Merhaba arkadaşlar
Ben de 25 mayısta bebeğimi kaybettim malesef. Akıntı şikayetiyle doktoruma gittim ve vajinal muayenede suyumun geldiği, 1 cm açılma olduğu ve kesenin rahim ağzımdan 1 cm sarktığı söylendi. Bir hafta kontrol altında tutuldum hastanede ve rahim ağzına dikiş atıldı fakat ertesi gün ultrason muayenesinde bebeğin suyunun tamamen bittiği söylendi malesef doğum yaptırıldı 20 haftalıkken. 2021 Aralık ayında rahim filmi çekilmiştim ve tek tüpüm kapalı olduğundan aşılama tedavisi yapıldı. İlk tedavimde gebe kaldım ama kayıpla sonuçlandı. Temmuzda yeniden çekildim ve iki tüpüm de açık göründü ve doktorum kendiliğinden kalabilirsin dedi. Şimdi tekrardan gebelik planlıyorum ama 3 aydır kanamam normale binmedi. Ara kanamalarım oluyor. Muayenede herhangi bir sorun görülmedi. Sizde de benzer durum yaşayanlar var mı?
Bu arada benim 2. Gebeliğimde doktorum kesinlikle rahim ağzına dikiş önerdi çünkü ağrısız, sancısız açılman olmuş, suyun gelmiş bu tam bir rahim ağzı yetmezliği dedi. Allah nasip eder gebe kalırsam ilerleyen haftaları beklemeden ameliyat olacağım. Genel anestezi altında yapıyorlar ve zor bir işlem değil zaten.
İleri hafta gebelik kaybı ciddi anlamda zor. Yaşayan herkese Rabbim sabır versin. Ben hala toparlamış değilim..
Aynı şeyleri yaşamışız çok zorr üzücü inşallah bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucagınızaBaşınız sağ olsun kızlar zor bir durum bilirim geçen sene 21+0 da nişanım gelmesiyle hastaneye gittim ama çok geç kalınmıştı suyum geldiği için mecburi doğuma alındım ve kızımı kaybettim en üzüldüğüm şey bunlar yaşanmadan 2 gün önce doktora gitmem ve bana kasılmaların var deyip magnezyum verip yollamasıüzerine gerçekten kendimi hazır hissetmem epey vaktimi aldı 1 sene ara verdim şimdi tekrar hamileyim doktorum direk serklaj atar zannettim ama duruma göre atarız dedi çünkü ilk hamileliğimde bebek aşağıdaydı ve kasılmalarım oluyordu enfeksiyon da vardı bunlar tetiklemiş olabilirdi 13. Haftadan beri vajinal olarak rahim ağzı uzunluğunu ölçüyoruz genelde 35 mm civarı ve kasılmam enfeksiyonum hiç yok tabi hala tehlikeli zamanlardayız 22+1 olduk cuma günü detaylıya gireceğim evde mümkün olduğunca uzanıp yatıyorum ilaçlarımı kullanıyorum inşallah dikişsiz sorunsuz sağlıkla vaktinde doğuracağıma inanıyorum
Tecrübelerini anlattığın için teşekkür ederim ağrısız açılma olduğu için servikalyetmezlik gibi geliyo ve bende oyle düşünyrmMErhaba senelerdir açmamıştım bu hesabı yazdığınızı görünce yaşadıklarım aklıma geldi. İlk bebeğimi 20 haftalıkken ani açılma sebebiyle kaybetmiştim. Doktorum tecrubelıydı neyseki diğer iki gebeliğim 12. Haftada atılan serklajlar ile sağlıkla geçti iki kızım var. Serklajdan hiç korkmayın cok kolay ve hayat kurtaran bir yöntem. İlerleyen haftaalrda yapılınca riskli oluyor kurtaramıyor.
Bi serklajsız deneyeyım dersenız aynı sonucla karşılaşabilirsınız. Bu riski almaya değmez
Başınız sagolsun sizin de. Dikiş olmasına rağmen neden doğum yaptiniz acaba ? Bende de dikişe rağmen doğum gerçekleşti.Herkese merhaba bende rahim ağzı yetmezliğinden iki bebeğimi kaybettim ikincide acil serklaj olmama rağmen kaybettim. Yinede doktorlar yüzde yüz rahim ağzı yetmezliği tanısı koyamadilar bana. Merak ettiğim şey herkesin ağrısız sancısız rahim ağzı açılıyor ama devamında doğum yaparken ağrınız oluyor muydu. Sanci için suni sancı veriyorlar tabi ama yine de kendiliğinden bir anda düşük olmadı bende tıpkı bir doğum gibi zor oldu rahim ağzı yetmezliğinden doğum kolay mı oluyor
Acil serklaj olduğu için tutma şansı yüzde elli altmış en fazla benim dikişler tuttu ama iki hafta sonra suyumda sızma oldu öyle kaybettim ama sezeryanla alındığını ilk defa duyuyorum burda okuduğum kadarıyla bizim gibi dikişe rağmen kaynedenlerde normal doğuruyor hep. Galiba benimkide rahim ağzı yetmezliği hala emin olamiyorum doktor enfeksiyondan da olmuş olabilir dedi ama serklaj olana kadar enfeksiyon felan yoktu bendeBaşınız sagolsun sizin de. Dikiş olmasına rağmen neden doğum yaptiniz acaba ? Bende de dikişe rağmen doğum gerçekleşti.
Ben doktora dedim ki bizim durumumuzda olanlar çok kolay normal doğum yaparlar hemen rahim açılır herhalde dedim doktorum da senin durumunda olanların çoğu bebek gelmiyor suni sancıyla doğum yaptırıyoruz küsüyor bebekler dedibir de bizim rahim ağzı çabuk kisaldigi için normal doğum yaptirmiyorum ben direk sezaryene alıyorum dedi çünkü normal doğumla daha çok genisletiriz ve sonraki hamileliklerinde daha çok erken doğum riskin olabilir bunu önlemek için sezaryenle alıyorum dedi ve sezaryenle aldı beni
Benim de dikişler tuttu 7 hafta durdu içeride ama enfeksiyon oluşmuş iç kısımda bebeğe bulaşmış nişanım da geldiği için enfeksiyon bulaşmasına açık oldu. Benim hem nörolojik bı rahatsızlığım var hem de rahim ağzı yetmezliginden dolayı doktorum normal doğum yaptırma taraftarı değil ileride daha çok risk oluyor rahim açıldığı için sizde zaten yetmezlik var normal doğum yaptırmak saçma bence dedi. Zaten normal doğum yaptiriyor olsa da ben mecburen sezaryen olacaktım.Acil serklaj olduğu için tutma şansı yüzde elli altmış en fazla benim dikişler tuttu ama iki hafta sonra suyumda sızma oldu öyle kaybettim ama sezeryanla alındığını ilk defa duyuyorum burda okuduğum kadarıyla bizim gibi dikişe rağmen kaynedenlerde normal doğuruyor hep. Galiba benimkide rahim ağzı yetmezliği hala emin olamiyorum doktor enfeksiyondan da olmuş olabilir dedi ama serklaj olana kadar enfeksiyon felan yoktu bende
Anladım canım inşallah bir dahakine sağlıcakla kucağına alırsın. Allah bir daha yaşatmasın inşallah gerçekten zor yaşayan bilirBenim de dikişler tuttu 7 hafta durdu içeride ama enfeksiyon oluşmuş iç kısımda bebeğe bulaşmış nişanım da geldiği için enfeksiyon bulaşmasına açık oldu. Benim hem nörolojik bı rahatsızlığım var hem de rahim ağzı yetmezliginden dolayı doktorum normal doğum yaptırma taraftarı değil ileride daha çok risk oluyor rahim açıldığı için sizde zaten yetmezlik var normal doğum yaptırmak saçma bence dedi. Zaten normal doğum yaptiriyor olsa da ben mecburen sezaryen olacaktım.
Dikiş atıldıktan sonra enfeksiyon oluşması çok oluyormuş rahim onu yabancı madde olarak algılıyor istemiyor falan demişti bana
Amiiin cumlemiz sağlıkla kucaklarımıza alalımAnladım canım inşallah bir dahakine sağlıcakla kucağına alırsın. Allah bir daha yaşatmasın inşallah gerçekten zor yaşayan bilir
Ben 6 eylülde 22+1de erken doğum yaptım 1 eylülde sabah pembemsi kan ile acile gittim ultrasonda herşey normaldi alttan muayene ettiklerinde açılmam olduğunu bebeğimi kaybedeceğimi sölediler. Ama suyum gelmedi ayaklarım ve popom yukarda olacak şekilde 6sına kadar hastanede yattım en son 6dında sancıkarım başladı kanamam çoğaldı normal doğum ile oğlum dünyaya geldi 7 saat yaşayabildiBende hiçbir sıkıntı yoktu serklaj olduktan 1 ay sonra doğum gerçekleşti ama dikişi atan doktor çok buzmus rahimini ödem oluşmuş o da iltihaba dönmüş işte hepsi birer sebep bızler için onun yiyecek ekmeği yokmuş rabbim öyle yazmış bunlar da sebep işte. İnşallah nasıl cesaret ederim nasıl yaparım bilmiyorum ama Rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olur en hayırlısını o bilir. O zaman direk dikiş atilacakmis inşallah sonuna kadar gidebiliriz sağ salim kucağımıza alırız.
Aramızda 20 gün falan var sende mi benim gibi canlı doğum yapıp toprağa verdin yavrunuamiiiin
Aslında acilman olmuş sana neden dikiş atılmadı ki acaba? Allah yardımcın olsun rabbim sabır versinBen 6 eylülde 22+1de erken doğum yaptım 1 eylülde sabah pembemsi kan ile acile gittim ultrasonda herşey normaldi alttan muayene ettiklerinde açılmam olduğunu bebeğimi kaybedeceğimi sölediler. Ama suyum gelmedi ayaklarım ve popom yukarda olacak şekilde 6sına kadar hastanede yattım en son 6dında sancıkarım başladı kanamam çoğaldı normal doğum ile oğlum dünyaya geldi 7 saat yaşayabildidoktor rahim ağzı yetmezliğim olduğunu ve bi dahaki hamileliğimde serklaj yapılması gerektiğini söledi. Bu ilk gebeliğimdi ve tüp bebek tedavisi ile olmuştu şimdi tekrar hamile kaldığımda aynı şeyleri yaşamaktan tekrar yavrumu kaybetmekten korkuyorum
Benim birden çok fazla açılmış ve kese rahimden çıkmaya başlamış dikiş atılması imkansız dedi doktor bu sefer kese zarar görür bebek ölür dediler1 hafta ancak durabildi yavrum gene bana anneliği yaşattıAslında acilman olmuş sana neden dikiş atılmadı ki acaba? Allah yardımcın olsun rabbim sabır versinbende korkuyorum ama napalim rabbim ne yazdıysa onu yaşayacağız çok var dikiş atılıp sonuna kadar giden ben istisnayim biraz. Benim de ilk gebeligimdi 2 sene çocuğumuz olmadı çatlatma iğnesi ile denedik öyle olmuştu. Şimdi sezaryen doğum yaptığım için en az 1-2 sene bekle dedi doktorum zaten biz de psikolojik olarak anca toparlanırız
Yaa anladım doğru kese falan çıkmaya başlayınca pek atılmıyor bana da atıldığı zaman kese daha çıkmamıştı ama 4mm falan olmuştu her an doğum olabilir diye çok acil dikiş atmışlardı 2 kez serklaj oldum da 20 ve 21. Haftamda 7hafta dayanabildi benim bebeğim de sonra ne yapıldıysa olmadı doğum gerçekleşti. Doktorunuz ne dediyse Yapın bence de çünkü onlar bizi takip ettiği için iyi biliyor ve kürtajdan falan sonra hamileleik daha kolaymış evet. Bende rahim çok zarar gördü ve sezaryen olduğum için doktor en erken 1 sene bana sorarsan 2 sene çocuk yapma dedi.Benim birden çok fazla açılmış ve kese rahimden çıkmaya başlamış dikiş atılması imkansız dedi doktor bu sefer kese zarar görür bebek ölür dediler1 hafta ancak durabildi yavrum gene bana anneliği yaşattısalı günü kürtaj oldum bebeğin eşi parçalandı ondan kalanları temizlediler doktorum hiç ara verme vücudun alıştı belki tüp bebeğe gerek kalmaz hemen hamile kalman çok yüksek dedi canım İnşallah tedaviye gerek kalmadan hamile kalırız ve sorunsuz sağlıklı hamilelik geçiririz sağlıklı evlatlar nasip eder rabbim
Aminn canım sağol. Çok zor gerçekten yaşadıklarımız. Bunlarda bizim sınavımız hiç isyan etmedim rabbim hiç vermeyebilirdi en azından güzeklikleride yaşattı şükürler olsun dediğin gibi Rabbim hayırlısını kolaylıkla versin canımYaa anladım doğru kese falan çıkmaya başlayınca pek atılmıyor bana da atıldığı zaman kese daha çıkmamıştı ama 4mm falan olmuştu her an doğum olabilir diye çok acil dikiş atmışlardı 2 kez serklaj oldum da 20 ve 21. Haftamda 7hafta dayanabildi benim bebeğim de sonra ne yapıldıysa olmadı doğum gerçekleşti. Doktorunuz ne dediyse Yapın bence de çünkü onlar bizi takip ettiği için iyi biliyor ve kürtajdan falan sonra hamileleik daha kolaymış evet. Bende rahim çok zarar gördü ve sezaryen olduğum için doktor en erken 1 sene bana sorarsan 2 sene çocuk yapma dedi.
Rabbim hayırlısını kolaylıkla versin inşallahaminn
Evet çok zor ama bizim de sınavımız buymuş peygamberimizi ağlatan sınav diyorlarmış çocuğunu kaybedenlereAminn canım sağol. Çok zor gerçekten yaşadıklarımız. Bunlarda bizim sınavımız hiç isyan etmedim rabbim hiç vermeyebilirdi en azından güzeklikleride yaşattı şükürler olsun dediğin gibi Rabbim hayırlısını kolaylıkla versin canımdoktorun ne zaman dediyse o zaman başla canım vücudumuz dinlensin ama ben bi daha hamile kalırda sonuna kadar giderse sezeryan olacam inşallah
Hiç zor bir işlem değil canım çok kısa süren bir işlem 2 kez atıldı bana hiç korkulacak birşey değil yani. normalde 6 ay süre veriyor bazı doktorlar bazıları da 2 3 ay sonra hamile kalabilirsin diyorlar. Ben sezaryen ile alındığı için en az 1-2 yıl şart koydu doktorum banaÇok geçmiş olsun hepinize ben de 20+3 de yavrumu kaybettim rahim ağzi yetmezligi nedeniyle hic cati muayenesi olmamistim bir daha ki gebeligimde mutlaka dikis atilmasi gerektigi soylendi yaptiranlar zor bir islem mi be kayiptan ne kadar süre sonra tekrar hamile kaldiniz?
Çok teşekkur ederim geri dönusunuz için bana 3 ay kadar dinlenebilirsin dediler Rabbim en kisa zamanda hepimize nasip etsinHiç zor bir işlem değil canım çok kısa süren bir işlem 2 kez atıldı bana hiç korkulacak birşey değil yani. normalde 6 ay süre veriyor bazı doktorlar bazıları da 2 3 ay sonra hamile kalabilirsin diyorlar. Ben sezaryen ile alındığı için en az 1-2 yıl şart koydu doktorum bana
Rica ederim ne demek.Çok teşekkur ederim geri dönusunuz için bana 3 ay kadar dinlenebilirsin dediler Rabbim en kisa zamanda hepimize nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?