Ne için yapıldı o işlem size erken doğum olmasın diye ben sanmıyorum olacağını enfeksiyona dikkat edin sadeceMerhaba,
6 GUN ONCE 21 haftali ikizlere hamileyken serklaj ameliyati oldum. Rahim 3mm kalmisti sadece. Bu tarz ameliyatlar erken dogumu da tetiklermis.
Su an 22 hafta 2 gunluk hamileyim. Karnimda ara ara sertliklrr oluyor. Agri olmuyor ama karnim bomba gibi patlatacak sanki. Bu haftalarda bunu yasadiniz mi? Acaba erken doguk belirtisi mi? Ikiz gebelikten mi kaynaklanıyor?
Rahim agzi 3mm olmustu bir de rahimde hunilesme görülmüştü. Bu nedenle acil serklaj yapildi yoksa erken dogum olacakti. Acil serklajin da kotu sonuçlarından biri erken dogumu başlatabilir.Ne için yapıldı o işlem size erken doğum olmasın diye ben sanmıyorum olacağını enfeksiyona dikkat edin sadece
Git gide artıyo mu ağrıRahim agzi 3mm olmustu bir de rahimde hunilesme görülmüştü. Bu nedenle acil serklaj yapildi yoksa erken dogum olacakti. Acil serklajin da kotu sonuçlarından biri erken dogumu başlatabilir.
Bende de ara ara karnimda gerilme kasilma oluyor. Ozellikle de aksam vaktinde. Karnim semsert oluyor. Henuz daha 22. Haftadayim. Acaba bu erken dogum belirtisi mi? 22. Haftada bu tarz kasılmalar yaşanıyor mu? Gun icerisinde 2 3 defa yasiyorum
Yok gecti agri, ama vajinada somon rengi akinti var, baktim kokulu da degil gibi sanki. Acaba vajinal kullandığım progeston kaynakli mi geri geliyor yoksa enfeksiyon mu bilmiyorum.Git gide artıyo mu ağrı
Merhaba,
6 GUN ONCE 21 haftali ikizlere hamileyken serklaj ameliyati oldum. Rahim 3mm kalmisti sadece. Bu tarz ameliyatlar erken dogumu da tetiklermis.
Su an 22 hafta 2 gunluk hamileyim. Karnimda ara ara sertliklrr oluyor. Agri olmuyor ama karnim bomba gibi patlatacak sanki. Bu haftalarda bunu yasadiniz mi? Acaba erken doguk belirtisi mi? Ikiz gebelikten mi kaynaklanıyor?
Doktora söyleYok gecti agri, ama vajinada somon rengi akinti var, baktim kokulu da degil gibi sanki. Acaba vajinal kullandığım progeston kaynakli mi geri geliyor yoksa enfeksiyon mu bilmiyorum.
Canim ben acil serklaj sonrasi antibiyotik kullandim 3 hafta. Surekli de idrar tahlili kan tahlili ve crp kan testi yaptirdim. Akinti kokulu olursa bana haber ver demisti doktorum. Bence doktora danismalisin.Merhaba bende 4 gün önce acil serklaj oldum. Bugün tam 23 haftalik olduk. Kanamam yok fakat afedersiniz sarı hafif kokulu bir akıntım var sizce doktora başvurmalı miyim? Sürekli yatıyorum ağrım yok. Birde taharetlenirken su kullanıp kuruluyorum güzelce problem yaratır mı enfeksiyon açısından
Mrb bende 2 gün önce serklaj oldum 21 haftalık ken hafif kanlı düşün akıntım var normal mi acaba bunlar fitile başlamadım henüz birde sizin gibi karnım patlayacak gibi sanki normal mi acaba bunlar sizde neler oldu anlatırsanız çok sevinirim korkuyorum antibiyotik te kullanıyorum ama bilmiyorumMerhaba,
Ben su an 31 haftalik hamileyim. Hamileligim devam ediyor. Serklaj sonrasu bir iki güne kanlı akinti kesiliyor. Bende de ilk günler karnim da inanilmaz bir baskı vardi ama giderek azaldi. Ilac dozlarim yuksekti. Gunde 6 tane nidicard kullanıyorum. Hala daha kullanmaya devam ediyorum. Serklaji yapan doktor bizim bu haftalar icin cok kritik oluyor. Serklajin bir diğer yan etkisi de dogumu tetiklemesi oluyor. Lütfen dinlenin. Karninizdaki patlayacak hissi icin de bence doktorunuzla konusun.Mrb bende 2 gün önce serklaj oldum 21 haftalık ken hafif kanlı düşün akıntım var normal mi acaba bunlar fitile başlamadım henüz birde sizin gibi karnım patlayacak gibi sanki normal mi acaba bunlar sizde neler oldu anlatırsanız çok sevinirim korkuyorum antibiyotik te kullanıyorum ama bilmiyorum
Ben sadece proluton ve progestan fitil verdi başka bişi kullanmıyorum akıntım sulu olunca korktum yarın arıycam bakalım ne diyecekBen su an 31 haftalik hamileyim. Hamileligim devam ediyor. Serklaj sonrasu bir iki güne kanlı akinti kesiliyor. Bende de ilk günler karnim da inanilmaz bir baskı vardi ama giderek azaldi. Ilac dozlarim yuksekti. Gunde 6 tane nidicard kullanıyorum. Hala daha kullanmaya devam ediyorum. Serklaji yapan doktor bizim bu haftalar icin cok kritik oluyor. Serklajin bir diğer yan etkisi de dogumu tetiklemesi oluyor. Lütfen dinlenin. Karninizdaki patlayacak hissi icin de bence doktorunuzla konusun.
Ben onlari da kullaniyorum. Ayni zamanda nidicard gunde 6 tane kullaniyofum. Ameliyat sonrası da 10 gun endol fitil kullanmisfimBen sadece proluton ve progestan fitil verdi başka bişi kullanmıyorum akıntım sulu olunca korktum yarın arıycam bakalım ne diyecek
Çok sağolun sizede çok geçmiş olsun çok zor, şimdi antibiyotik kullanıyorum ama haftaya kontrol var gidince söylüycem her hafta yada 2 hafta da bir crp baktırıcaz inşallah sıkıntı olmaz çok stresli zor zamanlar Allah yardımcımız olsunMerhaba. Serklaj sonrası enfeksiyon riski için kendinizi kesinlikle korumanız lazım. Ben 15
Haftada serklaj oldum 24. Haftada erken doğum yaptım
Sebebi enfeksiyon crp 70 çıkmıştı. Ki doktor hersey yolunda demesine rağmen! Çok yoğun qkinti ve şiddetli kasılmalar yaşadım o gece de erken doğum oldu ki gündüz doktora gitmiştim.
Serklaj sonrası 2 türlü fitil kullandım vitaminler kan sulandirici ve Progestann kullandım. Kiloya bağlı falan dediler sonra ama yalan ! Oksursem kilo diyorlar
Halbuki doktora demiştim inanılmaz yoğun akinti, üşüme, titreme her 5 dk da bir adet sancisindan beter şiddetli ağrı. Yaşıyorum dedim fitil verip gonderdi fitil bile yerlestiremiyordum yoğun akintidan
Neyse sonuçta enfeksiyon riski xok önemli ve doktorunuza muhakkak herseyi söyleyin sorun
Temizliğime dikkat etmeme rağmen nasıl oldu bilmiyorum
Ve karindaki sertleşmeyi de hemen söyleyin doktora
Allah yardımcınız olsun sag salim kucağınıza alın evladinizi
Sagolun. Kanda crp , lökosit, idrarda da lökosit bunlara bence her hafta baktırin Ben ihmale uğradımÇok sağolun sizede çok geçmiş olsun çok zor, şimdi antibiyotik kullanıyorum ama haftaya kontrol var gidince söylüycem her hafta yada 2 hafta da bir crp baktırıcaz inşallah sıkıntı olmaz çok stresli zor zamanlar Allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?