seni unutmadım meleğim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

moonna

Nirvana
Pro Üye
29 Nisan 2010
3.716
3.304
698
eşimle bir bebeğimizin olmasını çok istiyorduk ve genel kontrol için dr a gittik.dr yumurtalıklarımın düzgün çalışmadıgını söyleyip ilaçlar verdi.o andan itibaren hep beynimi kemiren soru acaba olacakmıydı?ve 3 ay ilaçları kullandım.3 ayın sonunda kontrole gittim.dr uzun uzun ultrasona baktı ve yok hiçbi gelişme yok dedi.tam ağlamaklı olmuştum ki ekrana iyice bak bakılm ne görüyorsun dedi.aman allahım işte ordaydı minicik fasulye gibi bşeydi.sevinçten ağlamaya başladım tansiyonum fırladı.ve yol boyunca durmadan ağladım.çok mutluydum.hamileliğim sorunsuz geçiyordu.kendime dikkat ediyordum.ve 2 haftada bir kontrole gidiyordum.bebeğimin kilosu gelişimi çok çok iyiydi.sevinçle bir günbile off lamadan 31.haftaya gelmiştik.
22 haziran gecesi ertesi gün evlilik yıldönümümüz oldugugnu düşünerek eşime alacağım hediyeyi planlarken uykuya almışım.saat tam 12.de uyandım.tuhaf hissediyordum.sancılarım vardı.eşimi uyandırıdım ve hemen dr u aradık.bi ilaç ismi söyledi e ayağını yükseğe koyup yat dedi.ilacı aldım ama sancı geçmedi.tuvalete girdim.ve bir anda kanama geldi.çok telaşlandım hemen dr u aradım ve hastaneye gittim.
ebe muayene etti ve doğurmak üzeresin dedi.o an ne düşüneceğimi bilmeden durmadan ağlıyordum.ve hemen serum taktılar doğum masasına yattım.ve yarım saat içinde bebeğim düünyaya geldi.o kadar güzeldiki..onu görebiliyordum.onu silip hemen götürdüler.benimde dikişlerim atıldı ve odaya aldılar.
doğumdan çıktıktan sonra çok iyiydim hafif ağrım vardı sadece bir an önce bebğimi görmek istiyordum.aklımdan hep şimdi hemşirelerden biri onu getirecek diye geçiyordu.gözümkapıdaydı.
o rada eşim geldi.biz ilçede oldugumuzdan bebeği başka şehre götümek zorundayız dedi.annem,eşim ve bebeğim ambulansla gittiler.içimde bir boşluk olmuştu.ertesi gün eve çıktık.eşimle her an tlf da konuşuyorduk.bebek çok iyi senide 1-2 güne getireceğiz süt vereceksin diyordu.en son sabah konuşmuştuk.yorgunluktan öğleye kadar uyymuşum ama eve o anda görümcen,kayınvaldem,abim,babam,arkadaşlarım herkes dolmuştu.ama ben hiç bişey anlayamiyordum.uykumda bir rüya gördüm bebeğimi kucağıma veriyorlar ve emzirmek için göğsümü veriyorum.sütüm akıp gidiyor bebeğim ememiyordu.teri çinde uyandım.abim yanıma geldi.benimle uzun uzun konştu.bana 'sen güçlüsün'gibi şeyler söylüyordu ama ben hala ne demek istediğini anlayamıodum.bebeğime kötü bişey olacağı hiç aklıma gelmiyordu.ve bir anda bebği kaybettik dedi.o anda dünya başıma yıkılmıştı.kendimden geçtim ,ağlayamadım,donup kaldım.
öğleden sonra bebeğmi getirdiler.annem arabadan inip bana sarıldı.birbirimiz sarılıp uzun uzun ağladık.eşim geldi.2 günde mahfolmuştu.
bebeğimi görmek istedim.ve yanına gittim.kardeşim baş ucunda oturuyordu.ellerine dokunuyordu,yüzüne bakıyordu.ne çok sevinmişti dayı olacağına benim küçük kardeşim.ona baktım.allahım nasıl güzeldi ,mis gibi kokuyordu yavrum.elleri burnu minicikti..
sonra cenaze namazını kılıp alıp götürdüler.yavruma babasıküçücük bir mezar yaptırdı.her gittiğimde içim dağlanıyor.kelebeğimin yaşamak için bir günü vardı ve ne güzel birgün seçmişti.evlilik yıldönümümüz.mezarına gittiğimde ayrılmak istemiyorum.kışları o soğuklarda orada üşüyor gibi geliyor,yazın o toğrağın altında bebeğimi düşünemiyorum.düşündükçe boğazım düğümleniyor.
meleğim bana doğumundan tam 14 ay sonra kardeşini gönderdi.yaşasaydı aralarında 22 ay olacaktı.şimdi bebeğime baktıkça abiside yanında olsaydı ,beraber oynaslalardı diyorum.bebeğim bana abisinin emaneti ona çok iyi baakmaya çalışıyorum.ama içimde öyle bir boşluk olduki dolduramıyorum...

dolmayacak bır bosluk canım rabbım sabırların en buyugunu versın bızleree cok zor bı sınav...ama rabbım bızlere bu sınavı gecmeyı nasıp etsın ınsallh bende 38 haftalık sezeryanla bebegımı dunyaya getrdım ve hıc göremedenn koklayamadann götrdulerr hıc görmedım tatlım....6 ay oldu benımde ınsallh rabbım hayırlı zamanda melek kızımın kardesını gönderır..

Basin sagolsun canim Rabbim sabirlar versin....

Bende bir melek annesiyim oglumu 38 haftalikken ölü dogum yaptim :((
Üzerinden Ikibucuk sene gecti acisi taptaze ama bir sekilde hayata tutunmaliyiz iste...

Benim Oglumdan sonra birdaha bebegim olmadi bu gidislede olmasi zor..
En azindan cok beklemeden tekrar bir bebegin olmus Rabbim ona hayirli uzun ömürler versin...

çok geçmiş olsun canım okurken çok kötü oldum.rabbim evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip eylesin.şükürler olsun kı yavrunuz kardeşini göndermiş size.

geçmiş olsun canım
ahirette bir şefatçin var ne güzel
meleğinin kardeşini Rabim size bağışlasın

geçmiş olsun moonna! ilk bebeğin için çok üzüldüm, ikinci bebeğin tüm yaralarına merhem olacaktır inşallah!

bende 3 hamileliğimde, hamileliklerimin ilk 3 ayında 3 bebeğimi kaybettim, 1 ay önce uterus septus ameliyatı oldum hayırlısı ile inşallah 4. kez hamile kalırsam sağlıklı şekilde kucağıma almak nasip olacak inşallah...

site içerisinden uterus septus (perde ameliyatı, histeroskopi) ile ilgili bilgi almak isteyen veya doktor tavsiyesi isteyen arkadaşlar olursa seve seve yanıt veririm...

sevgiler....

:gitme:mafoldumben offff çok kötü oldum ya allah sabır versin.rabbim diğer evladını bağışlasın sana.

sağolun arkadaşlar.bizi bizden başkası anlamıyor ne yazıkki..unuttun sanıyorlar,birde tekrar bir bebeğin oldugunda geçti gitti diyorlar.ama öyle kolay değil..ne acılar çektim yarabbim.bebeğimi kaybettikten sonra bacaklarım kabardı sabahlara kada buz torbalarıyla yattım,arkadaşlarımın çoğu hamileydi o dönem.hepsi sağlıkla doğum yaptı çok şükür.hepsinin doğumunda ağladım.kimseye anlatamıyorsun anlayamıyorlar...
allah ım beni affet diyorum o dönemlerde elimde olmadan çok isyan etmişim gibi geliyor.rabbim bağışlasın beni.

oğlumun mezarına gittiğimde dua ediyorum.allahım ne olur kimsenin kucağını boş bırakma...dayanamacağımız acılar verme,verdiğin acılar içinde dayanma gücü ver diye..çok zor...

evet canım insan bazen isyan ederken buluyor kendini ama çekilen acı okadar büyükki çekmeyen bilemez bunu...

herkes düşük yapmış , vah yazık der geçer ama onun arkasındaki psikolojik çöküntüyü kimse bilmez ... bendenen gördüğümüz zararın 100 belkide 1000 katını psikolojik olarak görüyoruz....

ben ilk bebeğimi kaybettiğimde deliriceğim zannettim... gece yarısı yataktan fırlayarak uyanıp hıçkıra hıçkıra ağlamak... işyerinde bir çalışma yaparken tam ortasında kafanda sadece iş varken bile birden bire hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamak.. atlatmak çok zor....

Allah sabrını versin inşallah.. ben umutluyum inşallah birgün bebişimi alacağım kucağıma.....

Rabbim sabır versin çok üzüldüm sonuna kadar okuyamadım bebeğini gördüğün yerde kaldım hala ağlıyorum Rabbim aynı acıları yaşatmasın bebeğine sağlıklı ömürler versin mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

evet canım insan bazen isyan ederken buluyor kendini ama çekilen acı okadar büyükki çekmeyen bilemez bunu...

herkes düşük yapmış , vah yazık der geçer ama onun arkasındaki psikolojik çöküntüyü kimse bilmez ... bendenen gördüğümüz zararın 100 belkide 1000 katını psikolojik olarak görüyoruz....

ben ilk bebeğimi kaybettiğimde deliriceğim zannettim... gece yarısı yataktan fırlayarak uyanıp hıçkıra hıçkıra ağlamak... işyerinde bir çalışma yaparken tam ortasında kafanda sadece iş varken bile birden bire hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamak.. atlatmak çok zor....

Allah sabrını versin inşallah.. ben umutluyum inşallah birgün bebişimi alacağım kucağıma.....

inşallah canım.tek yapabileceğimiz şey sabır ve zor olsada hamilelik olayını çok düşünmemek.ben birazda zor hamile kaldıgım için çok kafaya takıyordum.ama eşimin ve dr umun uyarıları ile baktım ki olmayacak başka şeylere verdim kendimi.hamile kaldıgım yaz ne bileyim her gün yüzmeye gittim,kitap okudum,evde çok zaman geçirip kendimi dinlemedim.kısa süreli seyahetlere çıktım ve inan bunları yaptıgım ay hamile kaldım.karalı bir şekilde uygulamaya geçirebilirsen inan çok işe yarıyor.
o dönem beni en çok yaralayan şey şu olmuştu.bir arkadaş benden 4 ay sonra doğum yaptı ve ben yanında oldugum her an bebeğini gözümün içine soka soka seviyordu.ama nasıl abartılı şekilde...işta ' sana bişey olsa ben naparım' ,iyiki doğurmuşum..vs...tabii sevecek sonuçta bebeği ama sanki canımı acıtırcasına yapıyordu bunu...
diğer bir arkadaşımsa hiç sevmezdi yanımda çocugunu,adeta uzaktan ilgilenirdi çocukla..
bu dönemlerde insan dostunu -düşmanınıda anlıyor.
ne zaman hamile kaldım ilk bahsettiğim arkadaşım bebeğiyle ilgilenmezs biile oldu yanımda.diğeri ise sevinçten ağladı benimle...bi taraftan bunlarıda görüyorsun o acıları yaşarken...

Rabbim sabır versin çok üzüldüm sonuna kadar okuyamadım bebeğini gördüğün yerde kaldım hala ağlıyorum Rabbim aynı acıları yaşatmasın bebeğine sağlıklı ömürler versin mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

canım benim allah razı olsun.kimse yaşamasın böyle şeyleri..
kuzenim hamikeyken ebeğinde sorun ooldugu ortaya çıktı.ve hasta olarak dpgdu.kalbinde karaciğerinde sorunvardı.sürekli hastalıklarla boğuştu kuzucuk..ve doğumundan 6-7 ay sonra kaybetti bebeğini..düşünüyorumda o dahada acı..allahım sabır versin..

Basin sagolsun canim Rabbim sabirlar versin....

Bende bir melek annesiyim oglumu 38 haftalikken ölü dogum yaptim :((
Üzerinden Ikibucuk sene gecti acisi taptaze ama bir sekilde hayata tutunmaliyiz iste...

Benim Oglumdan sonra birdaha bebegim olmadi bu gidislede olmasi zor..
En azindan cok beklemeden tekrar bir bebegin olmus Rabbim ona hayirli uzun ömürler versin...

sanada allah sabır versin canım benim.ama biliyorum zor ama lütfen kendini bir daha olmayacak diye şartlandırma..ben eminimki bu kadar acılardan sonra allah sanada meleğinin kardeşini gönderecek inşallahh..

Ağlamaktan okumakta zorlandım,Empati yaptım,yerinde olmadığım halde nasıl koydu..Allah sana sabrını versin,bu bebeğinide bi ömür boyu sağlıkla büyütürsün inşallah..

Ağlamaktan okumakta zorlandım,Empati yaptım,yerinde olmadığım halde nasıl koydu..Allah sana sabrını versin,bu bebeğinide bi ömür boyu sağlıkla büyütürsün inşallah..[/QUOTE
amin canım.allah abisinin ömrünüde oğluma versin..şefaatçimiz olsun inşallah..

inşallah canım.tek yapabileceğimiz şey sabır ve zor olsada hamilelik olayını çok düşünmemek.ben birazda zor hamile kaldıgım için çok kafaya takıyordum.ama eşimin ve dr umun uyarıları ile baktım ki olmayacak başka şeylere verdim kendimi.hamile kaldıgım yaz ne bileyim her gün yüzmeye gittim,kitap okudum,evde çok zaman geçirip kendimi dinlemedim.kısa süreli seyahetlere çıktım ve inan bunları yaptıgım ay hamile kaldım.karalı bir şekilde uygulamaya geçirebilirsen inan çok işe yarıyor.
o dönem beni en çok yaralayan şey şu olmuştu.bir arkadaş benden 4 ay sonra doğum yaptı ve ben yanında oldugum her an bebeğini gözümün içine soka soka seviyordu.ama nasıl abartılı şekilde...işta ' sana bişey olsa ben naparım' ,iyiki doğurmuşum..vs...tabii sevecek sonuçta bebeği ama sanki canımı acıtırcasına yapıyordu bunu...
diğer bir arkadaşımsa hiç sevmezdi yanımda çocugunu,adeta uzaktan ilgilenirdi çocukla..
bu dönemlerde insan dostunu -düşmanınıda anlıyor.
ne zaman hamile kaldım ilk bahsettiğim arkadaşım bebeğiyle ilgilenmezs biile oldu yanımda.diğeri ise sevinçten ağladı benimle...bi taraftan bunlarıda görüyorsun o acıları yaşarken...

evet canım, bazı insanlar çok duyarsız hatta bebek sahibi olmayı bile gösteriş için kullanıyorlar... düşüncesiz ve kaba insanlar çok maalesef ... benimde bir arkadaşım hamile doğum yapacak ama hiç bir zaman ne hamileliğinde nede bebeğinden söz ediyor yanımda sanki o hiç hamile değilmiş gibi davranıyor çok ince biri benim için böyle davrandığını biliyorum.. diğer biri ise bebeğinin yaptığı her hareketi anlatıyor , onunla biraz zaman geçirsem hemen herlaf bebeğine dönüyor ve eve geldiğimde ağlıyorum... aslında ince fikirli olsa benim ne büyük bir özlemle yandığımı anlar ve anlatmaz ama maalesef duyarsız düşüncesiz işte... böyle insanlar hep çıkacak karşımıza kaçarı yokk..Allah bize sabır versin inşallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X