Merhaba. Gebelik haftam 18+4, 2 gün önce yapılan kontrollerde rahim ağzında açıklık tespit edildi ve serklaj olmam gerektiği söylendi. Bu benim 7. tüp bebek transferim ve tüp bebekte ilk pozitifim. Perinatolog takibindeyim. Hamile kalma sürecinde yaşadığım olumsuzluklardan sonra güvenim sarsıldı. Tüp bebek tedavisi olduğum yerde mi serklaj yaptırsam diye düşündüm ama bu Dr a takip olduğum ve hızlıca işleme karar vermek durumunda olduğum için beni takip eden Dr a serklaj oldum. Hastane ile ilgili birçok sıkıntı oldu bunları tolere edebilirim ama benim 15 dk lık işlemin 1.5 saat sürdü dolayısı ile çok kan kaybettim. 34 olan hematokritim 26 ya düşmüş. Dr un söylediğine göre vajinam uzun ve uterus collum um (rahim boynu) çok geride imiş, zorlanmış. Bugüne kadar 8 yumurta toplama 4 histereskopi 1 kürtaj oldum. İşlemlerimi hep olması gereken sürede oldu hiçbir Dr un da bana böyle bir açıklama yaptığını duymadım. Şu an bebeğimin sağlığından endişe ediyorum. Serklaj deneyimi olan arkadaşlarda bu tarz sorunlar oldu mu? Yaşadığım normal mi? cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.
Son düzenleme: