Serklaj dikişlerinin doğum sırasında bulunamaması

Zeytin_zey

Eren ❤️
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.877
3.035
63
32
Kızlar geçen pazartesi bebişim doğdu. Hamileliğimin 23. Haftasının başında rahim ağzım 12 mm ye kadar düşüp kısaldığı ve aynı zamanda hunileşme gözüktüğü için acil serklaj oldum. Ondan sonrası süreçte hep yatarak geçirdim. Ve çok şükür 39. Haftaya kadar gelebildim. Doğumum sezaryen olduğu için 39+2 de doktorum doğumda dikişlerimi alacağını söyledi. Bebeğimi aldılar , dikme işlemi vs bitti , tamam şimdi serklaj dikişini alalım dedi doktor , ama sonra dikişi göremiyorum dikiş yok, serviks açık görünüyor dedi. Ardından 2. Bir doktor çağırdı beraber baktılar , çok uzun süre baktılar diyebilirim ve sonunda bulamadılar.
Sonra bana doktorum bulamadığını , serklaj atan doktora gidip durumu söylemem gerektiğini söyledi. 40 ın çıktıktan sonra bi git aciliyeti yok ama baktır mutlaka dedi

Doğumdan sonraki süreç , toparlanma bebekle ilgilenme derken bu konu üzerine zaten düşünmedim. Şimdi biraz daha kendime geldim, çok tuhaf bi durum gibi geldi bana. Dikişler çok derinde kaldı da mı böyle oldu, yoksa dikiş falan yok mu? Henüz bilmiyorum. Benzer bir durum yaşayan duyan var mı ?

Merhaba öncelikle bebişiniz sağlıkla doğmuş takipteydim sizi ben de serklajlıyım çok sevindim sağlıkla büyüsün dikiş olayına gelirsek, dikiş mutlaka vardır siz de operasyonu oldunuz sonrasında hissetmişsinizdir operasyon olduğunuzu o konuda şüphem yok ama dikiş yukarı doğru atıldıysa veya derindeyse bulamamış olabilirler. Ultrason oldunuz mu serklajdan sonra orda da görülmüştür dikişiniz mesela

Merhaba çok teşekkür ederim , hayırlısı ile darısı başına senin de az kalmış :) güzel haftalara gelmişsin

Her muayenede serviksin kapalı olduğunu gittiğim doktorlardan duydum , ultrasonda baktıklarında. Dikiş atıldığına da eminim çünkü hem sonrasında fark ettim bi dikiş atıldığını hem de iyi bi doktora gittim. Sadece çok derinde kalma ihtimali var , bu da biraz moral bozucu. Tekrardan bi operasyon olmak istemezdim , hatta seviniyordum uyuşturulmuş şekilde sezaryan sırasında alınacaktı olacaktı bitecekti diye

Aminn çok teşekkür ederim
Tabi dikiş çok derinde kalmış olabilir veya sezaryen esnasında rahim ağzına kadar inip bakamamışlardır belki vajinal muayeneyle çok rahat şekilde bulacaklar dikişi sıkmayın canınızı. Minik bi anesteziyle hallederler hatta anestezisiz de aldıkları oluyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…