Premature Bebekler Servikal yetmezlik erken doğum ve 2. gebelik

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

maviydirengim

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2015
123
64
18
42
Merhaba arkadaşlar;

Geçtiğimiz hafta rahim yetmezliği nedeniyle 21. Haftamda acil serklaj olmama rağmen sürekli suyumun gelmesi nedeniyle 25+6 da erken doğum yaptım ve oğlumu kaybettim.2. Gebeligim içinde doktorum ayni şeyleri yaşayabileceğimi söyledi ancak bu kez serklajı 12 haftada yapacağını söyledi.Rahim yetmezligi nedeniyle bu şekilde erken doğum yapan ve 2. Gebeliği olan yada 2. Gebeliğini geçiren var mı aranızda? Sizi incitmeyecek ise neler yaşadınız yada yaşıyorsunuz paylaşır mısınız?

Canım aynı durumdayım ve sanırım aynı hislerdeyiz 25+5 günlük oğlumu kaybettim 3 gün yaşadı.. Tüp bebekti hemde.. Dr um servikal yetmezlik dedi.. Ah ne olur daha sık gitseydim kontrole ,, şimdi bir an önce anne olmak istiyorum Rabbim yardımcımız olsun...normal doğumdu benim ki , kendiliğinden olur mu yoksa yeniden tüp bebek mi denesek.. Korkuyorum ama yeneceğim bunu meleğim bana geri gelicek...soğan kürü uygulamak istiyorum ama lohusayken olur mu? Birde zayıflamam lazım ..kilo aldıkça rahmimiz in baskısı artıyor taşıyamayan rahim bebeği atıyor .. Bilmiyorum kafam dalgın yanlış birşey yazdıysam kusuruma bakma canım

Canım aynı durumdayım ve sanırım aynı hislerdeyiz 25+5 günlük oğlumu kaybettim 3 gün yaşadı.. Tüp bebekti hemde.. Dr um servikal yetmezlik dedi.. Ah ne olur daha sık gitseydim kontrole ,, şimdi bir an önce anne olmak istiyorum Rabbim yardımcımız olsun...normal doğumdu benim ki , kendiliğinden olur mu yoksa yeniden tüp bebek mi denesek.. Korkuyorum ama yeneceğim bunu meleğim bana geri gelicek...soğan kürü uygulamak istiyorum ama lohusayken olur mu? Birde zayıflamam lazım ..kilo aldıkça rahmimiz in baskısı artıyor taşıyamayan rahim bebeği atıyor .. Bilmiyorum kafam dalgın yanlış birşey yazdıysam kusuruma bakma canım

Ayni seyleri dusunuyorum benimki sezeryanla oldugu icin 6 ay beklemek zorundayim.senin normal dogum ise 3 ay icinde kendini toparliyormus rahim normal yollardan dene mutlak doktorunlada gorus.Benim doktorum cok ara vermemem gerektigini soyledi 6 ay gecer gecmez hemen dedi hamile kalincada 2. Test yapildiktan sonra 12. Haftada serklaj uygulanacak tekrardan.Bende kilo aldim hamile kaldigimda kilomda vardi bu sure zarfinda onu vermem gerekli kilolu hamilelik cookzor cunku dedigin gibi baski artiyor.2.gebeligi yasayanlardan bilgi edinmek isityorum neler yasadilar ama kimse yok sanirim sitede bu ara.

Evet bana da sana da umut olur hem.. Birbirimize destek olalım İnan olucak inanıyorum ben .. Ikinci kez anne olanlar umut olsun bize

Başkent hastanesinde dr um..aslında ona da kızgınım ama geç çağırmıştı kontrole herşey o kadar yolundaydı ki oda şüphelenmedi sanırım..birden gelişen bir durum başa gelince anlaşılıyor yada sık kontrolde sanırım..ah hiç aklıma gelmedi benim hala az az kanamam var ..haftaya belki bitince kontrole gidicem, rahmin durumuna bakılacak dr söyler artık neden olduğunu, raporumu aldım okula verdim 4 ay evdeyim çok şükür bu durumu atlatamazdım başka türlü kafayı yerdim kesin dinlenicem vücudumu dinlendiricem Allah büyüktür meleğim onun yanında güvende..birgün zaten kavuşacağız..
Başka türlü düşünmek beni delirtiyor..

Başkent hastanesinde dr um..aslında ona da kızgınım ama geç çağırmıştı kontrole herşey o kadar yolundaydı ki oda şüphelenmedi sanırım..birden gelişen bir durum başa gelince anlaşılıyor yada sık kontrolde sanırım..ah hiç aklıma gelmedi benim hala az az kanamam var ..haftaya belki bitince kontrole gidicem, rahmin durumuna bakılacak dr söyler artık neden olduğunu, raporumu aldım okula verdim 4 ay evdeyim çok şükür bu durumu atlatamazdım başka türlü kafayı yerdim kesin dinlenicem vücudumu dinlendiricem Allah büyüktür meleğim onun yanında güvende..birgün zaten kavuşacağız..
Evet bazi doktorlar onemsemeyebiliyor bende 4 tane doktor degistirdim hamileligim boyunca.Pipirikli biride degilimdir kendimide dinlemem ama hamilelik donemimde Allah tarafindan uyarildim sanki hep.Diken ustunde durmakta fayda gordum acikcasi bisi hissettigimde gidip hep baktirdim bebek nasil die bundan sonrada oyle yapicam cunku doktorlar bazen onemsemedikleri yada bizim nasil oldugunu anlatamadigimiz seyler sonucu cikmazlara varabiliyor.Ornegin benimde serklajim 12 14 haftalarda atilsaydi belki bunlari yasamicaktim kese delinince atildi teshis o zmn kondu simdi dusunuyorum belki yada keske dememek yerine kendimizi dinleyip biz ustune gitmeliyiz biz sorgulamaliyiz bi sonraki gebeligimizde.

Evet kesinlikle katılıyorum sana ..ben ilk başta sık gidiyordum sonra bi rahatlık geldi ..kızıyorum kendime ..neyse unutmalıyım....
Şimdi ben folik asite başlayacağım ne olur ne olmaz, soğan kürünü merak ediyorum ama lohusalıkta yapılır mı bilmiyorum..
Sen herşeyi kontrol ettirdiğin halde nasıl oldu ya.. Ben geç kalmıştım..bebeğin yaşadımı? Doğduğunda sağmıydı meleğin?

Evet kesinlikle katılıyorum sana ..ben ilk başta sık gidiyordum sonra bi rahatlık geldi ..kızıyorum kendime ..neyse unutmalıyım....
Şimdi ben folik asite başlayacağım ne olur ne olmaz, soğan kürünü merak ediyorum ama lohusalıkta yapılır mı bilmiyorum..
Sen herşeyi kontrol ettirdiğin halde nasıl oldu ya.. Ben geç kalmıştım..bebeğin yaşadımı? Doğduğunda sağmıydı meleğin?

Sogan kürü nedir? Basta gittigim doktorlar herseyi kontrol etmemisler daha dogrusu onemsenmemis sonrasinda devam ettigim doktorum 21. Haftada kese patlayinca dikmek zorunda kaldi ayrica 21. Haftada benimle ayni sorunu yasayan gebelerin yuzde sekseninin bebegi aliniyormus bende bebegimde doktorumuzda son ana kadar direndik.Ama takdir Allah in.

Ah canım :( ne yapalım kaderimiz böyleymiş.. Soğan kürü Rahmi'ni yumurtalıklarını iltihap ve hastalıktan arındıran bi kür , faydasını gören de olmuş farketmeyende, bitkisel bi kür 1 adet soğanı 4 e bölüp kaynar suya atıyorsun 5 dakika demlendirip sabah akşam içiyorsun , birde yumurtalarını çoğaltan kürler var, bunlar bitkisel ancak lohusalukta uygulanır mı bilemedim canım

Merhaba arkadaşlar;

Geçtiğimiz hafta rahim yetmezliği nedeniyle 21. Haftamda acil serklaj olmama rağmen sürekli suyumun gelmesi nedeniyle 25+6 da erken doğum yaptım ve oğlumu kaybettim.2. Gebeligim içinde doktorum ayni şeyleri yaşayabileceğimi söyledi ancak bu kez serklajı 12 haftada yapacağını söyledi.Rahim yetmezligi nedeniyle bu şekilde erken doğum yapan ve 2. Gebeliği olan yada 2. Gebeliğini geçiren var mı aranızda? Sizi incitmeyecek ise neler yaşadınız yada yaşıyorsunuz paylaşır mısınız?[/QUO

Merhaba arkadaşlar;

Geçtiğimiz hafta rahim yetmezliği nedeniyle 21. Haftamda acil serklaj olmama rağmen sürekli suyumun gelmesi nedeniyle 25+6 da erken doğum yaptım ve oğlumu kaybettim.2. Gebeligim içinde doktorum ayni şeyleri yaşayabileceğimi söyledi ancak bu kez serklajı 12 haftada yapacağını söyledi.Rahim yetmezligi nedeniyle bu şekilde erken doğum yapan ve 2. Gebeliği olan yada 2. Gebeliğini geçiren var mı aranızda? Sizi incitmeyecek ise neler yaşadınız yada yaşıyorsunuz paylaşır mısınız?
Merhaba. Ben rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 22 haftalık 2 kayıp yaşadım. Daha sonra hamilelik öncesinde karından serklaj ameliyatı oldum. Bir kızım oldu 36 haftada. Şimdi 7 yaşında. Serklaj yerinde duruyor ve 5.5 aylık hamileyim.

Başkent hastanesinde dr um..asdoğum yaa ona da kızgınım ama geç çağırmıştı kontrole herşey o kadar yolundaydı ki oda şüphelenmedi sanırım..birden gelişen bir durum başa gelince anlaşılıyor yada sık kontrolde sanırım..ah hiç aklıma gelmedi benim hala az az kanamam var ..haftaya belki bitince kontrole gidicem, rahmin durumuna bakılacak dr söyler artık neden olduğunu, raporumu aldım okula verdim 4 ay evdeyim çok şükür bu durumu atlatamazdım başka türlü kafayı yerdim kesin dinlenicem vücudumu dinlendiricem Allah büyüktür meleğim onun yanında güvende..birgün zaten kavuşacağız..
Merhaba hangi ildesiniz . Hastaneniz konya baskent mi. Ben kontadayim 9 kasimda erken dogum yaptım 19 kasimda bebeğimi kaybettim. Şimdi KONYAda riskli gebelik uzmanı bi doktor arıyorum. Eğer konyafaysaniz bildiginiz iyi doktorlar var mı

Merhaba. Ben rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 22 haftalık 2 kayıp yaşadım. Daha sonra hamilelik öncesinde karından serklaj ameliyatı oldum. Bir kızım oldu 36 haftada. Şimdi 7 yaşında. Serklaj yerinde duruyor ve 5.5 aylık hamileyim.
Serklaj yapildiktan sonra durekli yattiniz mi ve hsla yatiyormusunuz ? Allah bagislasin saglikla kucaginiza alin insallah

Sanırım bu serklaj isleminden sonra yatış durumu kişinin rahim durumuna ve doktora göre fdegisiyor. Simdoye kadar okuduğum yorumlarda tuvalete gitmeyip sürgü koyan da var isine devam eden de. İnşallah bizim için hayırlı doktorlaara yolumuz düşer de bu acıları bir daha yasamayiz hiç birimiz. Tabi önce Allahin izniyle

Sanırım bu serklaj isleminden sonra yatış durumu kişinin rahim durumuna ve doktora göre fdegisiyor. Simdoye kadar okuduğum yorumlarda tuvalete gitmeyip sürgü koyan da var isine devam eden de. İnşallah bizim için hayırlı doktorlaara yolumuz düşer de bu acıları bir daha yasamayiz hiç birimiz. Tabi önce Allahin izniyle

Riske atmak.istemiyor cogu doktor ama kendi yasadigimdan ve yakin arkadasimin yasadigindan yola cikarak diyebilirimki yatmakta tek cozum degil. Yattik ama sonuc degismedi.Yer cekimi var buda risk olusturmasin istiyorlar sanirim .ama herked icin mumkun degil benim.icin hic degil calismak zorundayim ve bakacak hic kimsem yok o yuzden detayli ogrenmek istiyorum yasananlari tercih meselesimi bu yatis

Riske atmak.istemiyor cogu doktor ama kendi yasadigimdan ve yakin arkadasimin yasadigindan yola cikarak diyebilirimki yatmakta tek cozum degil. Yattik ama sonuc degismedi.Yer cekimi var buda risk olusturmasin istiyorlar sanirim .ama herked icin mumkun degil benim.icin hic degil calismak zorundayim ve bakacak hic kimsem yok o yuzden detayli ogrenmek istiyorum yasananlari tercih meselesimi bu yatis

yatis durumunu sanirim serklajdan sonra rahmin olculmesi belirliyor. Bu benim fikrim tabi doktor degilim sonucta ama benim doktorum dikisten sonra birer hafta arayla 2 kere cagirdi beni ve ilk yaptigi rahmi olcmekti. ilkinde 3.9 ikincisinde 4.1 olarak arttigini gorunce normal hayatina devam et ama agir kaldirma, ev isi yapma, temizlik yapma ama isine devam edebilirsin demisti... Allahtan arabamda varda otobuslerde surunmuyorum yoksa oda zor olurdu gibime geliyor...
eger istersen benim doktorumu tavsiye edebilirim. Sen icini ferah tut. Bence yatmaktan ziyade hijyen, yorulmamak ve temkinli olmak daha onemli gibi.. Baska sorun olursa yardimci olabilirim. Bu arada bende calismak zorundayim ve esimden baska hickimsem yakinlarimda yok :)

yatis durumunu sanirim serklajdan sonra rahmin olculmesi belirliyor. Bu benim fikrim tabi doktor degilim sonucta ama benim doktorum dikisten sonra birer hafta arayla 2 kere cagirdi beni ve ilk yaptigi rahmi olcmekti. ilkinde 3.9 ikincisinde 4.1 olarak arttigini gorunce normal hayatina devam et ama agir kaldirma, ev isi yapma, temizlik yapma ama isine devam edebilirsin demisti... Allahtan arabamda varda otobuslerde surunmuyorum yoksa oda zor olurdu gibime geliyor...
eger istersen benim doktorumu tavsiye edebilirim. Sen icini ferah tut. Bence yatmaktan ziyade hijyen, yorulmamak ve temkinli olmak daha onemli gibi.. Baska sorun olursa yardimci olabilirim. Bu arada bende calismak zorundayim ve esimden baska hickimsem yakinlarimda yok :)

Doktor hasta diyologu cok cok onemliymis onu anladim cok sevinirim hamile kalmadan once gidip muayene olmak istiyorum baska bir doktora.Nedir adi doktorunun? Bugun youtube da izledim serklaj tek cozum degil dedi erken dogum belirtilerininde tedavi edilmesi lazimmis.kafam karismadi degil :(

Doktor hasta diyologu cok cok onemliymis onu anladim cok sevinirim hamile kalmadan once gidip muayene olmak istiyorum baska bir doktora.Nedir adi doktorunun? Bugun youtube da izledim serklaj tek cozum degil dedi erken dogum belirtilerininde tedavi edilmesi lazimmis.kafam karismadi degil :KK43:

erken dogum belirtilerinin tedavi edilmesi derken? Bende simdi anlamadim ne oldugunu... Bu is tamamen rahmin tasiyip tasimamasi, dikkatli olmakla ilgili birsey.. Istanbul Taksimde Op. Dr. Aret Kamar.. Tavsiye ederim.

erken dogum belirtilerinin tedavi edilmesi derken? Bende simdi anlamadim ne oldugunu... Bu is tamamen rahmin tasiyip tasimamasi, dikkatli olmakla ilgili birsey.. Istanbul Taksimde Op. Dr. Aret Kamar.. Tavsiye ederim.

Erken dogum belirtilri diye dedikleri serklajdan sonra enfeksiyon olmicak sanci kasilma olmicak kanama olmicak bunlarlada basedebilmek onemli dio bende 20 haftanin sonunda serklaj atildi mesela enfeksiyon yoktu cok fazla.su ictim fln sancim.kasilmamda olmadi 25 haftaya geldim bu sekilde ama suyum hic kesilmedi bunlarda serklaj sonrasi olusabilecek.sorunlar.Doktor onerin icin tesekkur ederim gidecegim kendisinebakalim ne dicek

Back
X