Şenlik adı altında yasanan rezalet

Devlet büyüklerinin de çok umrundaydı zaten sanmıyorum önemseyeceklerini "aaa çocuklar bizden önce yemiş bu ne saygısızlık" diyecek halleri yok...Kaldı ki misafirler için servis ayrılıabilir çocuklar önce yiyebilirdi.
Ya da kimse yemesin madem herkes beklesin.
Ama yokk illa yalakalık yapılacak kraldan çok kralcı olunacak yaaa.
Görmemişlik bu bence. Vali kaymakam kim ki çocuğumdan önemli olacak da yaptığım pastayı çocuğumdan önce yiyecek?
Ben olsam politik davranır bir daha bu tür etkinliklere bahane bulur katılmaz bir şey de hazırlamazdım.
Şimdi açık tepki gösterseniz sizin çocuğunuza bundan sonra mimlenebilir. Öğretmen nasıl biri eleştiriye açık mı onu göz önünde bulundurun.
Aynen buyukler cocukların gozu onunde yemeseydı ınanınkı hıc sorun olmazdı cocuguma sabretmesını soylerdım ama buyukler yıyp cocukları uzak tutmaya calısmak benı cok uzdu

Ben de ogretmenim ama uygulama cok yanlış ben elimdeki Bisküviyi bile paylasirim onlarla yazik masumlarimin cani ceker diye misafire ayri tabak ya da servis hazirlanabilirdi zaten vali mi artik her kimse o gelecek olan bakmayacak bile o yiyeceklere belki bir tadip gidecekti

Bence ogretmenle konuşun

peki neden tepki göstermediniz?yani sustukça tepemize çıkıyor böyle vicdansız yalakalar....
madem öyle müdür bey kendi cebinden haırlayıp yapsaymış yalakalığını..bizde böylesine el şeyiyle gerdeğe girmek denir..
Nebıleyım o an ne yapacagımı bılemedım

Organizasyonda sorun var. Duzgun birsey bile duzenleyemiyorlar. İki ayri masa yap cocuklar takilsin ne isterse yapsin. Ama ogretmenler yanasmasin onlarin protokol masasida ayri olsun. Keske biraz zeka kullanabilseymis yalaka mudur bey

ilk once cocukların karnı doyar sonra buyuklerin gelecek nesile verilen deger hep bu ilk once buyukler yesin cocuklar beklesin

Ögretmenler neyin yalakaligini yapiyor. O vali de o ögrenciler icin var, halk icin var. Ya bize hizmet edene biz neden boyun egiyoruz onlar boyun egsin görevini düzgün yapsin. Ah Türkiyem, ne zaman düzeleceksin.
Diger velileri de kiskirtip masadakileri toplayip dimdizlak birakip da cekip gitmek vardi. Ögretmenler artik valiyi nasil eglendirecegini kendileri düsünsün.

Alakası yok ama benim annem de bir kere bir şey hazırlayamadı diye kardeşime tek lokma bir şey vermeyip önünde yemişlerdi çok fenalar çok

Madem çocuklar yiyemezmis vali beyden önce o zaman neden çocukların görmeyeceği bir odaya hazırlanmadi yiyecekler?.yokmuydu öğretmenler odası filan?Bu nasıl bir rezalettir böyle o çocukların psikojisinidemi düşünmedi bu rezil aç köpekler?
Bıktım şu sözde egitimli insanların cehaletineden!

Zıkkımın kök kısmından da hazırlamıştım, çocuklara bişey vermiyosunuz buyrun onu da siz yiyin deseydin

Kızlar sabahtan beri içimi bosaltmaya ihtiyacım var sız bana bi akıl verın bunu sınıf ögrt. Paylasayım mı
Şimdi okulun bi şenliği vardı benımde ıkı cocugum var bırı 4 bırı 2. Sınıfta
Bızlerden yıyecek hazırlamamız ıstendı bana acma ve kurabıye dustu
Neyse dun yaptım bugun sabah gıttık daha baska komedıler de varda onları anlatmıycam
Öğrt. Velılerden kımılerı yıyeceklerı masalara servıs actılar hepsı de cocukların gozu onunde bal tutan parmagını yalar misali goze soka soka yedıler cocuklarada masaya yaklasmak YASAK dıye bı hal oldular beymıs valı kaymakam gelecekmıs once onlar yıyecekmıs
Sız buyukler kendı nefsınıze hakım olamayıp yedınız ama cocukları terbıye edeceksınız cok acıdım o buyuklerın halıne kaldıkı yedıklerını de ordakı masaya yaklastırılamyan cocukların annelerı hazırladı
Ne şenliği bekledım cocugumu aldım eve geldım tabı cocugumun ıstegıyle sabahtan berı ıcım ıcımı yıyo bılsınler ıstıyorum ogrt. Bahsetsemmı
Siz bunu anlatinca bi anim aklima geldi. İlkokula giderken sinif ogretmenimizle birlikte para toplayip sinifta kendi aramizda yas pasta alip yiyecektik. Pasta geldi öğretmenimiz hepimize sadece birer lokma düşecek kadar dagitti pastanin çeyreği bile değildi bütün sinifin yediği geri kalanini öğretmenler odasina götürüp diğer öğretmenlerle birlikte çocukların harcligiyla alinan pastayi bir güzel mideye indirmişlerdi utanmadan. Hala aklima geldikçe sinir oluyorum. Ogretmensin paranın var istediğin zaman pasta alip yiyebilirsin. Ama bizim sinifta eminin ilk defa yas pasta yiyen bir sürü çocuk vardi.

Sizin de ona benzer bir durum olmuş. Çocuklar için şenlik adi altında velileri somurup bir güzel eglenmisler.

Benım cocugumda dahıl kac cocuk geldı annesıne anne bız acıktık dıye soylendıler ben de kendı yaptıgımdan kalktım cocugjma vermek ıcın mudur tekrar bagırdı cocuklar mayasa yaklasmak yasak dıye cok uzuldum cok
Rezalet ya. Ben olsam orada söylerdim o zaman kimse yemesin diye ,keşke sizde söyleseydiniz zira yapılan çok ayıp. Hadi büyükler neysede o masadaki onca şeyden birini çocuklara birer tane dağıtabilirlerdi nefs köreltmek adına. Çok üzüldüm çocuklara.

Kızlar sabahtan beri içimi bosaltmaya ihtiyacım var sız bana bi akıl verın bunu sınıf ögrt. Paylasayım mı
Şimdi okulun bi şenliği vardı benımde ıkı cocugum var bırı 4 bırı 2. Sınıfta
Bızlerden yıyecek hazırlamamız ıstendı bana acma ve kurabıye dustu
Neyse dun yaptım bugun sabah gıttık daha baska komedıler de varda onları anlatmıycam
Öğrt. Velılerden kımılerı yıyeceklerı masalara servıs actılar hepsı de cocukların gozu onunde bal tutan parmagını yalar misali goze soka soka yedıler cocuklarada masaya yaklasmak YASAK dıye bı hal oldular beymıs valı kaymakam gelecekmıs once onlar yıyecekmıs
Sız buyukler kendı nefsınıze hakım olamayıp yedınız ama cocukları terbıye edeceksınız cok acıdım o buyuklerın halıne kaldıkı yedıklerını de ordakı masaya yaklastırılamyan cocukların annelerı hazırladı
Ne şenliği bekledım cocugumu aldım eve geldım tabı cocugumun ıstegıyle sabahtan berı ıcım ıcımı yıyo bılsınler ıstıyorum ogrt. Bahsetsemmı
Öğretmen olarak meslektaslarımla hep bu konuda tartısıyoruz. Yahu velilerden acma pogca kısır ısteyıp yemek yerıne kendın yada okulun duzenledıgı bır programda oturup ya bız yapalım yada okuldan bı butce ısteyelım yada gonullu veli destegı alalım nedır bu emireli gıbı. Kesınlıkle konusun egıtımcıye yakıstırmadıgom bır tutum bende cok kızgınım bu konuda bır oğretmen olarak cocuklrımı ayrıstırmak neymıs

Siz bunu anlatinca bi anim aklima geldi. İlkokula giderken sinif ogretmenimizle birlikte para toplayip sinifta kendi aramizda yas pasta alip yiyecektik. Pasta geldi öğretmenimiz hepimize sadece birer lokma düşecek kadar dagitti pastanin çeyreği bile değildi bütün sinifin yediği geri kalanini öğretmenler odasina götürüp diğer öğretmenlerle birlikte çocukların harcligiyla alinan pastayi bir güzel mideye indirmişlerdi utanmadan. Hala aklima geldikçe sinir oluyorum. Ogretmensin paranın var istediğin zaman pasta alip yiyebilirsin. Ama bizim sinifta eminin ilk defa yas pasta yiyen bir sürü çocuk vardi.

Sizin de ona benzer bir durum olmuş. Çocuklar için şenlik adi altında velileri somurup bir güzel eglenmisler.
Sızınkıde cok uzucu olmus

Sustuğuguna göre, bari olanları kameraya çekip medyaya verseydin, rezil olsaydı müdür salagı

Buna seyirci olup, sinir olup eve dönmek yerine çocuklara verelim önce diyebilirdiniz.

Bu tarz düzenler böyle sessizlikler üzerine alıp yürüyor.

Şahsen istemediğim halde benim için sürpriz hazırlanan öğretmenler günü yemeklerinde bile tadına bakmam.
Önce çocuklara dağıtın kalanlardan tadarım derim.

Sizin gibi düşünüyorum, farklı olarak düşüncenizi tam da yerinde konuşturmanızı öneriyorum.

canım kızımın ögrt. aradım musaıt degıldı bana tekrar dönecek konusucam

Iyide simdi konusmak acikcasi neye yarayacak? Olan oldu, is isten gecti artik. Yerinde olsam yeni okullari arastirip, cocugumu seneye o diger okula yollardim. Bu zihniyete olan insanlarin cocuklarina ögretebilcegi yada verebilcegi hicbirsey yok.

Back
X