimi bunca ay ceken biri. Ben alingan Trip atan annem den kaynaklı korkak ve cok zor güvenen biriydim. Bu cocuk bana karsi hep alttan aldı. Bitme noktasına geldik iki kez. Ikisinde de sans verdi.
Annem neden boyle. Canımı neden yakıyor. Ben nasıl bas edeceğim. Annem bundan önceki ilişkilerimde de yani konuştuğum en ufak erkekte de olay çıkarmış biriydi. Hatta erkegi bırak kız arkadaslarımı bile tehdit eder ailelerini arar kızımla kızınız konuşmasın diye rezil ederdi hep.
Bu cocuğu ben seviyorum. En azından onunda beni sevdigini biliyorum. Ama annem onun beni istemediğini beni kimsenin istemeyecegini benimle evlenmeyecegini söylüyor üstelik cocugun dolandırıcı oldugunu falan bile iddia ediyor.
Ne yapacagım kızlar ben cok canım yaniyo :(

Annenizin yumuşak olduğu bi zamanda onu alip karsiniza konussaniz yada erkek arkadasiniza görüşmeye cagiriyo diyo musunuz erkek arkadasiniza annenizle konuşurken sizi arayip telefonu acik birakmasini söyleyin birakin başbaşa bulussunlar tabi erkek arkadasinizi en duzgun şekilde uyarin bak hayatim biliyorsun annem ters biri biraz sende beni seviyosan lütfen sabirla konuş beni ara telefon acik kalsin bende duyim deseniz:26:

Son düzenleme:
Annenizin yumuşak olduğu bi zamanda onu alip karsiniza konussaniz yada erkek arkadasiniza görüşmeye cagiriyo diyomusunuz erkek arkadasiniza annenizle konuşurken sizi arayip telefonu acik birakmasini söyleyin birakin başbaşa bulussunlar tabi erkek arkadasinizi en duzgun şekilde uyarin bak hayatin biliyorsun annem ters biri biraz senden beni seviyosan lütfen sabirla konuş beni ara telefon acik kalsin bende duyim deseniz:26:

Annemin yumuşak ani iyi guzel ama bir gün sonra çıldırmayacağı malum olmuyor iste :( ayrıca ben telefonla dinlesem bile o an annemin söyleyeceği ters birşeye müdahele edemeyeceğim. Annem oyle yakıcı yıkıcıdir ki. Cocukta ne oldugunu şaşıracak en sonunda. Bundan korkuyorum. Annemi kotu bilsin de istemiyorum :(

Ne demek ben tek konusacagim? Pazarlik falan mi yapacakmis tovbe tovbe.Ben yasayamadim kizim da yasamasin diye mi dusunuyor acaba? Size daha cok destek olacagina yaptigina bak.Evlattan ote,size hemcinsi olarak destek vermesi gerekir.Ne yani tanimadan etmeden iyice evleneceksiniz oyle mi? Size uzuldum.Kendimi dusunemiyorum boyle.

Erkek arkadasinizi karsiniza alip durumu, cekindiginiz noktalari anlatsaniz. Annenizi kotulemeden huyu boyle voyle diye anlatsaniz. Eger sizi seviyosa mutlaka irtak bi noktada birlesirsinix diye düşünüyorum olamaz mi?

Annenizin yumuşak olduğu bi zamanda onu alip karsiniza konussaniz yada erkek arkadasiniza görüşmeye cagiriyo diyo musunuz erkek arkadasiniza annenizle konuşurken sizi arayip telefonu acik birakmasini söyleyin birakin başbaşa bulussunlar tabi erkek arkadasinizi en duzgun şekilde uyarin bak hayatim biliyorsun annem ters biri biraz sende beni seviyosan lütfen sabirla konuş beni ara telefon acik kalsin bende duyim deseniz:26:

Ne demek ben tek konusacagim? Pazarlik falan mi yapacakmis tovbe tovbe.Ben yasayamadim kizim da yasamasin diye mi dusunuyor acaba? Size daha cok destek olacagina yaptigina bak.Evlattan ote,size hemcinsi olarak destek vermesi gerekir.Ne yani tanimadan etmeden iyice evleneceksiniz oyle mi? Size uzuldum.Kendimi dusunemiyorum boyle.

Aynen oyle. Ben cok gördüm etrafımda kızlarına prenses gibi davranan anneler. Ama benim annem benim canımı yakmak icin her fırsatı kullanıyor gibi. Bugun ayrıca bana cocugun ailesini arayıp onları rezil edeceğini söyledi.
Onun icin tanışma görüşme tanıma soz nisanla oluyor. Sevgililigi erkekle birsey yapmak gibi görüyor. Cok ağır seyler söylüyor bana. En son erkek delisi olmussun sen bile dedi. Ne yapacagım bilmiyorum. Allahım canımı al diye dua ediyordum bugun en son

Erkek arkadasinizi karsiniza alip durumu, cekindiginiz noktalari anlatsaniz. Annenizi kotulemeden huyu boyle voyle diye anlatsaniz. Eger sizi seviyosa mutlaka irtak bi noktada birlesirsinix diye düşünüyorum olamaz mi?

Ben kendisine anlattım zaten annemi az cok kotulemeden. Ama simdi oyle birsey ki annem normal davranmıyor sinirlenince. Hani ben kotulemesem o kisi annemden yana negatif olacak. Bende bunu istemiyorum asla cok üzülüyorum bu duruma.

Annemin yumuşak ani iyi guzel ama bir gün sonra çıldırmayacağı malum olmuyor iste :( ayrıca ben telefonla dinlesem bile o an annemin söyleyeceği ters birşeye müdahele edemeyeceğim. Annem oyle yakıcı yıkıcıdir ki. Cocukta ne oldugunu şaşıracak en sonunda. Bundan korkuyorum. Annemi kotu bilsin de istemiyorum :([/QUO

Sizi seviyosa kirilsa bile sabredicektir annenizin öyle bi anini bulmaniz gerekiyor ki sabirla gitsin konussun annenizin tek konusmayi istemesi tuhaf ama onun dusunceside baskadir belki sizin yaninizda erkek arkadasinizla rahat konusamicak yada size ters gorunmeye calisiyo anneniz ama yasinizda normal degisik bi yapisi var annenizin yinede eger sizi biraz gonlunu sizlatirsaniz annenizin bence o da kotu davranmaz ama erkek arkadasinizi oncesinden hazirlamaniz lazim :26:

Annemin yumuşak ani iyi guzel ama bir gün sonra çıldırmayacağı malum olmuyor iste :( ayrıca ben telefonla dinlesem bile o an annemin söyleyeceği ters birşeye müdahele edemeyeceğim. Annem oyle yakıcı yıkıcıdir ki. Cocukta ne oldugunu şaşıracak en sonunda. Bundan korkuyorum. Annemi kotu bilsin de istemiyorum :([/QUO

Sizi seviyosa kirilsa bile sabredicektir annenizin öyle bi anini bulmaniz gerekiyor ki sabirla gitsin konussun annenizin tek konusmayi istemesi tuhaf ama onun dusunceside baskadir belki sizin yaninizda erkek arkadasinizla rahat konusamicak yada size ters gorunmeye calisiyo anneniz ama yasinizda normal degisik bi yapisi var annenizin yinede eger sizi biraz gonlunu sizlatirsaniz annenizin bence o da kotu davranmaz ama erkek arkadasinizi oncesinden hazirlamaniz lazim :26:

Teşekkür ederim öncelikle. Evet kırılsa bile sabreder onu biliyorum. Ama burada cok ornek okudum. Basta sabredip sonradan senin annen bunları yapmıştı dıyıp sevmeyen esleri. Boyle olsun istemiyorum ben. Cunku annemede nolursa nolsun laf getirmek istemiyorum ileride.

Annenizin derhal doktora gorunmesi gerek.Konusmayla falan olmaz bu.Siz de cocuk degilsiniz yani bu ne boyle.Her doguran anne olmuyor

Annenizin derhal doktora gorunmesi gerek.Konusmayla falan olmaz bu.Siz de cocuk degilsiniz yani bu ne boyle.Her doguran anne olmuyor

Kendisine bunu her söylediğimde ben deli degilim. Sensin deli diye bağırıyor. Çocukluğum ergenliğim hep anormalsin sen diyen bir anneyle gecti. Yine de kiyamiyorum. Uzemiyorum. Ama dayanacak gücüm de kalmadı hic

Kendisine bunu her söylediğimde ben deli degilim. Sensin deli diye bağırıyor. Çocukluğum ergenliğim hep anormalsin sen diyen bir anneyle gecti. Yine de kiyamiyorum. Uzemiyorum. Ama dayanacak gücüm de kalmadı hic

Ne demek yahu delilikle ne alakasi var? Valla uzuluyorum bu kafadakileri gorunce.Obsesif bir kisilik.Tedavi olmazsa daha da ilerler,ne yapin edin ikna edin.Beraber gidelim falan diyebilirsiniz.

Annenizin geçmişte başından hiçte hoş olmayan bir durum geçmiş olabilir. Geçmişte onu yaralayan, üzen şeyler olmuş bu konuda belki. Onu yaralayan şey her neyse sizi de yaralasın istemiyor gibi. Neden bilmiyorum ama tüm tavırları bana bunu düşündürdü. Psikolojisinin bozuk olmasını da buna bağladım. Biraz da muhafazakar bir aileye mensup olunca düşünceleri onu tutucu, katı ve sert bir insan haline getirmiş olabilir. Öyle ki annenizi bu konuda yumuşatmanızın pekte mümkün olabileceğini zannetmiyorum ben. Bu durumda tek seçenek çocukla konuşup durumu açıkça izah etmek... Ona aile yapını, annenin düşüncelerini, karakterini anlat, biraz bahset ve annenin istediği şeyi dile getir. Mümkünse tanıştır. Anlayışla karşılarsa ne ala, karşılamazsa sal gitsin zaten.

Annenizin geçmişte başından hiçte hoş olmayan bir durum geçmiş olabilir. Geçmişte onu yaralayan, üzen şeyler olmuş bu konuda belki. Onu yaralayan şey her neyse sizi de yaralasın istemiyor gibi. Neden bilmiyorum ama tüm tavırları bana bunu düşündürdü. Psikolojisinin bozuk olmasını da buna bağladım. Biraz da muhafazakar bir aileye mensup olunca düşünceleri onu tutucu, katı ve sert bir insan haline getirmiş olabilir. Öyle ki annenizi bu konuda yumuşatmanızın pekte mümkün olabileceğini zannetmiyorum ben. Bu durumda tek seçenek çocukla konuşup durumu açıkça izah etmek... Ona aile yapını, annenin düşüncelerini, karakterini anlat, biraz bahset ve annenin istediği şeyi dile getir. Mümkünse tanıştır. Anlayışla karşılarsa ne ala, karşılamazsa sal gitsin zaten.

Cok teşekkür ederim. Evet annem gecmisinde buraya yazsam senaryo bu denilecek kadar kotu seyler yasamış biri. Bende onu bu yuzden üzmek kırmak istemiyorum. Ama hayatımda ki kisi su an sabretse ses etmese ileride bir gün illa patlat verecek ne yapacağımı bilmiyorum. Anneme gore kimse beni beğenmez. Kimse benimle ciddi olamaz. Ben guzel degilim. Evlenemem
Okulu bitirdim. Koskoca üniversite. Söylediği su "Benim duamla bitirdin yoksa bitiremezdin" karşısına en mükemmel insanı getir. Iki saniyede harcar.
Cocugun ailesi herseyi ortada oldugu halde cocugun yalancı oldugunu dolandırıcı oldugunu iddia etmeye kadar götürdü ısı. Yani sal gitsin diyeceğim bende kendime adamı. Ama biliyorum ki ileride yine boyle olacak. Baska birisinde yine boyle olacak. Cunku hep boyle oldu.

Aslinda bende yaban mersini arkadasima katiliyorum acaba öyle bi durum mu var yani kendi kotu bi deneyim mi yasamis ama kiz arkadaslariniza neden öyle yapsin ne alaka yani sizinle onların arasini bozması:26:

Ne demek yahu delilikle ne alakasi var? Valla uzuluyorum bu kafadakileri gorunce.Obsesif bir kisilik.Tedavi olmazsa daha da ilerler,ne yapin edin ikna edin.Beraber gidelim falan diyebilirsiniz.

Bir kere birlikte gittik. Ilaç yazıldı ona ve bana. Cunku beni evde internetim yokken görüntülü konusma yapmayla suçlamıştı bende sınır krizi geçirmiştim. Sonuc su oldu. Annem ben çıktıktan sonra doktora beni kötüledi. Doktor bana annemin durumunun kotu oldugunu söylediği halde annem aynı şeyi doktorun ona bdnim icin söylediğini söyledi. Sen gideceksin dedi. Ben gittim. Azıcık olan sorunlarımı da düzelttim. Okulum bitti hayatım tam düzene oturdu. Şimdide eve hapis bir sekilde yasıyorum. Ve evlenme umudum da her seferinde baltalaniyor

Aslinda bende yaban mersini arkadasima katiliyorum acaba öyle bi durum mu var yani kendi kotu bi deneyim mi yasamis ama kiz arkadaslariniza neden öyle yapsin ne alaka yani sizinle onların arasini bozması:26:

Evet var gecmisinde kotu yaşadığı seyler. Hem de cok kotu. Herkesi kotu dolandırıcı yalancı aldatan insan olarak görüyor. Benim salak ve ise yaramaz oldugumu dusunuyor. Ve insanların bana yaklaşmasının tek sebebinin benimle dalga geçmesi olduguna inanıyor.

Cok teşekkür ederim. Evet annem gecmisinde buraya yazsam senaryo bu denilecek kadar kotu seyler yasamış biri. Bende onu bu yuzden üzmek kırmak istemiyorum. Ama hayatımda ki kisi su an sabretse ses etmese ileride bir gün illa patlat verecek ne yapacağımı bilmiyorum. Anneme gore kimse beni beğenmez. Kimse benimle ciddi olamaz. Ben guzel degilim. Evlenemem
Okulu bitirdim. Koskoca üniversite. Söylediği su "Benim duamla bitirdin yoksa bitiremezdin" karşısına en mükemmel insanı getir. Iki saniyede harcar.
Cocugun ailesi herseyi ortada oldugu halde cocugun yalancı oldugunu dolandırıcı oldugunu iddia etmeye kadar götürdü ısı. Yani sal gitsin diyeceğim bende kendime adamı. Ama biliyorum ki ileride yine boyle olacak. Baska birisinde yine boyle olacak. Cunku hep boyle oldu.

Çok karamsar bakıyor olaylara anneniz. Memnuniyetsiz bir yapısı var. Dediğim gibi yaşadığı kötü şeyleri içine attıysa şimdi bu şekilde dışarı atıyor olabilir, kim bilir. Biz burada yazıyoruz çiziyoruz ama neler yaşadığını kendisi bilir tabi ki. O yüzden ne yorum yapacağımı şaşırdım açıkçası şu anda ve en çok sana üzüldüm bu durumda. Kendi başarılarına bile sevinememişsin. Ama ne mutlu sana ki için sevgi dolu, annenin kalbini kırmak istemiyorsun. Yerinde başkası olsa o anneye düşman bile olabilirdi belki. Belli ki iyi bir insansın. Çocuk seni gerçekten seviyorsa bu duruma kendini hazırlamalı malesef. Annenle arasını iyi tutmalı. Kardeşlerin, baban falan konuşsa annenle. Bir faydası olur belki? Ya da hep birlikte konuşsanız...

Back
X