Merhaba bende 2007/Eylül de stajımı başlattım yalnız. benimki Aralık/2009 sonu bitecek nedeni ise 4 ay doğum iznikullandım. Bende önceki yıllarda çıkmış sorulara bakıyorum yalnız Kasım/2009 da sınava giren arkadaşım soruların biraz daha ağırlaştığını söyledi. Evliyim ve bir kız çocuk annesiyim ders çalışmak çok zor olacak bana bu sebepten dolayı kursa gitmeyi düşünüyorum.
bu arada mali müşavirlik belgeni aldığında büro açmayı mı , yoksa şirkettemi çalışmayı düşünüyorsun ?
Kaynak olarak şimdilik açıköğretim kitaplarımı saklamıştım ondan yararlanacağım. Daha fazlasıda elime geçerse değerlendireceğim dediğim gibi kursa gitmeyi düşünüyorum.
İşte orası karmaşık bir durum çünkü ben ikametgahımı değiştireceğim bulunduğum ilden başka bir ile yerleşeceğim hayat ne getirir ne olur bilemiyorum. Ancak büro açarım gibi geliyor bana ama kısmet bakalım.:1rolleyes:
slm arkadaşlar.. ya vallahi ne iyi etmişsin elisaa konuyu açmışsın.. bende 2008 haziranda kazandım sınavı..
esramm82 hoşgeldin. konuyu ne zamandır açmayı düşünüyordum.
Yalnız tek sıkıntımız forumda serbest muhasebeci mali müşavirlik stajını yapan üye sayısının az olması sanırım. yada denk gelemediler bu topike :))
malesef öyle.. zaten türkiye genelinde il bazında sınavı kazanan pek kişi yok.. mesala benim bulunduğum yerde her sınav takviminde 50-52 kişi felan giriyo sınava en çok 12-13 kişi felan kazanıyo.. kazananlarında 2 -3 ü bayan oluyo.. yani düşün vahim durumu.. olsun şimdilik 3 kişiyiz.. inşallah daha fazla olacağımız günleride görürüz.. neyse çok uzattım.. işte ben sınavı 2008 haziranda kazandım.. şu anda cd leri bitirmeye çalışıyorum.. bu arada eşimde stajer. onun şu mart ayında bitirme sınavı var.. islam çankaya kitabına çalışıyor.
bışşş elisama bak be ne güzel topik açmış
tek hayalim buydu mali müşavir olmak ama soğudum inanki soğudumbeynim yoruldu
şu okulu bitiriyim sonrada ingilizce kursu oldu bitti :)
cnm staj süresi 3 yıla uzadığı için eskisi gibi smmm stajına talep yok
bu benim kendi şehrimdeki gözlemim tabiki
artık kurs bile açılmıyor. Çünkü kursiyer yok!
Aslında bi bakıma bu bizim için bir şansyerimseniben
Az olan değerler çok daha kıymetli olur.
İslam çankayanın kitabı nasıl cnm ?
eşin hazırlanabiliyormu. Açıkcası ben daha cd ler dışında tam olarak çalışmaya başlamadım.
arkadaşlar bende 2008/ocakta stajımı başlattım. kısmetse 2009/aralık yeterliliğe giricem hala çalışmaya başlamadım erkene olduğunu düşünüyorum tabi hangi kaynaktan çalışmam gerektiğinide bilmiyorum ama ben tesmerin kursuna gidicem.
Kızlar bende staj için sınava girecem bu işte torpil falan var mı bazıları öyle diyor staja başlama sınavı zor mu?
benim bir sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.
şimdi smmm stajını yapmayı kazandınız
stajınızı yaparken ayrı tekrardan sınavlar oluyor değil mi?
bu sınavlar ne zaman oluyor?
en zor olanı staj yapma hakkını elde etmek mi
bu hakkı elde ettikten sonra gerisi geliyor mu?
şimdi sıtaj 3 yılada çıkmış :1shok:
çok teşekkür ederim cevaplarnız için
Allah isteyenin emek verenin yardımcısı olsun:1hug:
Papatya aynı dönemde sınava giricez senle. Aynı gün aynı saatlerde o sorularla boğuşuyor olacağızHenüz bende tam anlamıyla çalışmaya başlamadım yeterlilik sınavına. Ben ilk etapta tesmerin çıkmış soruları içeren kitabı var bilirsin.. o kitaptan çalışmayı düşünüyorum. geçmiş yıl sorularını analiz ederek soru sitili hakkında hem bilgi edinmek hemde soru çözme konusunda pratik kazanmak için. Sanada geçmiş dönem sorularını çözmeni tavsiye ederim cnma.s
ilkyas smmm staj başlatma sınavında torpil olacağını sanmam..
sınav test usulü , çan eğrisi yöntemine göre başarı puanın belirleniyor..
sen öncelikle başlatma sınavını kazan gerisi zaten gelecektir..
lost87 staj başlatma sınavını kazandıktan sonra 3 yıllık staj döneminde belli dönemlerde e-use eğitim cd leri gönderiliyor. her cd ye başlamadan önce çalıştığın bi önceki cd nin derslerini içeren ve 10 sorudan oluşan bir sınava tabi oluyorsun. aslında buna sınavda denilemez. tamamen formalite.. sakın cd sınavlarından çekinme.. cd sınavlarına istediğin kadar girebiliyorsun.. süre sınırsız.. bu sınavlar ne zaman oluyor demişsin cnm bu sınavlar 3 / 4 ayda bir oluyor. Her yeni cd n geldiğinde yani..Ve dediğim gibi sadece formaliteden ibaret korkulacak bi şey yok cd sınavlarında. En zor olanı staj başlatma sınavını kazanmak bence. O sınavı kazananın yeterliliğide kazanacağını düşünüyorum. Bu arada evet staj ne yazıkkii 3 yıla çıktı. Umarım yardımcı olabilmişimdir :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?