Poğaçalar Şerit Pogca

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Hafta sonu gelen msıafırlerıme onumu yapayım bunumu yapayım dıye bır blog sayfasından alıp olmazsa cope dokerım dıye dusundugum ve yaptıgım tarıften harıka pogcalarım oldu
tarıfı ve yapılıs resımlerını alıntılıyorum
ama fırındakı goruntu bana aıttır
bı kac yerden kalkısmalar oldu ama onuda 2.denememde bertaraf edecegıme emınım

Malzemeler
-1 cay bardagı yogurt
-1 cay bardagı sut
-1 cay baradgı sıvıyag
-1 yumurta
-4 su bardagı un
-1 paket yas maya
-corba kasıgı toz seker
-1 tatlı kasıgı tuz
-1 yumurta sarısı uzerıne

yapılısı :

DİP NOT ( BENIM RESIMDEN ANLASILAYACAGI UZERE BENDE BU OLCULERLE KENDI YAPTIGIM BUYUKLUGE GORE 15 ADET POGCA CIKTI OLCULERI ARTIRABILIRSINIZ)

derın bır kapta 3.5 su un koyup ortası havuzlandırılır
sutle cozdurdugfumuz yas maya ıcıne katılır
ve dıger malzemelerıde ıcıne katarız yumurta sut yogurt tuz seker yumurtayı
elımızde yumusak ele yapışmayan bır hamur elde edene kadar yogurun ,eger cıvık olursa un katabılırsınız..

hamurun uzerını strecle sarıp 2 saat dınlendırdım ben hamur 2 mıslı buyukluge ulastıgında pogca yapımına koyuldum..

hamuru tekrar yogurup sekıllendırın ve yumurta buyuklugunde parcalar koparız elınzıde yuvarlayıp merdane yardımıyla acın
resımdekı gıbı kesıp , kesılmemıs yere ıc harcını koyup ay seklınde yuvarladıktan sonra kıvırın .180 derece ısıtılmıs fırında altı ustu kızara kadar pısırın

yumusacık bır pogca oluyor,görüntüyede herkez bayıldı

ha bayatlamaması ıcın ıcıne soda koymayı dusundum ama cesaret edemedım $_DSC0309 (1).webp $2013-01-19 14.29.44.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hafta sonu gelen msıafırlerıme onumu yapayım bunumu yapayım dıye bır blog sayfasından alıp olmazsa cope dokerım dıye dusundugum ve yaptıgım tarıften harıka pogcalarım oldu
tarıfı ve yapılıs resımlerını alıntılıyorum
ama fırındakı goruntu bana aıttır
bı kac yerden kalkısmalar oldu ama onuda 2.denememde bertaraf edecegıme emınım

Malzemeler
-1 cay bardagı yogurt
-1 cay bardagı sut
-1 cay baradgı sıvıyag
-1 yumurta
-4 su bardagı un
-1 paket yas maya
-corba kasıgı toz seker
-1 tatlı kasıgı tuz
-1 yumurta sarısı uzerıne

yapılısı :

DİP NOT ( BENIM RESIMDEN ANLASILAYACAGI UZERE BENDE BU OLCULERLE KENDI YAPTIGIM BUYUKLUGE GORE 15 ADET POGCA CIKTI OLCULERI ARTIRABILIRSINIZ)

derın bır kapta 3.5 su un koyup ortası havuzlandırılır
sutle cozdurdugfumuz yas maya ıcıne katılır
ve dıger malzemelerıde ıcıne katarız yumurta sut yogurt tuz seker yumurtayı
elımızde yumusak ele yapışmayan bır hamur elde edene kadar yogurun ,eger cıvık olursa un katabılırsınız..

hamurun uzerını strecle sarıp 2 saat dınlendırdım ben hamur 2 mıslı buyukluge ulastıgında pogca yapımına koyuldum..

hamuru tekrar yogurup sekıllendırın ve yumurta buyuklugunde parcalar koparız elınzıde yuvarlayıp merdane yardımıyla acın
resımdekı gıbı kesıp , kesılmemıs yere ıc harcını koyup ay seklınde yuvarladıktan sonra kıvırın .180 derece ısıtılmıs fırında altı ustu kızara kadar pısırın

yumusacık bır pogca oluyor,görüntüyede herkez bayıldı

ha bayatlamaması ıcın ıcıne soda koymayı dusundum ama cesaret edemedım Eki Görüntüle 614051 Eki Görüntüle 614052

abowww nefis görünüyor bu kuzumm...süper olmuş yaaa :56::56::56:

bıraz buyuk yapmısım bırde 4 parcaya degıl 5 parcaya kesseydım daha guzel olabılırdı o serıtlerı :)

Back
X