• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sensin hasta

Böyle birini çoook yakından tanıyorum. ☹️☹️
Üvey annesi her yaptığına kulp bulmuş, yemek yapışına oturmasına yürümesine aklınıza ne gelirse.. Mesela yemek yaptı ona göre tuzlu, biz bişey demedik. Başlıyor bişeyler söylenmeye. Yok tuzlu buldunuz yok elimden kaydı yok unuttum 2 kere attım falan. Sürekli o durumla ilgili konuşuyor..Kimse ağzını bile açmadan. Harika yemek nefis desek de yok yok elimden kaçtı tuz falan diyor.
Kendi durumunun kendisi farkında ama. Ben küçüklüğümden böyle alışmışım her yaptığıma laf söylendiği için diyor. Bende ondan duydum. ☹️☹️ Birkaç arkadaşın da dediği gibi. ☹️

Eşinizin mutlaka psikolojik destek alması lazım.
Sorunun kökeninde çocukluk yaşantıları ve ailesinden gördüğü muamele yatıyor.
Ben eşinize üzüldüm, ona yardımcı olun.
Yardımcı olmaya çok.calistim ama bunu göremiyor ailesine tapiyor geçen seni çocukken çok dovmusler sen söyledin diyorum ne var yaramazdim döverler diyor yani insan ne diyeceğini şaşırıyor sende mi öyle davranacaksin çocuğumuza dediğimde ne alaksi var dedi sürekli savunma halinde asla hatalı gormez kendini ve empati kuramaz

Cok uzuldum esinize , iste kotu anne babalara burada kizmamizin canli kanli ornegi karsimizda , yetiskin bir adam , bir es , bir baba ne halde
Esinizle sakince konusup terapiye ikna edin , herseyden once kendisine yazik , boyle yasanmsz

Cok uzuldum esinize , iste kotu anne babalara burada kizmamizin canli kanli ornegi karsimizda , yetiskin bir adam , bir es , bir baba ne halde
Esinizle sakince konusup terapiye ikna edin , herseyden once kendisine yazik , boyle yasanmsz
malesef kötü anne baba bir ömrü tüketiyor evlatta bunun farkına varamiyor bir abisi var eşimle 12 yıldır tanışıyoruz bir defa oturup samimiyetle konuştuklarını bilmem aralarında bağ oluşmamış ama eşime sorsanız abisi dünya iyisi 🙂 oda değişik asiri kıskanç kardeşine karşı mesela eşimde içten kıskanç ve cekemez malesef evlendikten sonra gordum inanılmaz bir reddedis var yani

Benim annem de ne zaman böyle saçmasapan hatalar yapsa beni suçlar .Yani direkt suçlamak değil de nasıl diyim "sen şöyle demiştin ya ondan böyle oldu".. "Sen şöyle yapmıştın ya ondan bunu dedim" vs vs.Valla ben bir çözümünü bulamadım, yorumları okuyacağım şimdi varsa çözümü ben de bileyim. Sadece bi ara her şey benim yüzümdenmiş gibi geliodu cidden de 🙈 Annem muhtemelen zamanında çok ezildiğinden böyle bir psikolojide.Terapi denedim ama kabul etmedi,psikiyatrik ilaçlar bir nebze iyi gelmişti. Bence siz de terapi almasını sağlamaya çalışın.Direkt kabul etmeZse önce aile terapisi alın,o sizi yönlendirir.

Yardımcı olmaya çok.calistim ama bunu göremiyor ailesine tapiyor geçen seni çocukken çok dovmusler sen söyledin diyorum ne var yaramazdim döverler diyor yani insan ne diyeceğini şaşırıyor sende mi öyle davranacaksin çocuğumuza dediğimde ne alaksi var dedi sürekli savunma halinde asla hatalı gormez kendini ve empati kuramaz
Bunu 'ha deyince' görmesini beklemek çok yüksek bir beklenti.
Empati duygusunun gelişimi vicdan gelişimiyle, kişinin kendisinin ve başkalarının duygularını fark edip anlamlandırmasıyla yakından ilgilidir.
Küçükken sürekli eleştirilen, küçümsenen bireyler, yetişkinlikte sürekli kendilerini savunma ihtiyacı hissederler.
Eşiniz ve ailesi kurban tuzağında olan bireyler.
Bu tip ailelerde büyüyen çocuklar ne yazık ki sağlıklı bir psikolojide olmazlar ve profesyonel destek almadan bunun üstesinden gelemezler.
Keşke imkanınız olsa da eşinize hipno-terapi uygulayan bir psikiyatristen yardım aldırsanız.

Not: 2-7 yaş arası çocuklarla çalışan bir uzman psikolojik danışmanım.

Empati duygusunun gelişimi vicdan gelişimiyle, kişinin kendisinin ve başkalarının duygularını fark edip anlamlandırmasıyla yakından ilgilidir.
Küçükken sürekli eleştirilen, küçümsenen bireyler, yetişkinlikte sürekli kendilerini savunma ihtiyacı hissederler.
Bu tip ailelerde büyüyen çocuklar ne yazık ki sağlıklı bir psikolojide olmazlar ve profesyonel destek almadan bunun üstesinden gelemezler.
Keşke imkanınız olsa da eşinize hipno-terapi uygulayan bir psikiyatristen yardım aldırsanız.

Teşekkür ederim öneriniz için duymuştum daha önce hipno terapiyi imkan yaratılabilir ama eşimi ikna etmek zor ona göre ailesinden uzaklastirip düşman etmeye çalışıyorum onu bilemiyorum zamana bıraksam yine ayni döngüye giriyor inanılmaz bir tapma ve güven duygusu var ailesine karsi benide sürekli manipüle etmeye çalışıyor boşanmayı bile düşünüyorum

Teşekkür ederim öneriniz için duymuştum daha önce hipno terapiyi imkan yaratılabilir ama eşimi ikna etmek zor ona göre ailesinden uzaklastirip düşman etmeye çalışıyorum onu bilemiyorum zamana bıraksam yine ayni döngüye giriyor inanılmaz bir tapma ve güven duygusu var ailesine karsi benide sürekli manipüle etmeye çalışıyor boşanmayı bile düşünüyorum
Eşinize bazı şeyleri anlatmaya çalışmaktansa, bu alandaki uzmanların YouTube videolarını izlemesini sağlayın.
Okumayı seviyorsa konuyla ilgili kitaplar hediye edin.

Belli ki bir çocukluk travmasından o psikolojiye giriyor. Siz de öyle yorumlamışsınız zaten. Bir dahaki sefere eşiniz o psikolojiye girdiğinde gerçekten hatalı da olsa espiri yapın ya da onu rahatlatacak birşeyler söyleyin bence. Anlattığınız olaylarda anlamsız tepkiyle karşılaşınca sizin de doğal olarak yüzünüz asılmış olabilir. O da iyice moda girmiştir hatamdan ötürü kızgın işte diye. Canım üzüldüğün şeye bak 100 tane bardak kırılsın ağzımızın tadı bozulmasın gibi birşeyler diyip gülüp geçseniz? Birkaç kez üst üste kendi panik olduğu şeyin sizi aslında kızdırmadığını algılarsa düzelir belki.

Merhaba arkadaşlar hemen konuya girmek istiyorum.Gerçekten bir sorun olduğunun farkındayım ama bulamıyorum sorunu yardımcı olursanız sevinirim. Konu eşim ve anlamsız tepkileri.Ornek verecek olursak; dün kızımı duşa koyucaktik kendi mâyosunu giydi girdi kızım duştan nefret ediyor alıştırmaya çalışıyoruz yagmur yağıyor gibi dedik falan neyse sonra kaydırmaz terliklerini giydirdim, kabine girdi eşime dedimki tut şampuanı getiricem mutfakyatdi şampuan tmm dedi, arkamı döndüm düşecekti çocuk ıslak banyoda ağladı çocuk aldım hemen duştan vazgeçti tabi korktuğu için esimede hicbirsey demedim niye tutmadın diye çünkü taniyorum ama kendi hemen dönecektim gormedim falan dedi korkuyla ses etmeyip geçtik içeri cicukla oyun oynuyorum herşey normal kendisi geldi gergin yok sen bana şunu dedin beni sucladin diye kendini parcladi birşey demedim sus çocuk var diyorum yok gidip gelip arsız arsız söyleniyor benim suçum değil falan diye bu ilk mevzuydu ikincisinde bu sabah ütü yapicaktim getirdik utuyu oturma odasına falan çocuğun suyunu ütü masasini üzerine koymuş birden çarptı döküldü yine birşey demedim bu bı celalllendi yine beni sucluyosun hemen kurutmuyorsun falan diye böyle birseye gerilecek bir insan değilim kendi küçük bir yalnıs yapınca aşırı panik olup saçmalıyor beni suçluyor bugün hastasın dedim oda ne desem bozuk plak gibi aynısını soyluyor çocuğu uyutunca konusuyorum kendisi çocuk uyanıkken konuşur çocuk uyuyunca hiç birşey olmamış gibi davranır nedir sizce bu durum ne yapmaya çalışıyor sizce teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için😊
çocuğu beyefendi doğurdu heralde lohusa sendromu gibi ,tavırlara gel....güzelce konuş klasik sorulardan başla
1.beni sevmiyor musun?
2.beni beğenmiyor musun?
3.niye huzurusz bacak gibisin?
4.çocuğu omu taşımış 9 ay doğururken onumu kesip biçmişler ?

çözüm şu sen nazlanacaksın o çekecek az nazlı ol kırıl darıl nazlan yani inan böylesi haklarından geliyor bu nedir mızmız adam da çekilmez yani.

ayrıca çok konuşmak pskilojisinin yıprandığını gösterir bence.

Back
X