- 20 Ocak 2010
- 50.065
- 197.891
- 1.223
- 44
- Konu Sahibi Salon Kadini
-
Barbi yazamamışımBedava olana git aşgıminsanlar bunun için yüzbinler veriyor normalde bende burnumdan memnunum ama bu ameliyatı olucaksam bi dokundurturum (minik marmi kalkık zaten bana olmaz) koca suratima
Benim bildiğim evet çünkü bana da ikisini sundular ister sadece içe müdahele istersen iç dış şeklinde benim solda eğrilik hatta kemik çıkığı var bende mr çektirmiştimValla olabiliyorsam oyle olmayi elbette ki tercih ederim yahu, bedavasi varken ve olabiliyorken kim ucretlisini tercih eder ki? Gerçi ucretli olanda cok asiri bir rakam degil yani bakacagiz artik duruma gore
Benim nazofarenks kistim var zaten basima bu isleri acanda o olduonun disinda sinuslerimde de epey buyuk kistlerim var, ki daha oncede olmuştu sinus kistlerim ama kendiliginden gecmisti o yuzden sinüs kistlerim umrumda degil.
Ama nazofarenks kisti icin biyopsi olacagim, kotu huyluysada laporoskopik olarak ameliyat edebilirlermis, en olmadi bu ameliyati olacagim ve burnuma dokunmayacagim.
Simdi ben yanlis mi anladim ordinary, sen burun egriligi icin ameliyat oldun ve dis gorunuse mudahalede bulunmadilar, o halde bu ameliyat olabiliyor demekki, acaba veznedar beni yanlis mi anladi diye dusundum su an.
Şöyle ki burun kemiğine müdahale etmek estetiğe giriyor. Şekli o zaman değişiyor. Kıkırdakla değişmiyor. Açık ameliyat olursa burun ucu düşer belki. Yanlış biliyorsam doktor arkadaşlar düzeltsin.Benim nazofarenks kistim var zaten basima bu isleri acanda o olduonun disinda sinuslerimde de epey buyuk kistlerim var, ki daha oncede olmuştu sinus kistlerim ama kendiliginden gecmisti o yuzden sinüs kistlerim umrumda degil.
Ama nazofarenks kisti icin biyopsi olacagim, kotu huyluysada laporoskopik olarak ameliyat edebilirlermis, en olmadi bu ameliyati olacagim ve burnuma dokunmayacagim.
Simdi ben yanlis mi anladim ordinary, sen burun egriligi icin ameliyat oldun ve dis gorunuse mudahalede bulunmadilar, o halde bu ameliyat olabiliyor demekki, acaba veznedar beni yanlis mi anladi diye dusundum su an.
Devlet de para istiyor sanki. Kemik kırıklığı sebebiyle akrabam ameliyat olması gerekiyor. Tıbbi zorunluluk. Bir tarafı komple kapalı. Bir miktar paranın bahsi geçmişti. Şu anda değiştiyse sistem bilmiyorum.Benim bildiğim evet çünkü bana da ikisini sundular ister sadece içe müdahele istersen iç dış şeklinde benim solda eğrilik hatta kemik çıkığı var bende mr çektirmiştim
Senin simdi ameliyat surecin gelmedigi icin bilgilendirilmedin mi acaba benim gibi?Benim bildiğim evet çünkü bana da ikisini sundular ister sadece içe müdahele istersen iç dış şeklinde benim solda eğrilik hatta kemik çıkığı var bende mr çektirmiştim
Şöyle ki burun kemiğine müdahale etmek estetiğe giriyor. Şekli o zaman değişiyor. Kıkırdakla değişmiyor. Açık ameliyat olursa burun ucu düşer belki. Yanlış biliyorsam doktor arkadaşlar düzeltsin.
Ben tekrardan doktora gittiğimde burun ucumu havaya kaldırdı, rahat nefes aldım. Açık ameliyat olunca burun ucunu da belki kaldırırız dedi destekle. Açığa zaten yanaşmadığım için gündemimde değil.
Ben yerinizde olsaydum kist için olurdum. Zaten hemen toparlarsınız. Baktınız hala şikayetler devam ediyor, o zaman ameliyatı düşünün. Kemikteki eğrilik nefes almayı engellemeyecekse dokunmasınlar. Sadece kıkırdağa müdahale ederler bence. Şu da var tabii, estetik olarak da güzel görünmesini istiyorsanız hepsini olun. Burnunuzun şekline pek müdahale etmeden de ameliyat yapıyorlarmış. Öyle ameliyat yaptıranları da gördüm.
Benim burnumda kirik var ve ameliyat istersen ol denildi ve kendi kendine atel destegiyle iyilesmisti yani kirik ameliyatlari cokta mecburi olamayabiliyor ki mesela eski esimin kirilmisti onda direkt ucretsiz rinoplasti oldu, sanirim kirigin etki alanina gore gerekli ya da keyfi seklinde bir karar verilip sgkya fatura edilecek diye duzenleniyor anladigim kadariyla.Devlet de para istiyor sanki. Kemik kırıklığı sebebiyle akrabam ameliyat olması gerekiyor. Tıbbi zorunluluk. Bir tarafı komple kapalı. Bir miktar paranın bahsi geçmişti. Şu anda değiştiyse sistem bilmiyorum.
Nerde nasıl tam bilmiyorum ama kbb de para ödenmiyor geçen senede bi arkadaşım oldu bu sene de bana ücretsiz dediler (isterseniz burnunuzuda düzeltiriz dediler estetik yani)Devlet de para istiyor sanki. Kemik kırıklığı sebebiyle akrabam ameliyat olması gerekiyor. Tıbbi zorunluluk. Bir tarafı komple kapalı. Bir miktar paranın bahsi geçmişti. Şu anda değiştiyse sistem bilmiyorum.
Yok benim telefonum falan alindi boşluk olur olmaz ararız anestezi islemlerin zaten bir gün sürer öteki günde ameliyat olursun demişlerdiSenin simdi ameliyat surecin gelmedigi icin bilgilendirilmedin mi acaba benim gibi?
Benim simdi burnum cidden cikinti bir kemige sahip, ucu yukarida ama iki delik arasinda uzanan kikirdak asagida ve gecmis bir kirigim var, mudahale edilmemisti.
O yuzden aslinda gorsel rahatsizligim genclik yıllarımda epeyce vardi, simdi yas ilerledikce onemsememeye baslamistim ta ki iste kistimin basima bela acmasina kadar
Benim burnumda kirik var ve ameliyat istersen ol denildi ve kendi kendine atel destegiyle iyilesmisti yani kirik ameliyatlari cokta mecburi olamayabiliyor ki mesela eski esimin kirilmisti onda direkt ucretsiz rinoplasti oldu, sanirim kirigin etki alanina gore gerekli ya da keyfi seklinde bir karar verilip sgkya fatura edilecek diye duzenleniyor anladigim kadariyla.
Hakikaten bir doktor gelir yanitlarsa bende aydinlanirim iyi olur.
Cok guldum ya şu deliğimin biri küçük dediğin noktadaDiyorum ya ben ufacik ben bile aldirmadimsu an mesela nefes alirken sag tarafim kusursuz acik sol tarafim hir hir otuyor, cok erkeksi bi his, gece agzim acik yatiyorum, azicik soguk havaya maruz kalayim basim agriyor, bazi geceler burnumun cevresindeki basinc dislerime, ardindan basima vuruyor.
Benim kemik egriligi burun deliklerimden bile belli, biri bariz kucuk burun deligimin.
Yani su hiriltili solunum dahi gececekse ben razıyım aslinda.
Peki sey soracagim, alerji vb durumlarin var miydi? Onlara etkisi oldu mu?
Hahshs tesekkur ediyorum.
Sizde solunum daha mi kotuye gitti peki? Yoksa daha iyi ama kuruluk kaldi mi diyorsunuz?
Ben iyilesme konusunda hizli duzelecegime inaniyorum ama tabi ameliyat en nihayetinde.
Bana bi ozellden atsana hangi hastanede oldu tum bunlar, olmadi oraya da geleyimNerde nasıl tam bilmiyorum ama kbb de para ödenmiyor geçen senede bi arkadaşım oldu bu sene de bana ücretsiz dediler (isterseniz burnunuzuda düzeltiriz dediler estetik yani)
Yok benim telefonum falan alindi boşluk olur olmaz ararız anestezi islemlerin zaten bir gün sürer öteki günde ameliyat olursun demişlerdiücretsiz olduğundan eminim yani konuştuk hepsini geçen sene arkadaşimda oldu şimdi kaydırak gibi burnu var
Mr'a baska sebeple girdim bebekli, kemik egriligine mr ile bakmiyorlar, endoskopik birseylerle bakiyorlarCok guldum ya şu deliğimin biri küçük dediğin noktada
Bende geçenlerde burun deliğimin biri küçük diye soylenirken( Dış görüntü olarakta aslında cok iyi Bi burnum var.)
Sabah uyandığımda, ani ses kisikligiyla doktora gittim sonuc burun kemiği eğriliğm varmış
Ameliyat şart mı dedim yüzdeye vurmasını istedim egriligimin
gerildi yuzde yüz şart dedi
Ama bakıyorum nefes alabiliyorum yani niye şart neye göre şart anlamadım ıletısımi yüksek bir doktorda degıldı mr' a fılan girmeden çıktım
Evet burundan kamerayla girmişti.Bana bi ozellden atsana hangi hastanede oldu tum bunlar, olmadi oraya da geleyim
Mr'a baska sebeple girdim bebekli, kemik egriligine mr ile bakmiyorlar, endoskopik birseylerle bakiyorlar
Kız sen izmirde misin kiBana bi ozellden atsana hangi hastanede oldu tum bunlar, olmadi oraya da geleyim
Mr'a baska sebeple girdim bebekli, kemik egriligine mr ile bakmiyorlar, endoskopik birseylerle bakiyorlar
Kız kbb devlette neden para kazansınEvet burundan kamerayla girmişti.
Ama bana kararını verince gel mr'a gun verelim demisti. İlla şart demek ki yine mr.
Ay nerde ücretsizmis burun ameliyatı, o zaman kbb ciler neyden para kazancak kiherkes burnunu yaptırır
Ya şöyle alıyorlarKız kbb devlette neden para kazansınyanlış olmasın burunda sorun varsa ameliyatlıksa düzeltiyorlarda gidip ben estetik olmak istersen yapmiyorlar tabi
Yok yok tamda dediğin gibi hatta dr ameliyat ederiz çok birsey yok ama sizin beyanıniz önemli nefes alamiyorum dersen ameliyat ederiz dedi. Dedim peki düzeltme yapiyor musunuz ki biliyorum yapıyorlarYa şöyle alıyorlar
Devlette kbb ye gidersen burunda egrilikte var tamam ama bariz değil mesela, estetik şart değil iç düzeltme yapacaklar. Ameliyatını yapacak adam yani ama sen estetikte olsun o bıçak altına yatmisken dıyosun, işte o zaman para aliniyor özele göre daha uygun ama yine pahalı.
Bende sende böyle Bi durumdan bahsediyorsun sandımbı tane hastaneye yonelık boyle bır pilot uygulama var sandim
Yok yok tamda dediğin gibi hatta dr ameliyat ederiz çok birsey yok ama sizin beyanıniz önemli nefes alamiyorum dersen ameliyat ederiz dedi. Dedim peki düzeltme yapiyor musunuz ki biliyorum yapıyorlaronuda yaparız dedi ücretsiz yani egitim araştirmada kbb de olsa estetik yapmak istiyor çünkü çoğu bunları yapıp uzman dr oluyor :)
Estetik işin içine girince para devreye giriyor. KBB yaparsa sorun olmuyordur. KBB'de beklerken bir hastayla konuşuyordu doktor. Plastik cerrah da ameliyata girecek, parası 7.500 gibi bir şey demişti üni hastanesinde. Aynı yerde ücretsiz ameliyat olmuştum ama estetik yok.Ya şöyle alıyorlar
Devlette kbb ye gidersen burunda egrilikte var tamam ama bariz değil mesela, estetik şart değil iç düzeltme yapacaklar. Ameliyatını yapacak adam yani ama sen estetikte olsun o bıçak altına yatmisken dıyosun, işte o zaman para aliniyor özele göre daha uygun ama yine pahalı.
Bende sende böyle Bi durumdan bahsediyorsun sandımbı tane hastaneye yonelık boyle bır pilot uygulama var sandim
Bedavadan biraz fazla diyeyimBaska nerelerimizi yapıyolar bedavaburna değil memeye ihtiyacım var
Bedava denince bı gaza gelmedim değil
Estetik cerrah gitmiyor ama burda direk kbb nin yaptiğı burunlar zaten daha güzel oluyor :)Estetik işin içine girince para devreye giriyor. KBB yaparsa sorun olmuyordur. KBB'de beklerken bir hastayla konuşuyordu doktor. Plastik cerrah da ameliyata girecek, parası 7.500 gibi bir şey demişti üni hastanesinde. Aynı yerde ücretsiz ameliyat olmuştum ama estetik yok.
Minnoş kalbim kırıldıBedavadan biraz fazla diyeyim
Ay ben birde simdi kemik egriligi icin mr'a girersem catlarim orta yerimden, zaten ilacli cekildi o da beni mahvetti, 3 gun sis gezdim.Evet burundan kamerayla girmişti.
Ama bana kararını verince gel mr'a gun verelim demisti. İlla şart demek ki yine mr.
Ay nerde ücretsizmis burun ameliyatı, o zaman kbb ciler neyden para kazancak kiherkes burnunu yaptırır
Yok Izmir'de degilimde gerekirse gelebilecegim bir yer Izmir ama belkide egitim arastirmalarda ucretsiz oluyordur da sehir hastanesinde olmuyordur.Kız sen izmirde misin kibaya bildiğin atatürk eğitim araştırma hastanesi yeşilyurt gizli bilgi değil aşkımsu hatta ben karın germemi falanda orda yaptırdı gerci o plastik cerrah olduğundan ücretli ama gene çok ucuz özellere göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?