Erkek İnfertilitesi sertoli cell sendromu ile savaşanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

mucize_41

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
7
1
16
İstanbul
azosperminin en ciddi sebebiyle boğuşuyoruz sanırım.Yapılan testis biyopsisi sonucu sertoli cell sendromu olduunu öğrendik.Bekliyoruz...

Bilmiyorum, kafamiz cok karisik, cok üzülüyorum.
Allahtan ümit kesilmez, ama arastiriyorum, dogal kürler fayda edermi bilmiyorum, deniceyiz kesin.
Türkiyede doktorlarla görüseceyiz, burda biri daha yazmis, ayni sorundan, cözümü dr. kaan aydos diyor.
Siz ne yapmayi düsünüyorsunuz? Ne zamandir biliyorsunuz?

Ben bunu buldum, ne düsünüyorsun?

Patoloji sonucudur testisten alınan biopsi örneğinin kurutularak bir kaç gün içinde hücre çeşitlerinine bakıldığı üreme tıbbı için eski yöntem bir incelemedir DOĞRU YÖNTEM TESTİSTEN ALINAN ÖRNEKLERİN ANDROLOJİ LABARATUARI Kİ BU LABARATUAR ANCAK TÜP BEBEK MERKEZLERİ İÇİNDE OLUR GÜNÜNDE YAPILMASIDIR. AMELİYATTAN 1-2 SAAT SONRA SPERM HÜCRSİ VARLIĞI BELLİ OLUR AMELİYATTA TESTİSTEN ÖRNEK ALMAK İSE TESE AMELİYATI ADINI ALIR BURADA TESTİSİN DEĞİŞİK 4 NOKTASINDAN EĞER SPERM ÇIKMAZ İSE DİĞER TESTİSTENDE 4 NOKTADAN DOKU BİOPSİLERİ ALINIR DAHA İLERİ YÖNTEM İSE Kİ SİZE DE BU GEREKİR MİKROTESE AMELİYATIDIR BU AMELİYATTTA TETİSİİÇİ MİKROSKOPLA HER ALANI İNCELENİR BİOPSİ ŞEKLİNDE ÖRNEK ALINMADIĞI İÇİN VE ANINDA SPERM İNCELEMESİ YAPTIĞIMIZDAN AMELİYAT SÜRESİOLARAK DAHA UZUN DAHA AYRINTILI ANCAK SON ÇAREDİR TESTİSİ BAZI ALANLARI ÜRÜN VEREN BİR ALANA BENZETİRSEK DOĞU OLAN SADECE BİR KENARINDAN ÖRNEK ALIP SONUÇSUZ BIRAKMAK DEĞİL BU LANAA DAHA TEKNOLJİK BİR YÖNTEMLE HAVADAN, MİKROSKOBİK BÜYÜTME İLE TÜM ALANI İNCELEYİP VARSA 1 ADET SPERMİ BULMAKTIR SCOS SONUCU OLAN KLASİK TESTİS BİOPSİ PATOLOJİ SONUCU İLE BASVURAN 100 HASTADAN 40 INDA TESE AMELİYATI OLMUS ANCAK SPERM CIKMAMIS SCOS OLDUGU BİLDİRLMİŞ100 VAKANIN 14 UNDE DAHA ÖNCE MİKROTESE AMELİYATI OLMUS ANCAK NEGATİF SONUÇ VERİLMİŞ 100 VAKANIN 6 SINDA SPERM BULMAKTAYIZ SİZE DE YARDIMCI OLABILMEMİZ İÇİN İRTİBAT: 0216 310 3358

OP.DR. ABDULLAH ARMAN ÖZDEMİR Üroloji Androloji Erkek İnfertilitesi - Kısırlık azosperm.com abdullaharmanozdemir.com İrtibat: 0216 310 3358 İSTANBUL

Biz 2 aydır boğuşuyoruz bu dertle. 4 parça alındı iğneyle ve sonuç malum.üniversite hastanesinde bakıldı sonuca.Bütün değerlerimiz normal aslında doktorumuz da bu sonucun çıkmasına çok şaşırdı.tek çare mikrotese diyo.Ama mikroteseden önce kaan aydosu düşünüyoruz biz de 4-6 ay ilaç tedavisi uygulayıp,sonra mikrotese yapıyor.Bir iki gün içinde randevu alıcaz.

Bizde tese yapildi, iki haftadirda sonuc belli, birsey bulunamadi.
Basdan söylediler bize, igneyle birsey bulunmaz diye. bende kaan aydosa bi mail atsam mi diye düsünüyorum,
zaten birseyler ögrenirsem, sanada hemen haber ederim. esimin enistesi izmir hastaneside professor, o simdi tanidik doktorlarla
görüsme yapacak, bizde ona göre hareket etmeyi düsünüyoruz, birseyler cikarsa.
gelismelerden haberdar ederim canim.

birsey daha sormak isterim, esin bu durumu nasil karsiladi?

evet biyopsimizi yapan doktor kesin sonuç vermeyebilir bu demişti bize de.Eşimde varikosel de vardı,onun ameliyatını yaparken biyopsi de yapıym dedi,biz de kabul ettik.Bizim bütün değerler normaldi fadime,o yüzden biyopside kesin bulunur diye beklioduk.neyse olan oldu...kaan aydosa mail at bence.ertesi gün geri döndü hemen ve ilaç tedavisiyle hormonları uyarıp,sperm ürettirmeye çalışıcak anladıım kadarıyla.

eşim ilk öğrendiğimizde tabi çok kötüydü ama çok şükür çabuk toparlandı.şu an "olucak eminim" diyor.bi ssüre bal karışımı falan kullandık ama doktorumuz bırakın dedi.kaan beye de sorucam kullanalım mı diye.kasımda kaan beye gidicez işallah.öğrendiiim herşeyi paylaşırım ben de fadimecim.hemen hemen hergün giriyorum buraya.başka kimselerle konuşamıyorum zaten,çok hassas bi konu.

sizin nasıl oldu?hormonlar,genetik tahlilller yapıldı mı?

Kusura bakma canim, hafta sonlari pek giremiyorum, ama hafta ici hergün bakiyorum.

Esim hastalik gecirdi ve kemoterapi yapmak zorunda kaldi, yani bizde nedeni belli.
Tek umudum vücudun toparlanmasi, onu da Allah bilir artik, bol bol dua ediyorum.

Hormonlarda Testesteron biraz yüksek, gerisi normal. Genetik tahiller yapmiyorlar. Almanyada bu konunun üstüne pek düsen yok, yani sana direk evlatlik alin diyorlar.
Ümitsizlige kapilma sakin, bakarsin hersey düzelir.
Bende kimseyle konusamiyorum bu konuyu, sadece anneme diye bildim. Bide böyle caresiz olmak, cok kötü birsey.

Bende keciboynuzu aldim, bakalim faydasi olcakmi. Bide hücre yenileyen haplar varmis, onlardan siparis etcem.

azosperminin en ciddi sebebiyle boğuşuyoruz sanırım.yapılan testis biyopsisi sonucu sertoli cell sendromu olduunu öğrendik.bekliyoruz...

bizde ayni sendrom var, dün ögrendik...

kızlar bizde 10 ekim 2011 de kaan beyde mikro tese olduk patoloji raporu sertoli cell only skor 1
kaan beye göre herşey mikemmel elonge hücreler var
ve 2 yıldır onun tedavisindeyiz
hiç 1 adım ilerleyemedik
istanbulda dr.celalettin peru varmış
çok başarılı olduğunu söylüyorlar
kısmetse ocak ayında gidicez
sizlerde bi gidin belki vesile olur...

kusura bakma canim, hafta sonlari pek giremiyorum, ama hafta ici hergün bakiyorum.

Esim hastalik gecirdi ve kemoterapi yapmak zorunda kaldi, yani bizde nedeni belli.
Tek umudum vücudun toparlanmasi, onu da allah bilir artik, bol bol dua ediyorum.

Hormonlarda testesteron biraz yüksek, gerisi normal. Genetik tahiller yapmiyorlar. Almanyada bu konunun üstüne pek düsen yok, yani sana direk evlatlik alin diyorlar.
ümitsizlige kapilma sakin, bakarsin hersey düzelir.
Bende kimseyle konusamiyorum bu konuyu, sadece anneme diye bildim. Bide böyle caresiz olmak, cok kötü birsey.

Bende keciboynuzu aldim, bakalim faydasi olcakmi. Bide hücre yenileyen haplar varmis, onlardan siparis etcem.

cnm azospermi olanlar gelin burada dertleşelim topiğinde bahar85 arkadaş var
onunda eşi 2 sefer kemoterapi gördükten sonra azospermi olmuşlar ve 1 yıllık yoğun tedavi ve bitkisellerle şuanda 5 mlyon gibi bi spermleri var istersen bi onunla görüş derim ben...

cnm azospermi olanlar gelin burada dertleşelim topiğinde bahar85 arkadaş var
onunda eşi 2 sefer kemoterapi gördükten sonra azospermi olmuşlar ve 1 yıllık yoğun tedavi ve bitkisellerle şuanda 5 mlyon gibi bi spermleri var istersen bi onunla görüş derim ben...

ya kemoterapi dedinizde aklıma ne geldi, eşim feci şekilde üşütmüş doktorlar 500 mg antibiyotik ilaç verdiler. acaba sperm üretimini buzar mı kızlar? fikriniz var mı? daha önce doymuştum zararlarını.

Mrb arkadaşlar.. Ben yeni üye oldum ama uzun zamandır takip ediyordum.. yaklaşık iki yıllık evliyim ve iki ay önce de sertoli cell sendromu ile tanıştık.. şu an hiçbir tedavi uygulamamiz yok.. teseden üç ay sonra tekrar gel kan tahlili falan yapalım demiş dr eşime.. iki ay oldu sürenin dolmasını bekliyoruz ama ne yapacağımızı bilemiyoruz.. eşim çok hassas bu konuda konuşmak dahi istemiyor.. Ben çok üzülüyorum ama belli etmek istemiyorum eşime.. mucize _41 siz ne yaptınız merak ettim uzun zamandır yazmamissiniz ama inşallah bu sınavı başarıyla gecmissinizdir.. benimle aynı olan arkadaşlar varsa yazabilir mi?

Back
X