Serbest fetal dna testi yaptiranlar...

Kadin25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
171
38
28
39
Arkadaşlar benim 2 li testim sonucu amniyosentez yerine doktor bunu önerdi yaptırdım yaptıran varmı sonuç guvenilirmi acaba down sendromu riskim 1/154 cikti...

Bu tersten yaptıran varmı guvenilirmi lütfen içim rahat etmiyor...

Ben yaptırmadım ama bi arkadaş yaptırdı .banada dr onerdi riskim 1/50 çıktı.ben son anda amnıyosenteze karar verdim.ama bu kan testlerini baya önerdı dr arkadaşımız.guvenilir bir yere yaptırdıysanız içiniz ferah olsun .yaptıran arkadaş 40 yaşındaydı sonuç temiz çıktı şükür.içinizi ferah tutun rıskınız ben gibilere göre düşük bile:)iyi düşünün çok nadir bu testlerin sonucu olumsuz çıkıyor.amniyosentez yaptıran 200 kadında bir anca cıkarsa kötü çıkıyor.ultrason bulguşarınızda ıyı ıse hiç üzülmeyin büyük ihtimalle sizinde sonucunuz teniz çıkıcak.

27 yasında ıken kardesimin eşinede yaptırmıştı dr çok aflamıştı bizim gelin nolcak die 9 yıl öncesi o zaman kan testlerini bırak doğru duzgün amnıyo yapan dr yoktu özeller deli para istiyordu şukur amnıyo sonucu temiz çıktı.şuan beş aylık bebegi olan arkadaşın yengesinede rısk yüksek çıktı çapada çok geç vakte gün vermişler yaptırmadı bahtıma ne çıkarsa dedi oda temiz çıktı.bende riskim çok çok yuksek çıktı die yaptıtdım amnıyo ihtimal artınca korku sardı beni ne yln söylıyım.şimdi ayrıntılı usg cektircem 20.haftada .ıkı hafta sonrada amnıyo sonucum gelır

Ben amniyosentez mi bu kan testi mi kararsız kaldım hep aklimda acaba mi kaldı doktor ikisine 100 de 100 yakın dedi amniyosentez riski var dedi bizde 2000 TL verip biogen yurtdisina gönderdik

Sonucu temiz çıkar inş çok ağladım ya çok zor acaba guvenmelimiyim yaptıran varmı arkadaşlar güvenip fetal dna testi....

okuyunca dayimin esi geldi aklima. testleri hep kotu cikan yengemin hic agladigini gormedim ama dayim ordan oraya goturdu 6 cok iyi doktora goturdu birsuru test hep ayni sonuc neyse suan oglu 2 yasinda dedikleri gibi oldumu asla aksine o kadar zeki bir cocuk ki ona baktikca sasiriyoruz. ama yengemin kalbine huzuruna bagliyorum ben biraz o bir kalp ne gelirse basim ustune ne fark eder ki derdi hep

Ben amniyosentez mi bu kan testi mi kararsız kaldım hep aklimda acaba mi kaldı doktor ikisine 100 de 100 yakın dedi amniyosentez riski var dedi bizde 2000 TL verip biogen yurtdisina gönderdik
Üzülme kesinliği yüzde yüze yakın bu kan testinin biogende bilindik bi firma .ileride ucuzlayınca daha çok kişi bu testı yaptırıcak belki yıllar sonra rutın kontroller arasında olucak bu kan testıde.kendine yazık seni çok iyi anlıyorum ama yapma çık dolaş takmamaya çalış.başka çocuk varmı bılmem ama bu guzel bekleme günlerinde çocuğun ile yapacaklarını düşün odasını düşün ona neler alıcan aaa kızmı olcak erkemı vs güzel yanlarına odaklan hamileliğin.benim kızıö 2.5 yaşında onun peşinde kafam dagılıyo zaten odagımı ondan alamıyorum istesemde:)

Bamteli34 iyi dileklerin için teşekkür ederim canım inş güzel olur herşey inanmak istiyorum sonuca bi tane oğlum var bu ikinci canım

Ay hepımizin gönlüne göre olsun sağlıklı sıhhatlı aklı selim çocuklar.ıyı hbrlerini alınca yazalım ben bir hafatayı bitirdim en az iki haftam var sonuç .

Tamam canım yazalım cinsiyeti belli olur inş. Sağlıklı doğarlar inş...

Buraya da yazmak istedim arkadaşlar testlerinde risk çıkıp kendini üzen arkadaşlar vardır bende aynı şeyleri yaşadım İzmirde tepecik devlet hastanesine yönlendirdi özel doktorum beni (özel bir labratuarında kartını vermeyi ihmal etmedi tabi) biraz uğraştırıyorlar tabiki devlet özel gibi olmuyor ama sonuç detaylı ultrasona girdim ücretsiz ve kan testi verdim (serbest dna) şuan sonuç bekliyorum bunuda belirtiyorum ki bütçesi olmayan arkadaşlar muhakkak vardır aramızda bu da ücretsiz 19 gün oldu evet uzun bir süreç ama devlet bu hakkı bize tanıyorsa neden kullanmayalım ki umarım yardımcı olur birilerine

Ben güvenmiyorum doktorlara da testlerine de sadece ayrıntılı ultrasonda baktırmayı düşünüyorum.

Back
X